»

Vdor v bankomat z MP3-predvajalnikom

The Register - 41-letni britanski državljan Maxwell Parsons je bil obsojen na triletno zaporno kazen, ker je z zlorabo bančnih kartic povzročil njihovim lastnikom 200.000 funtov (71 milijonov tolarjev) škode, poroča The Register. Pri vsem tem je najbolj zanimiv način, kako je svoje početje izpeljal.

Pri nečednih poslih si je pomagal z MP3-predvajalnikom, ki ga je priključil na samostoječe bankomate v trgovinah in barih (na vzidne to ni mogoče) in tako prisluškoval podatkom o transakcijah, ki jih bankomati prek telefonske povezave pošljejo banki. Kasneje je pridobljene podatke uporabil za izdelavo kloniranih kartic. Zanimivo je, da je britanska policija Parsonsa aretirala po naključju, saj ga je ustavila patrulja zaradi prometnega prekrška in odkrila ponarejeno bančno kartico. Njegovih pomagačev še niso odkrili.

31 komentarjev

Minty MP3 player

Sensible Erection - Če vam iz kakega razloga (DRM morda?) komercialno dostopni predvajalniki niso všeč, si lahko z nekoliko napora naredite svojega. Prav to je naredila gospodična Limor iz Bostona.

Minty MP3 player* je predvajalnik z vgrajenim mikrokontrolerjem, MP3 dekodirnim čipom, DAC pretvornikom, CompactFlash pomnilnikškim prostorom, ki uporablja ATA protokol, kar pomeni, da bi lahko namesto CompactFlash uporabili tudi kak disk, vgrajen pa je tudi FM oddajnik, ki poskrbi, da ne potrebujete nobenega dodatnega pripomočka, ko želite svojo glasbo poslušati tudi v avtomobilu. Novejša različica pa ima vgrajen še USB vmesnik, ki...

42 komentarjev

Nategnjen silicij

Slashdot - Hitrost procesorja temelji na hitrosti, pri kateri se lahko tranzistorji prižigajo in ugašajo ter hitrostjo toka, ki lahko teče skoznje. Do sedaj so problem reševali z zmanjševanjem, vendar izgleda kakor, da se počasi približujejo meji, do katere lahko vodijo razvoj vedno manjših tehnologij.

Sedaj NewScientist poroča o Intelovi novi "skrivni" tehnologiji strained silicon s katero nameravajo občutno povišati...

7 komentarjev

Media Player za Mac OS X

News.com -

Microsoft je v petek brez velikega pompa predstavil različico Windows Media Playerja 9, ki bo tekla na Mac OS X. Multimedijski predvajalnik je oblikovan tako, da se njegova vizualna podoba kar najbolj sklada s podobo Mac OS X, vsebuje pa tudi plug-in, ki omogoči njegovo zaganjanje in predvajanje datotek kar v brskalniku Internet Explorer, Netscape ali Safari.

Zanimivo je, da Microsoft nadaljuje z izdajanjem Media Playerja za Mace, saj so že pred časom objavili, da Internet Explorerja ne bodo več. Kakorkoli že, nova različica je že na voljo na spletu. Klik!

7 komentarjev

Toshibino prenosno MP3 igralo

CDR-Info - Toshiba bo kmalu začela prodajati svoj lasten prenosni MP3 igralnik, ki bo imel 5 GB trdega diska, imenoval pa se bo GIGABEAT. Opremljen bo z 480 Mbps USB 2.0 terminalom, prav tako pa je lahko povezan preko USB 1.1 vmesnika. Na prodajne police naj bi prišel 22. tega meseca (torej, jutri [:D]), predvidena cena pa naj bi bila okoli 400 ameriških zelenih. Klik!

1 komentar

CD MP3 player

Buy Korea21 - Če si mogoče želite nekaj konkurence pri prenosnih CD MP3 playerjih, imam za vas prečudovito novico. Korejska firma Dioneer je izdala na trg kar nekaj MP3 playerjev. Njihovi prenosni CD MP3 igralniki imajo štirivrstični LCD, spomin za 12 CD zgoščenk, sedemkanalni izenačevalnik in še mnogo ostalih pohvlanih malenkosti. Le nekaj nas lahko moti pri tem proizvajalcu - je iz Koreje in le stežka bomo našli njegovo produkte v Sloveniji.

9 komentarjev

Kenwoodov MP3 predvajalnik

The Tech Zone - Čeprav so navdušeni podporniki standarda MP3 doživeli kar precejšen udarec, ko je moral Napster, gotovo najbolj poznan servis, kjer si lahko downloadal svoj priljubljeni MP3 komad, prenehati s svojim poslom, to ni nikakor ustavilo pohoda standarda MP3, ki se iz računalnikov seli tudi v razne predvajalnike. Prvič smo MP3-je lahko poslušali v DVD enotah, kot so Yamahawa, kmalu pa se je standard razširil še na avtoradije, kot so npr. Kenwood KDC-MP8017, ki so ga testirali tukaj. Kenwoodov primerek je samo eden izmed številnih predvajalnikov, ki jih lahko kupimo na trgu. Spada med cenejše (400 $) in je dostopen širšim množicam. Vendar pa njegovo cenejše poreklo ne predstavlja nobene ovire za kakovost, saj je po testu sodeč KDC-MP8017 eden izmed najboljših MP3 predvajalnikov, ki pa nudi še nekatere druge zanimive lastnosti (zaščita proti kraji, dober LCD zaslonček ...). Test navaja, da je edina pomanjkljivost MP3 sam, saj se na dražji opremi še kako poznajo njegove slabosti. Ampak...

3 komentarji

MP3 player v obliki kasete

Overclockers Australia - MP3 playerji se počasi uveljavljajo, saj je vedno več proizvajalcev, ki napovedujejo vedno nove predvajalnike. Kot da to ni dovolj, se tudi na področju MP3 predvajalnikov pojavljajo hibridi (združki). Eden izmed takih hibridov je ta predvajalnik, ki ima obliko kasete. Po lastnostih ne izstopa, vendar nam njegova oblika da vedeti, da je nekaj posebnega. Čeprav je oblikovan v obliki kasete, nikar ne mislite, da je tako oblikovan bolj zaradi lepšega. Nikakor. Predvajalnik ima to posebnost, da lahko igra digitalno glasbo (MP3-je) tudi na kasetofonu. In to brez adapterjev. Predvajalnik preprosto potisnemo v kasetofon in uživamo v glasbi. Oblikovno stvar res izstopa, vendar je njegova oblika hkrati njegova največja pomanjkljivost. Nima ne LCD zaslona, pa tudi skladb ne zna prepoznati. Kljub pomanjkljivostim pa je to še vedno eden izmed bolj izvirnih izdelkov zadnjega časa. Mimogrede: morda se da nekaj podobnega kupiti celo v Sloveniji.

7 komentarjev