»

Intelovi "Ultrabooki" leto dni kasneje: bolj slabo

Sestavine vsakega ultrabooka, na primeru Asusovega ZenBook UX31.

vir: PC Pro
PC Pro - Leto dni je naokoli, a Intelovi tanki prenosniki z blagovno zmamko Ultrabook (glej tudi sliko) po prodaji niti približno ne dosegajo pričakovanj. Intel je s svojo 300 milijonov dolarjev vredno marketinško kampanijo računal na blizu 22 milijonov prodanih enot v letošnjem letu, kar bi jim mu dalo zajeten 40% tržni delež na trgu lahkih prenosnikov, in dodobra pokvarilo načrte konkurenčnima ARMU ter Applu. A ni se zgodilo. Prodali so manj kot 5 milijonov enot, po "popravljenih" (tj. prepolovljenih) ocenah analitske hiše IHS iSuppli bi jih v božičnem četrtletju lahko prodali še dodatnih 5. Ob takih številkah tržni delež zgolj 5%.

IHS je mnenja, da je glavni problem v visoki ceni - povprečno 1027 dolarjev - kar naj bi bilo daleč...

123 komentarjev

V dveh mesecih prodali osem milijonov Kinectov

X-Bit Labs - Dva meseca po začetku prodaje Microsoftovega krmilnika za igralne konzole Kinect navdušenje nad njim še ne plahni, je na CES-u že prvi dan povedal Steve Ballmer. Če so v prvem mesecu prodali slabe tri milijone enot, so jih v prvih dveh mesecih prodali kar osem milijonov. Pomemben vpliv ima tudi dejstvo, da je bil pretekli mesec december, ko zaradi božične nakupovalne sezone prodaja poleti, a priljubljenost Kinecta ostaja neizpodbitna.

Microsoft je načrtoval prodajo petih milijonov enot, pa so se ušteli kar za tri milijone. Za med je šla tudi pripadajoča konzola Xbox 360, ki so jih lani prodali 50 milijonov po vsem svetu. Ballmer je zato lansko leto že označil kot najboljše in najobilnejše leto za Microsoftove konzole v zgodovini.

Sonyjev konkurenčni krmilnik je v tem času požel le...

15 komentarjev

Kinect ruši rekorde

Slo-Tech - Kmalu bo minil mesec dni od izida Kinecta (zanimivo, kako hitro smo pozabili na simpatično in predvsem laže izgovorljivo kodno ime Natal), a navdušenje nad novo igračko iz Microsofta ne jenja. Tako poročamo o rekordni prodaji in novih načinih uporabe, še zlasti po objavi odprtokodnih gonilnikov.

V prvih treh tednih prodaje je Microsoft prodal poltretji milijon Kinectov, pa se božična nakupovalna sezona šele začenja. Do konca leta naj bi, tako upajo v Redmondu, prodali pet milijonov enot. K temu bo gotovo pripomoglo dejstvo, da je Kinect na voljo v 60.000 trgovinah v 38 državah sveta.

Nekateri med temi kupci so s Kinectom počeli zanimive stvari. Že nekaj dni po izidu je Oliver Kreylos pokazal, da je moč Kinect uporabiti za izdelavo...

17 komentarjev

Microsoft v 10 dneh prodal milijon Kinectov

Extremetech - Microsoft je v prvih desetih dneh, kolikor je nov krmilnik za Xbox, ki zaznava gibanje, na voljo, prodal okrogel milijon enot. Don Mattrick, ki vodi oddelek za razvedrilni program v Microsoftu, je dejal, da so z rezultatom zelo zadovoljni in da predstavlja dober uvod v božično nakupovalno sezono. Omogoča jim tudi, da bodo z lahko dosegli cilj pet milijonov prodanih enot do konca leta, saj so včeraj začeli prodajo še v Aziji in Avstraliji, jutri pa jo bodo na Japonskem. Poglejmo pa si število milijon še v perspektivi.

Kinect brez dodatkov stane 150 dolarjev, torej so zbrali vsaj 150 milijonov dolarjev. V reklamno kampanjo za Kinect so za zdaj vlili pol milijarde dolarjev. Igra Halo 3 je na...

41 komentarjev

Kinect izšel v ZDA, razpisana nagrada za odprtokodne gonilnike

CNet - Ta teden je v ZDA z veliko pompa izšel nov krmilnik za Microsoftovo konzolo Xbox 360, ki se imenuje Kinect (recenzija na Cnetu). V dveh dneh, kar je Kinect naprodaj, so sicer odkrili nekaj pomanjkljivosti: težave s prepoznavanjem obraza temnopoltih ljudi, težave z globino oziroma zaznavanjem prostora, nekaj zmede z električnimi adapterji ter s programsko opremo. Splošni vtis je, porodim tegobam navkljub, pozitiven. V EU bo Kinect izšel prihodnjo sredo. Da ne bi uporabnikih odprtokodnih sistemov ostali na suhem, je podjetje Adafruit Industries že razpisalo nagrado v višini 2000 dolarjev za kogarkoli, ki bo prvi predložil odprtokodne gonilnike Kinect za Xbox 360. Na ta način želijo omogočiti delovanje Kinecta pod vsemi operacijskimi sistemi. V dokaz mora predlagatelj...

23 komentarjev

Kinect pri nas 10. novembra, dražji kot čez Lužo

X-Bit Labs - Microsoft je uradno napovedal, kdaj lahko nov vmesnik za igranje iger, ki zaznava gibanje igralca, predhodno poimenovan Natal, sedaj Kinect, pričakujemo v naših krajih. Na kölnskem sejmu Gamescom so potrdili, da v regiji EMEA (Evropa, Bližnji vzhod, Afrika) Kinect na prodajne police prihaja 10. novembra, medtem ko bo v ZDA na voljo že 4. novembra.

Kot je že običajno, bo Kinect v Evropi dražji kot v ZDA. Priporočena maloprodajna cena za Evropo znaša 150 evrov, medtem ko za ZDA 150 dolarjev. Microsoft pričakuje, da bodo letos prodali več kot tri milijone enot, kar ocenjujejo tudi po odlični prodaji Xboxa 360 250 GB, ki je že pripravljen na Kinect in gre v zadnjem času za med.

14 komentarjev

Milijoni konzol v Čezlužje

The Register - Microsoft in Nintendo sta objavila več podatkov o številu plasiranih enot svojih konzol na trg Severne Amerike: Microsoft je znova odposlal več kot milijon enot, do konca leta pa jih namerava 1 do 1,5 milijona; Nintendo bo poslal 1,3 milijona GameCube-ov, po vsem svetu pa jih namerava prodati kar 4,5 milijona, kar je 12,5 procenta več, kot je bilo predhodno načrtovano.

0 komentarjev