»

Ponujamo zaposlitev: Full-stack inženir @ Synthesia

Synthesia je svetovno vodilno podjetje na področju sintetičnega videa.

Naša tehnologija je v uporabi v kampanjah z Lionelom Messijem, Davidom Beckhamom, stranke pa so največja svetovna podjetja kot npr. Reuters, McDonalds, BBC, EY itd.

Kaj ponujamo?
  • visoko plačo + stock options
  • remote-first delovno okolje (opcija dela iz pisarne v LJ / CPH / London)
  • zelo zanimive full-stack inženirske izzive
  • delo na modernem SaaS produktu, ki raste zelo hitro


Zveni dobro? Iščemo izkušene full-stack in backend inženirje!

Preberi več »

Mandriva Linux (spet) tik pred stečajem

Slo-Tech - Nekdaj zelo popularna francoska Linux distribucija Mandriva (nekdanji MandrakeSoft, še prej Mandrake Linux) je po poročanju nekaterih ključnih ljudi ponovno tik pred stečajem. Podtjetje Mandriva S.A. bi nujno potrebovalo 4 milijone evrov svežega kapitala do sredine meseca, in če ga ne bo, naj bi bili 16. januarja zapreti vrata za vedno.

Večinski lastnik je ta trenutek ciprska družba Townarea Trading & Investments, za katero naj bi stali predvsem ruski investitorji; skupina naj bi bila pripravljena plačati celotni znesek. Do sem vse lepo in prav, če ne bi drugi največji delničar (LinLux) blokiral odločitve o dokapitalizaciji, ker ne želijo ne prispevati dodatnega denarja ne trpeti...

16 komentarjev

Izšla Mandriva 2011

Slo-Tech - Po finančnih težavah, zaradi katerih se je lani zdelo, da so dnevi priljubljeni francoski distribuciji Linuxa Mandriva šteti, je izšla nova verzija. Pred nami je Mandriva 2011, ki ima kar nekaj novosti.

Najočitnejša novost je odsotnost grafičnih okolij GNOME, Xface in ostalih v osnovnih paketih. Privzeto se uporablja KDE4, kdor želi kaj drugega, pa bo tako ali tako vedel, kje to najti in namestiti. Spremenjeni so še KDM, Dolphin, nova verzija Firefoxa, Thunderbirda, Clementine, Shotwell itn. Namesto OpenOfficea najdemo v novi verziji njegov sestrski projekt LibreOffice, ki je nastal z razdelitvijo (fork). V uporabi je Linuxovo jedro 2.6.38.7.

Z izidom Mandrive 2011 so verzija 2008 in starejše dosegle konec in ne bodo več prejemale nobenih...

35 komentarjev

Mandriva preživela, izšla nova verzija

Ars Technica - Maja smo poročali, da je francoski razvijalec priljubljene distribucije Linuxa Mandriva zavoljo finančnih težav naprodaj. Prevzema, za katerega sta se zanimali podjetji Lightapp in Linagora, ni bilo, ker je anonimni vlagatelj v podjetje investiral zadosti. Tako smo z enomesečno zamudo dočakali novo verzijo distribucije, ki se imenuje Mandriva Spring 2010.

Na voljo je v več oblikah. Standardna je Mandriva One, ki je živi CD z možnostjo namestitve in je na voljo brezplačno. Zajetnejša Mandriva Powerpack je namenjena uporabnikom s plačljivo naročnino, medtem ko je Mandriva Free najbolj oskubljena. Nova Mandriva ima KDE 4.4.3, Linuxovo jedro 2.6.33.5, GNOME 2.30.1, pametnejše namizje, OpenOffice, podporo...

39 komentarjev

Mandriva naprodaj

Heise - Kot poroča francoska stran Mandriva Linux Online, je francoski razvijalec priljubljene Linuxove distribucije Mandriva naprodaj. Že od leta 2008 se Mandriva bojuje z rdečimi številkami, letos pa se je obrnilo izrazito na slabo. Prve govorice so se vzniknile že marca, ko je Mandriva na francoski borzi objavila finančno poročilo, v katerem so zapisali, da je edina alternativa za rešitev 80 zaposlenih prodaja podjetja. Med potencialnimi kupci se omenjata britanski ponudnika SaaS LightApps in francoski igralec na odprtokodnem trgu Linagora.

54 komentarjev

Izšla Mandriva Linux 2010

Slo-Tech - Izšla je nova verzija francoske Linuxove distribucije Mandriva Linxu 2010, poznano pod kodnim imenom Adelie. V novi inačici najdemo pametno namizje (Smart Desktop), ki omogoča boljšo organizacijo namizja po opravilih, osebnih podatkih (pošta, dokumenti, slike ...) in podobno, z novo funkcijo Mandriva Control Center pa lahko lažje administrirate računalnik. Skrajšali so zagonski čas; izbirate pa lahko med okolji KDE 4.3.2, GNOME 2.28.1 ali LXDE. Druge programske novosti so jedro 2.6.31, Xserver 1.6.5, Firefox 3.5.3, OpenOffice.org 3.1.1, VirtualBox 3.0.8 in druge. Prenos je seveda že mogoč.

83 komentarjev

Izšla Mandriva Linux 2008 Spring

Lugos - Nova izdaja brezplačnega in odprto-kodnega operacijskega sistema Mandriva Linux med drugim prinaša podporo za ASUS Eee PC, najnovejše različice priljubljenih programov, nova nastavitvena orodja, prenovljen izgled in je na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Novosti in izboljšav v ravnokar izdani distribuciji Mandriva Linux 2008 Spring je kar precej. Ta različica prvič prinaša uradno podporo za popularni lahki prenosnik ASUS Eee PC. Poenostavljena je sinhronizacija z mobilnimi napravami (Nokia, Blackberry, Windows Mobile). V nadzornem središču sta na voljo dve novi orodji: nastavitve za starševski nadzor dostopa do spletnih strani in nastavitve za redno izdelavo varnostnih kopij sistemskih ter uporabniških datotek. Dodali so večpredstavnostno središče Elisa in orodje Codeina za preprosto nameščanje večpredstavnostnih kodekov. Mandriva Linux 2008 Spring prav tako uporablja nov zvočni strežnik PulseAudio.

Med programsko opremo najdemo: jedro Linux 2.6.24, pisarniški paket OpenOffice.org...

10 komentarjev

Mandriva 2008 Installfest v Kiberpipi

Lugos -

Mandriva v sodelovanju z uporabniki Linuxa ob izidu distribucije Mandriva Linux 2008 po vsem svetu organizira srečanja in namestitvene zabave. Letos se jim pridružujeta tudi slovensko društvo uporabnikov Linuxa LUGOS ter multimedijski center Kiberpipa.

V torek, 20. novembra 2007, ob 18:00, vabimo vse nove in stare uporabnike Linuxa na družabni večer, ki se bo odvijal v prostorih Kiberpipe na Kersnikovi 6 v Ljubljani. Druženje bomo začeli z nekaj kratkimi predavanji:

  • Zgodovina Mandrive
  • Novosti v Mandriva 2008
  • Podjetje OPINFOS
  • Društvo LUGOS

Po predavanjih se bo nadaljevalo druženje in pomoč pri nameščanju Mandriva Linuxa 2008 na prenosnike. Če bi želeli preizkusiti Mandrivo na svojem prenosniku, vas prosimo, da nam v naprej sporočite na elektronski naslov ‘mandriva at lugos.si’ model prenosnika in ga potem prinesete s seboj.

0 komentarjev

Quo vadis Jerovšek

Jaz - Kot veste vsi, ki spremljate zadeve, je nekoč največje slovensko računalniško podjetje, Jerovšek Computers, že nekaj časa v resnih težavah. In z nekaj časa ne mislim par mesecev, temveč prej kakšno leto. Zadnje dejanje velike krize pa je uradna potrditev prisilne poravnave z upniki, ki jim je podjetje dolžno denar. O razlogu za krizo bi lahko ugibali kar nekaj časa, toda verjetno gre za posledico prepočasnega prilagajanja tako velikega podjetja. S samo tržno dejavnostjo je dandanes težko preživeti in podjetje ni dovolj hitro opravilo prehoda na storitvene dejavnosti. Prihodnost podjetja je trenutno na precej trhlih nogah kljub temu, da novo vodstvo napoveduje ponovni vzpon prestrukturiranega podjetja. Bomo videli...

Ob vsem skupaj pa velja opozoriti, da maloprodajne trgovine z Jerovškovim nazivom že kar nekaj časa poslujejo pod okriljem franšiznih podjetij. Največje podjetje, ki je vzniknilo iz pogorišča nekoč velikega Jerovška je tako NetStore, ki upravlja s trgovinami v Mariboru,...

10 komentarjev