»

Na Pwn2Own padla večina programske opreme

Trend Micro - V Vancouvru se je končalo vsakoletno hekersko tekmovanje Pwn2Own, na katerem so največji svetovni strokovnjaki tri dni iskali ranljivosti v moderni programski opremi: od navideznih strojev do brskalnikov in poslovnih okolij. Letošnji nagradi sklad je bil rekorden, podobno pa so bili rekordni tudi rezultati tekmovalcev.

Že prvi dan so organizatorji razdelili 233.000 dolarjev za pet uspešnih vdorov in enega deloma uspešnega. Ekipa 360 Security je uporabila prekoračitev kopice v jpeg2000, da je v Windows prek Adobe Readerja izvedla oddaljeno kodo. Samuel Groß in Niklas Baumstark sta na macu v Safariju uspela izkoristiti nekaj hroščev in dobiti višje privilegije v macOS. Deloma je bila luknja že zakrpana, a sta vseeno uspelo na touch bar zapisati sporočilo. Ekipa...

22 komentarjev

Letošnji Pwn2Own z višjimi nagradami in povratkom Googla

Lanski zmagovalci so bili iz francoskega VUPEN-a

vir: ComputerWorld
ComputerWorld - Vsakoletno tekmovanje hekerjev Pwn2Own, kjer se v Vancouvru zberejo najboljši iskalci ranljivosti ter napadajo priljubljene brskalnike in operacijske sisteme, bo letos nagradni sklad dvignilo za petkrat, so sporočili prireditelji. Pwn2Own bo letos potekal od 6. do 8. marca na konferenci CanSecWest v Vancouvru pod pokroviteljstvom HP TippingPointa. Nagradni sklad se je dvignil na 560.000 dolarjev.

Glavna nagrada v višini 100.000 gre tistemu, ki bo prvi kompromitiral Chrome na Windows 7 ali Internet Explorer 10 na Windows 8. Uspešen napad na IE9 bo vreden 75.000 dolarjev, Flash in Adobe Reader vsak po 70.000 dolarjev, Safari 65.000 dolarjev, Firefox 60.000 dolarjev in Java 20.000...

10 komentarjev

Internet Explorer 9 padel v Pwn2Own

ZDNet - Naslednji brskalnik, ki je padel na letošnjem hekerskem tekmovanju Pwn2Own v kanadskem Vancouvru, je Internet Explorer. Po tem ko je francoska skupina VUPEN takoj po začetku tekmovanja razsula Googlov Chrome (Chrome sicer letos tehnično ni del uradnega Pwn2Own, a to ni pomembno), so sedaj uspešno kompromitirali še računalnik s sveže nameščenim Windows 7 SP1 in Internet Explorerjem 9 z vsemi popravki.

Chaouki Bekrar iz VUPEN-a pojasnjuje, da so uporabili zelo staro ranljivost, povezano s prekoračitvijo kopice (heap overflow), s čimer so obšli DEP in ASLR, in nepovezano ranljivost v upravljanju s pomnilniškim prostorom. Luknja se je prvikrat pojavila že v Internet Explorerju 6 in do danes ni bila javno razkrita, tako da...

49 komentarjev

Na Pwn2Own 2011 v prvih urah padla Safari in IE

Chaouki Bekrar, VUPEN

vir: ZDNet
ZDNet - Včeraj se je v Vancouvru začelo letošnje tekmovanje Pwn2Own, kjer tekmovalci iščejo varnostne luknje v brskalnikih in mobilnih telefonov, v zameno za uspešne napade pa prvouvrščeni dobijo lepe nagrade. Tekmovanje se je začelo po našem času danes ob 0.30 uri. Safari in Internet Explorer sta že padla.

Ekipa francoskega podjetja Vupen je kljub popravku 5.0.4 za Safari, ki je izšel le nekaj ur pred prireditvijo,

39 komentarjev

Na letošnjem Pwn2Ownu rekordna nagrada za uspešen napad na Chrome

ComputerWorld - Vsakoletni hekerski dogodek, kjer hekerji in raziskovalci demonstrirajo svoje poznavanje brskalnikov in mobilnih telefonov ter varnostnih lukenj v njih, se bo letos v Vancouvru začel 9. marca. Za nekoliko več vznemirjenja kot ponavadi je poskrbel Google, ki je razpisal doslej najvišjo nagrado 20.000 dolarjev za kogarkoli, ki bi našel in uspešno zlorabil kakšno ranljivost v njihovem brskalniku Chrome.

Na letošnjem Pwn2Ownu bosta okolje 64-bitna operacijska sistema Windows 7 in Mac OS X, na katerih bodo tekli Internet Explorer, Firefox, Safari in Chrome. Prvi, ki bodo zlomili prve tri brskalnike, bodo prejeli 15.000 dolarjev, kar je 50 odstotkov več kot lani, medtem ko so za Chrome nekoliko drugačna pravila.

Ker Chrome...

5 komentarjev

Mozilla odkrite ranljivosti bogateje nagrajuje

Mozilla.org - Mozilla je doslej odkrite ranljivosti v Firefoxu nagrajevala s 500 dolarji, sedaj pa so razpisano nagrado povišali na 3000 dolarjev. Poleg že prej vključenega brskalnika Firefox Web, so odslej zajeti tudi Firefox Mobile in še nekaj novih izdelkov. Odkrivanje neznanih ranljivosti je bilo že prej in še ostaja donosen posel, vreden dosti več od piškavih 500 dolarjev. Četudi vnemar pustimo nelegalne možnosti, ko je prodaja ranljivosti zainteresiranim kupcem, ki bodo za dobro odšteli mnogo več, ostane mnogo legalnih potov, kako iz njih iztržiti čim več. Poleg publicitete, ki so jo prijavitelji deležni od medijev, mnogi na varnostnih luknjah sedijo do raznih tekmovanj v vdiranju, kjer so na voljo lepe nagrade (npr. Pwn2Own). Mozilla upa, da bo z novo politiko prepričala odkritelje ranljivosti, da jih kmalu javijo.

5 komentarjev

Pwn2Own končan, preživel Chrome

Slo-Tech - V Vancouvru se je končalo vsakoletno tekmovanje Pwn2Own, kjer hekerji poskušajo in običajno uspejo na kolena spraviti brskalnike in mobilne telefone. Tudi letos so pred tekmovanjem naredili domačo nalogo, tako da so v minutah obvladali zadane naloge. Poglejmo si izkupiček.

Internet Explorer 8 je navkljub varnostnim tehnologijam ASLR in DEP na Windows 7 strl Peter Vreugdenhil (PDF). Na isti platformi je Firefox premagal heker, ki se predstavlja le z vzdevkom Nils in ki je blestel že lani. Macov Safari je Mac OS X snedel Charlie Miller. Dobili so vsak po 10.000 dolarjev in bodisi MacBooka bodisi PC bodisi Sony Vaio.

Na področju mobilnih telefonov je padel iPhone, ki sta ga v vsega 20 sekundah ukanila Ralf Philipp...

24 komentarjev

Hekersko tekmovanje Pwn2Own se začenja

ComputerWorld - Včeraj se je v Vancouvru začelo vsakoletno tekmovanje Pwn2Own, ki ga organizira TippingPoint Zero Day Initiative (ZDI) in kjer se merijo hekerji pri razbijanju različnih aplikacij in platform. Pravila so enostavna - kdor dobi dostop do sistema, dobi še lepo denarno nagrado; skupni fond je vreden 100.000 dolarjev. Tekmovanje traja do petka.

Včeraj so bili na tapeti Internet Explorer 8, Firefox 3 in Chrome 4 na Windows 7 ter Safari 4 na MacOS Snow Leopardu, medtem ko danes napadajo brskalnike IE7, Firefox 3 in Chrome 4 na Visti ter Safari 4 na Snow Leopardu, jutri pa jih bodo še na Windows XP (oz. Safari na Snow Leopardu). Vsak ranjeni brskalnik zmagovalcu prinese 10 tisoč dolarjev.

Poleg brskalnikov na vdor čaka še kopica mobilnih...

36 komentarjev

Z ranljivostmi se živahno trguje

Življenjski cikel zero day ranljivosti

Slashdot - Mnogokrat pišemo o tako imenovanih zero day ranljivostih programov, pri čemer se vedno obregamo na urnost proizvajalcev pri pripravi popravkov, redko pa se govori o ekonomski vrednosti teh ranljivosti. Kot so pokazali zadnji napadi, so zero day ranljivosti dragocene tako za napadalce kot tudi obrambo.

Kot pišejo v zanimivem članku na Net Security, je treba za odkritje kakšne kvalitetne luknje žrtvovati približno tri mesece trdega dela hekerjev. Ti zato na podzemnih trgih ranljivosti, ki so se razcveteli v zadnjem času, zanje zahtevajo več sto tisoč dolarjev. Na njih so poleg zlikovcev dejavne tudi vladne agencije, ki lahko cene navijejo tudi milijona dolarjev. Obstaja pa še beli trg, kjer sodelujejo podjetja, kot so VeriSign, TippingPoint in Google, ki kupujejo zero day ranljivosti z namenom pokrpati svoje izdelke,...

7 komentarjev

MIT zmagal na DARPA Network Challengeu

Lokacije balonov

Slo-Tech - Ameriška DARPA je 40-letnico interneta obeležila s posebnim tekmovanjem, ki so ga poimenovali DARPA Network Challenge. V soboto ob 16. uri po srednjeevropskem času, torej tik po svitu na ameriški pacifiški obali, so v nebo poslali 10 rdečih vremenskih balonov, velikih dobra dva metra, ki so bili privezani na desetih nerazkritih, a javno dostopnih in obče poznanih lokacijah. Naloga tekmovalcev je bila preprosta. Čim prej so morali so ugotoviti, kje se ti baloni nahajajo.

Med več kot 300 prijavljenimi ekipami je zmagalo moštvo z univerze MIT, ki je balone izsledila v devetih urah, čeprav so imeli tekmovalci teden dni časa. Z zmago so si prislužili 40 tisoč dolarjev. DARPA poudarja, da je bil namen preizkusa ugotoviti, kako lahko tovrstne probleme rešujemo...

4 komentarji

MacBook Air prvi padel

Slashdot - Na konferenci CanSecWest, ki trenutno poteka v Vancouvru, so priredili tekmovanje v vdiranju v sisteme, imenovano PWN 2 OWN. Tekmovalci se borijo proti trem prenosnikom (Vaio VGN-TZ37CN, Fujitsu U810 in MacBook Air), na katerih tečejo trije konkurenčni operacijski sistemi (Ubuntu 7.10, Vista Ultimate SP1 ter OS X 10.5.2).

V okviru prvega dne tekmovanja so lahko sisteme za nagrado 20.000 dolarjev napadali samo preko omrežja, kar ni prineslo večjih uspehov. Včeraj je bila nagrada razpolovljena, zato pa so dobili tekmovalci možnost, da se na računalniku odpre predpripravljena spletna stran ali elektronsko sporočilo. To je tekmovalcem prineslo dosti več možnosti, kar je dokazal Charlie Miller, ki je že v dveh minutah po začetku tekmovanja uspel prevzeti nadzor nad MacBookom Air.

Kako je to Millerju uspelo, zaenkrat ni znano, ker se morajo tekmovalci zavezati, da podatkov ne bodo izdali, dokler jih organizator ne pošlje avtorjem sistema in ti dobijo možnost za popravek. Glede na to,...

124 komentarjev

NEST.2005 v sodelovanju z Gigabyte

Slo-Tech - Torej ... Kot že veste, NEST.2005 bo. Odvijal se bo od 22. 7 do 24.7 v Sečovljah (tako kot že zadnji dve leti). Za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Hrana bo na voljo enako kot lani -- lokalni gostilničar vam prijazno ponuja pice, makarone, čevapčiče in solate po tisoč tolarjev na obrok. Glede na izkušnje iz preteklih let avtobusnega prevoza ne bomo niti poskušali organizirati. Vstopnina je enaka kot lani (2500 SIT).

Tudi letos bomo organizirali nekaj tekmovanj. Trenutno načrtujemo klansko tekmovanje v CSS (5 na 5) in dve "ubi-ga" (deathmatch) tekmovanji v CS 1.6 in COD. Vse po sistemu dvojne eliminacije. Za idejo o nagradah, si oglejte seznam sponzorjev. Denarnih nagrad ni.

Sprejeli bomo 200 prijav. Več informacij!

73 komentarjev