» »

MySpace v težavah

MySpace v težavah

Mashable - Socialno omrežje MySpace je v finančnih škripcih, zato razmišljajo o odpuščanjih in prodaji podjetja. Da bi se izognili najhujšemu, bodo verjetno odpustili polovico izmed svojih 1100 zaposlenih. Uradnih izjav o tem še ni, a slabo znamenje je že prisilni kolektivni dopust celoten zadnji teden decembra. Lastnik News Corporation razmišlja tudi o prodaji MySpacea.

Oktobra se je MySpace poizkušal vrniti na pota stare slave s temeljito prenovo strani in novim modelom, a jim ni najbolje uspelo. Tudi program Hijack, ki je omogočal aktivno sodelovanje zvezdnikov, ni pretirano pomagal. Pretekli mesec so celo omogočili prijavo v profil iz Facebookovega računa, kar je bilo še nedavno nezaslišano, saj sta strani huda konkurenta. Zdi se, da v vodstvo v preporod ne verjame več, saj je tudi Chase Carey, operativni direktor News Corporation, dejal, da so trenutne izgube MySpacea nesprejemljive in nevzdržne.

5 komentarjev

Kurzweil ::

Naj se sliši še tako zavistno, ampak zame osebno nobene škode, če argumentiram, številne glasbene skupine zaradi Myspace-a niso imele spletnih strani, da no govorim o najtniškem razkazovanju in na drugi strani pedofilskem super-katalogu (kar je pravtako facebook, frendi&flirt, iskal sem po branju te novice in našel še misli.name, ne pa spomnim nekoč strani kjer se je ocenjevala naj ritka ali nekaj podobnega, z myspace-om vred vse skupaj BRUH ) sam Myspace pa je, kar se mojih izkuženj tiče nominiranec za največji kič na spletu! Stvar je po mojem okusu pravtko neuporabna za kakšne resne stvari (podjetja, institucije, resnejše informiranje), mi pa ni jasno s kakšnim poslovanjem ali morda investiranjem jim je uspelo zaiti v tako nezavidljiv položaj...

techfreak :) ::

Myspace je bil dokaj dober, njegova težava je bila "odprtost" oz. možnost, da si je lahko vsak uporabnik svojo stran popolnoma prilagodil. In to je bil glavni razlog, da so ga ljudje začeli jemati za kič. Poleg tega niti ni bil popularen zunaj ZDA.

To sta ena izmed glavnih razlogov, da je bil Facebook bolj uspešen in je prevzel večino (če ne že skoraj vse) njihovih uporabnikov.

Gandalfar ::

Prilagodljivost myspace strani je njegov glavni asset. Facebook gre vedo bolj v to smer, ker se izrazanje indvidualnosti prodaja.

techfreak :) ::

Samo imeli so preveliko prilagodljivost. Večina profilov je imela glasbo v ozadju, kar je bilo zelo moteče. Poleg tega so uporabljali neke svoje stile, ki so pokvarili prikaz MySpace menijev torej je bilo težko navigirati med njimi.

Gandalfar ::

Nic zato. It's about identity development. Facebook ti tega ne omogoca je pa to izredno pomemben faktor za ciljno skupino MySpaca.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je šlo narobe v MySpaceu

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
277675 (5697) gruntfürmich
»

MySpace prodan za 16-krat manj kakor leta 2005

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
84142 (3263) cegu
»

Lesk MySpacea počasi bledi

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
156645 (5774) MrStein
»

MySpace odpušča polovico zaposlenih

Oddelek: Novice / Ostale najave
74600 (4035) gruntfürmich
»

Pazljivo pri brisanju slik s Facebooka in MySpacea

Oddelek: Novice / Zasebnost
187225 (5263) njok

Več podobnih tem