»

Myspace izgubil za 12 let glasbe, videa in fotografij

vir: Wikipedia
NME - Verjetno ste ga že pozabili, a Myspace je bil eno prvih zaresnih družabnih omrežij, ki se je v zenitu svoje popularnosti ponašal z nekaj milijoni uporabnikov. Leta 2006 je postal najbolj obiskana spletna stran v ZDA, pri čemer je za sabo pustil tudi Google.

Tiste, ki nanj še zahajajo je te dni pričakalo sporočilo upravljavcev, da so vse fotografije, videi in zvočne datoteke, naložene med leti 2003 in 2015, nepovratno izgubljene. In da se za "neprijetnost" opravičujejo. Za incident naj bi sicer bila kriva migracija podatkov na nove strežnike. Na ta način je s strani, ki je zaslužna za vzpon skupin, kot so Arctic Monkeys, poniknilo 50 milijonov skladb, ki jih je nanjo skozi leta naložilo 14 milijonov...

42 komentarjev

Kaj je šlo narobe v MySpaceu

vir: ZDNet
CNN - MySpace je internetu prinesel pomembno svežino in nove storitve, ki so sčasoma tlakovale pot za socialna omrežja in strani, kot je Facebook, a MySpace se je naposled izpel. Predvsem v zadnjem letu smo večkrat pisali o težkem finančnem položaju strani, ki je kljub odpuščanjem in krčenju stroškov na vseh koncih še vedno izgubljala uporabnike in na koncu pristala pred bankrotom. Stran je junija od News Corp odkupil Specific Media, ki je zanjo odštel 16-krat manj, kot je bila vredna leta 2005 na svojem vrhuncu. Simptome in končni rezultat torej poznamo, marsikaj pa se lahko naučimo iz diagnoze.

Zelo odkrito je o MySpaceu v intervjuju spregovoril Michael Jones, ki je vodenje podjetja kot izvršni direktor prevzel oktobra lani, ko je podjetju že šlo za nohte. Sedaj že...

27 komentarjev

MySpace prodan za 16-krat manj kakor leta 2005

Število obiskovalcev MySpacea vztrjano pada.

CNet - News Corp je končno uspel prodati socialno spletno stran MySpace, ki je svoj čas predstavljala prvo in najpomembnejšo socialno storitev na internetu, kasneje pa jo je konkurenca povsem povozila. O težavah z izgubo (tako finančno kot tudi števila uporabnikov) in prisilnih odpuščanjih smo večkrat poročali, nazadnje predvčerajšnjim. Novi lastnik MySpacea je postal Specific Media, News Corp pa bo obdržal med 5- in 10-odstotni delež.

Uradno se o vsoti ne govori, viri blizu podjetij pa omenjajo številko 35 milijonov dolarjev. Leta 2005 je News Corp kupila MySpace za vrtoglavih 580 milijonov dolarjev, a iz njega ni uspela iztržiti pozitivnega rezultata. Videli bomo, kako bo 16-krat nižjo nakupno ceno upravičil Specific Media in kakšne načrte imajo s stranjo.

Izvršni direktor Tim Vanderhook je povedal, da bodo odpustili še polovico od preostalih 400...

8 komentarjev

MySpace vnovič odpušča, uporabniki ga zapuščajo

vir: ZDNet
ZDNet - Vedno bolj postaja jasno tudi najbolj zagrizenim podpornikom socialne spletne strani MySpace, da so ji dnevi že lep čas šteti. Še leta 2009 so imeli 1400 zaposlenih, a so jih morali zaradi slabih poslovnih rezultatov odpustiti tretjino. Podjetje je še dalje tonilo, tako da so na začetku letošnjega leta odpustili še 500 zaposlenih. Niti to ni zadoščalo, saj bodo sedaj odpustili še tretjino od preostalih zaposlenih, tako da bo v podjetju ostalo dobrih 300 zaposlenih. Kljub temu to najbrž ne bo rešilo podjetja pred propadom.

Število uporabnikov MySpaca se hitro zmanjšuje, saj jih mesečno izgubijo okoli 10 milijonov in ob takem tempu bo zabave konec še letos. Finančno MySpace že lep čas prideluje izgubo, zato se ga želi trenutni lastnik News Corp čim elegantneje znebiti....

10 komentarjev

News Corp z veliko izgubo prodaja MySpace

Yahoo News - Večkrat smo že pisali o težavah MySpacea, ki se ne more izviti iz prijema upadanja obiska in oglaševalskega denarja, zaradi česar so odpustili že polovico zaposlenih. Lastnik News Corporation je za MySpace leta 2005 odštel 580 milijonov dolarjev, sedaj pa ne morejo najti kupca niti za drobec te vsote. To ni presenetljivo, saj je Facebook prehitel MySpace v velikem slogu, in mu odžrl spletni čas, uporabnike in oglaševalce.

Trenutno se v News Corp trudijo poiskati snubce po 100 milijonov dolarjev, saj se je šele pri tej ceni pokazalo zanimanje za stran. Interes za prevzem so pokazali skladi THL Partners, Redscout Ventures in Criterion Capital, kitajski internetni holding Tencent in prvotni soustanovitelj MySpacea Chris De Wolfe. Kaj bi kdo izmed potencialnih kupcev storil s stranjo po prevzemu, še ni jasno. DeWolfe in nekdanja uprava, ki so odšli leta 2009, imajo gotovo svoj načrt. Tencent ima že v...

4 komentarji

Lesk MySpacea počasi bledi

TechCrunch - Na začetku leta smo pisali, da je MySpace v težavah, saj stran nosi izgubo, upada ji obisk, lastniki pa so zaradi tega prisiljeni odpuščati. Statistike za iztekajoče se četrtletje kažejo, da se propad MySpacea pospešuje.

Do konca letošnjega februarja je po meritvah ComScora obisk upadel za 14 odstotkov s 73 na 63 milijonov unikatnih obiskovalcev mesečno. To je polovica manj, kot so jih imeli še pred letom dni. Ko so lani sredi leta stran prenovili, so imeli še 95 milijonov unikatnih obiskovalcev mesečno, a trend je bil celotno leto negativen.

Hkrati je to razlog, da News Corp. intenzivno išče kupca...

15 komentarjev

MySpace odpušča polovico zaposlenih

Heise - Uresničile se bodo napovedi z začetka leta, da kani MySpace zaradi finančnih tegob odpustiti zajeten del svojih zaposlenih. Podjetje v lasti News Corporationa, katerega vodi Rupert Murdoch, bo odpustilo 500 zaposlenih. Izvršni direktor MySpacea Mike Jones je včeraj uradno potrdil, da bodo odpuščali tako v ZDA kot tudi v drugih pisarnah po svetu. Recimo v Berlinu ima MySpace 30 zaposlenih, po 50 jih imajo v Londonu in Sydneyju itn.

Jones pojasnjuje, da so odpuščanja nujna, če želi MySpace znova poslovati dobičkonosno. Že leta 2009 so sicer odpustili tretjino od tedanjih 1400 zaposlenih, a to jim ni pomagalo splezati iz rdečih...

7 komentarjev

MySpace v težavah

Mashable - Socialno omrežje MySpace je v finančnih škripcih, zato razmišljajo o odpuščanjih in prodaji podjetja. Da bi se izognili najhujšemu, bodo verjetno odpustili polovico izmed svojih 1100 zaposlenih. Uradnih izjav o tem še ni, a slabo znamenje je že prisilni kolektivni dopust celoten zadnji teden decembra. Lastnik News Corporation razmišlja tudi o prodaji MySpacea.

Oktobra se je MySpace poizkušal vrniti na pota stare slave s temeljito prenovo strani in novim modelom, a jim ni najbolje uspelo. Tudi program Hijack, ki je omogočal aktivno sodelovanje zvezdnikov, ni pretirano pomagal. Pretekli mesec so celo omogočili prijavo v profil iz...

5 komentarjev

Google kupil LabPixies

TechCrunch - Google si je včeraj privoščil nekaj lahkega nakupovanja in je prevzel novo izraelsko podjetje LabPixies. Podjetje je najbolj znano po igri Flood-It! za iPhone, poleg tega pa so izdelali še kopico drugih iger za iGoogle, Facebook, Hi5, MySpace in Android. Natančnih podatkov o prevzemni ceni ni, se pa omenjajo številke med 15 in 25 milijoni dolarjev. Slednjo vrednost omenja tudi izraelski časnik TheMaker, kar je odličen izkupiček za podjetje, ki je leta 2008 z angelskim financiranjem zbralo milijon dolarjev. Don Loeb iz Googla pojasnjuje, da so podjetje kupili zaradi talenta...

11 komentarjev

MySpace in Skype združila moči

Delo - Priljubljena večjezična spletna stran namenjena socialnem omreževanju uporabnikov
MySpace se je povezala z internetnim telefonskim podjetjem Skype. MySpace bo tako svojim uporabnikom konec novembra ponudila tudi klicne storitve. V podjetjih so prepričani, da bodo s to storitvijo ustvarili največjo spletno govorno-povezano skupnost na svetu.

Poročata BBC in Delo.

Kot da uporabniki majspejsa dosedaj niso mogli klicati preko skajpa

2 komentarja

MySpace bo posredoval podatke o spolnih delikventih

Slashdot - MySpace je po debati o varovanju zasebnosti vendarle popustil pod pritiskom tožilcev iz nekaterih zveznih držav ZDA. Od podjetja zahtevajo podatke o registriranih storilcih, ki so v preteklosti izvajali nelegalna dejanja, povezana s spolnostjo (predvsem na področju pedofilije). MySpace je določene podatke o omenjenih ljudeh v preteklosti že zbiral, a le za lastne potrebe, sedaj pa jih bodo tudi delili z drugimi. Namen vsega skupaj naj bi bil varovanje otrok in mladih, ki uporabljajo storitev. Izvorna novica.

10 komentarjev

Universal Music toži MySpace

BBC - BBC poroča, da Universal Music Group toži MySpace zaradi "spodbujaja k piratstvu".

Glavna obtožnica pravi, da MySpace dovoljuje uporabnikom nelegalno nalaganje filmčkov, ki so nato dostopni vsem. Med tako oškodovane umetnike naj bi spadali The Killers, Jay-Z, Gwen Stefani in še kdo. MySpace se brani, da oni sami niso kršili zakonov in da njihov sistem za preprečevanje takih zadev deluje več kot dovolj dobro.

Več podrobnosti na BBC News.

5 komentarjev