»

Igra za sproščanje napetosti

engadget - Eden izmed največjih hitov na Global Game Jam 2010 je zagotovo kar zmagovalka nagrade za najbolj izvirno igro, GNILLEY. Njen ustvarjalec, Glen Forrester, poznan tudi kot Radix, se je sprva osredotočal predvsem na uporabo barv, a se je v razvoju središče igralnosti popolnoma spremenilo. Svojih nasprotnikov se ne znebite s pritiskanjem enega izmed gumbov na tipkovnici oz. na miški, temveč enostavne kričite v mikrofon. Bolj ko kričite, bolj stopnjo in celo igro pretresate, kar nasprotnike tudi pokonča. Poleg efektivnega orožja je vpitje tudi ključ za odpiranje sicer skritih prehodov, vso to vpitje pa seveda pomeni, da boste za igranje potrebovali mikrofon. Če je slika vredna več kot 1000 besed, je videoposnetek vreden še nekajkrat več,...

17 komentarjev

Igra za Microsoft Office

Okno z izzivi

vir: ObengWare
OfficeLabs - Prenova grafičnega vmesnika v Office 2007 je sprva požela ogromno neodobravanja, a nekoliko popravljen izgled smo opazili tudi v beta različici Office 2010 ter v Slikarju iz Windows 7. Ker mnogi uporabniki operacijskega sistema Windows še vedno zadovoljno uporabljajo dobre, (9 let) stare Windows XP, posledično pa verjetno tudi Office izpred leta 2007, so za lažji prehod pri Microsoftu pripravili igro, katere namen je privajanje na uporabo ribbonov, sistema menijev, ki je v uporabi od Office 2007 naprej. Ribbon Hero je pravzaprav dodatek za Word, Excel oz. Powerpoint iz Office 2007 ali 2010, ki sešteva točke oz. dosežke med uporabo programa. Točke lahko pridobivate tudi z izzivi, tako da kliknete ikono...

9 komentarjev

Nov intervju: Brad Spengler

Slo-Tech - Edi Strosar je za vas intervjuval Brada Spenglerja. Brad je vrhunski varnostni raziskovalec na področju Linux jedra. Stoji za razvpitimi "NULL pointer dereference" ranljivostmi, ki so pretresale Linux skupnost. Kot član PaX/grsecurity projekta je za varnost Linux sistema naredil več, kot bi nekateri želeli priznati. Za mnoge je Brad kontroverzna osebnost, vendar mu kredibilnosti nihče ne oporeka. Veselo branje.

12 komentarjev

Filmi po računalniških igrah

bit-tech.net - Včasih so bile predloge za filme knjige, gledališke igre, opere in podobno, sedaj pa se vedno pogosteje dogaja, da filme snemajo po igrah. Takih računalniških seveda, kjer je bila pionirka legendarna Lara Croft (filmska Angelina Jolie) v Tomb Raiderju. Na Bit-Techu so prešteli, koliko filmov z enakovrstnim izvirnikom se snema ali je v predprodukciji ta trenutek, in končali pri številki 28. Še letos pričakujemo Cold Fear in Fear Effect, v naslednjih treh letih pa vse od bojda za kino še primerne adaptacije igre Halo, do nekoliko manj jasnega zapleta v World of Warcraft leta 2011. In seveda Second Life, kolikor je to pač sploh računalniška igra.

63 komentarjev

Več kot polovica odraslih igra igre

Neowin - V svoji študiji Pew Internet & American Life Project ugotavlja, da več kot polovica odraslih Američanov igra video ali računalniške igre. Ugotovili so, da je najpomembnejši dejavnik starost, saj s starostjo delež igralcev pada. Kljub temu pa, zanimivo, 23 odstotkov starejših od 65 let igra igre. Tako lahko rečemo, da skupaj kar 53 odstotkov odraslih igra takšne ali drugačne igre (50 odstotkov žensk in 55 odstotkov moških).

Mlajši imajo raje konzole, ki imajo v razredu 18-29 let kar 75-odstotni delež, s starostjo pa ta delež pada. Skupni podatki kažejo, da 73 odstotkov odraslih v te namene uporaba računalnike, 53 konzole, 35 mobilne telefone in 25 druge prenosne naprave. Zanimiva je še korelacija z izobrazbo, saj med takimi z višjo ali visoko izobrazbo 57-odstotni delež igralcev, 51 med takimi s srednjo šolo in 40 pri takih z nižjo.

20 komentarjev

Britanci razvijajo pametne videonadzorne kamere

PC Pro - Kot poročajo na PC Pro, so raziskovalci britanske University of Portsmouth pričeli z razvojem pametnih kamer, ki se bodo odzivale na zvočno in slikovno dogajanje v njihovi okolici.

Kamere naj bi tako z AI algoritmi naučili razpoznavati "nasilne" zvoke, kot npr. zvok razbitega stekla ali vpitja ter "problematično" dogajanje, kot npr. pretep ali napad. Kamere naj bi tudi naučili prepoznavati določene nasilne besede, razvijalci pa trdijo, da bodo prepoznavale samo določene ključne besede, ne bodo pa prisluškovale celotnim pogovorom.

Glavna prednost tovrstnih videonadzornih kamer pa bo v tem, da se bodo, ko bodo zaznale "nasilen" zvok ali "prepovedano" besedo, samodejno obrnile proti izvoru tega zvoka in obvestile operaterja.

Podobno tehnologijo sicer razvijajo tudi na Kitajskem. Podjetje China Security & Surveillance Technology je že razvilo programsko opremo, ki v primeru, da se na videonadzorovanem območju prične zbirati večje število ljudi (beri: protestnikov) o tem nemudoma...

12 komentarjev

Odgovor: "Je Linux bolj varen kot Windows?"

OSNews - Veliki distributerji Linuxa, Debian, Mandrake, Red Hat in SUSE, so s skupnimi močmi odgovorili na Forresterjevo raziskavo z naslovom "Je Linux bolj varen kot Windows?". Kljub temu da slednja obljublja prikaz finančnih posledic za podjetja glede na kvaliteto varnostnih lukenj v sistemih, privzema, da so vse luknje enakovredne. V zaključkih Forrester ne upošteva, da je zelo pomemben tudi čas, ki je potreben, da se določena varnostna pomanjljivost odpravi. Vas zanima, kaj si o tem mislijo VelikiŠtirje™?

12 komentarjev

Sunbeam hlajenje

MODTHEBOX - Sunbeam je podjetje, ki proizvaja kvalitene pripomočke za hlajenje. Pri nas sicer ni poznano, a v tujini doživlja uspehe. Njihov največji hit so 80 mm ventilatorji, na katere svetijo hladne katode. Na Mod The box so stestirali paradne konje zgoraj omenjenega podjetja. Poleg tega, so bili v test vključeni tudi različni kontrolerji, ki umirijo še tako glasne ventilatorje. S kompletom so bili seveda zadovoljni, saj ni lepšega, kot računalo, ki se sveti kot božična jelka.

2 komentarja

xDSL prehiteva kabel

The Register - Po vseh vojnah, tako besednih, katerim ste lahko priča tudi v našem forumu, kot ekonomskih, ki jih bijejo ljudje v oblekah s kravatami, se je zgodilo. Število uporabnikov povezav xDSL je preseglo število uporabnikov kabelskega omrežja.

Kot poročajo na Registru, kjer povzemajo rezultate analizne hiše Forrester, je odstotek uporabnikov xDSL tehnologije dosegel 56%, preostalo predstavljajo uporabniki kabla. Anketa je zajela samo ti dve vrsti povezav, torej ne upoštava brezžičnih omrežij in satelitskega interneta.

Kakor kaže, v Sloveniji sledimo trendom. Mogoče pa se bodo le izpolnile želje e-ministra, da bi postali e-država?

5 komentarjev