»

Gmail pokleknil za dve uri

CNet - Googlov de facto standard za e-poštni predal Gmail si je včeraj pozno zvečer po slovenskem času ponovno vzel dve uri odmora. Kot pišejo praktično vse večje spletni strani, je bil od 21.30 do 23.30 Gmail nedosegljiv. Pohvalno je, da se je Google hitro odzval in napake le ne odpravil, ampak ponudil tudi razlago, kaj je šlo narobe.

Šlo je za klasično kaskadno napako, ko je nekaj usmerjevalnikov poklenilo pod obremenitvijo. Zaradi rutinskega vzdrževanja so jih nekaj izklopili, pri čemer pa so se ušteli z izračunom. Tako so preobremenili nekaj drugih usmerjevalnikov, ki so še ostalim sporočili, naj jim ne pošiljajo več paketkov, ker so prepočasni, kar je preobremenilo še zdravi del hrbtenice. Moten je bil le dostop prek spletnega vmesnika, medtem ko so strežniki za dostop prek POP3/IMAP delovali nemoteno.

39 komentarjev

Beta premagala Microsoftove strežnike

Microsoft - Kaj drugega bi sploh lahko pričakovali, se bodo sarkastično nasmehnili nekateri. Drugi bodo bentili, zakaj si je niso mogli prenesti takoj. Tretji bodo zavili z očmi, da zakaj jih še vedno poskušamo indoktrinirati. Četrti so tako ali tako že po naslovu izpustili cel sestavek.

Microsoft je, kot je obljubil, včeraj pozno zvečer po našem času na svojih spletnih straneh vsej svetovni javnosti ponudil legalen in brezplačen prenos bete operacijskega sistema Windows 7. Pričakovali bi, da zelo množičnega odziva ne bo, saj je ta že pred nekaj dnevi ušla na plano, a bi se zmotili. Ljudstvo je očitno tako lačno novosti, četudi nedokončanih, da je Microsoftovo spletno stran tako množično obleglo že včeraj zgodaj zjutraj, še preden so beto sploh postavili na strežnike, da so slednji pokleknili pod obiskom. Podobno usodo je delila tudi Microsoftova stran TechNet za IT-strokovnjake, kjer je bila beta dostopna nekaj ur prej. Microsoft bo razdelil poltretji milijon aktivacijskih ključev za...

141 komentarjev

In imamo zmagovalca

HardOCP - Vsi, ki vsaj na eno oko spremljate dogajanje na našem IRC kanalu, že veste, da sem ta teden testiral Leadtekovega Geforcea4 Ti4400 in bil prijetno presenečen, o čemer boste lahko na široko brali v testu, ki kani priti na stran v naslednjih dneh. Izgleda pa, da bo Ti4200 tisti pravi nakup, vsaj s stališča cene proti zmogljivostim, saj ima kartica vse funkcije hitrejših bratcev, a hkrati tudi najnižjo ceno. Na tem naslovu si preberite kratek test Ti4200 ter hitrostno primerjavo med karticami. Ne vem, ali so imeli HardOCPjevci le srečo z izbiro kartice, ampak vseeno - Ti4200 se je navil nad nazivno hitrost Ti4600 ter jo, logično, prehitel. Kdaj že pride ta kartica v Slovenijo? :D

0 komentarjev

Uporaba varnostne luknje?

Slo-Tech - Vas je zanimalo, kako izgleda to, da vam varnostna luknja v Windows XP odlogira računalo? Ste prepričani? Kliknite na ta naslov. Na našem IRC kanalu smo se že nekaj časa igrali s to potegavščino, a je kmalu nehala biti smešna, ko je že stopetdeseti uporabnik odletel in nato s stavkom "grrr" prišel nazaj na kanal. Popravka temu zlobnemu hrošču, ki lahko, ako pride v neprave roke, postane zelo zoprn trojanec, zaenkrat še ni.
Dodatek by Tomi: prej se prepričajte, da nimate kakšnega pomembnega dela, ker zadeva vas dejansko odlogira.. Samo ne recite, da vas nismo opozorili..

22 komentarjev

Any Given Sunday

Jaz - Brody- se je pomujal ter nam ocenil, po njegovih besedah, enega najboljsih filmov. Recenzijo si oglejte tule. Jaz moram priznati, da si filma še nisem ogledal, po branju recenzije me je pa zelo zamikalo. Kakorkoli, dan niti ni tako siv. Brody- ga je rešil. Idite in si preberite!

19 komentarjev

SETI gumbek

Jaz - Grem stavit, da vas je danes zjutraj presenetil ta luštkani gumbek na levi strani. Včeraj pozno zvečer smo namreč na našem IRC kanalu staknili glave in pogruntali par idej, Brody pa je bil zadolžen za garaško delo izdelave. To je rezultat našega bedenja do pol enih zjutraj [:))]. Upam, da vam je zadeva vsaj pol tako všeč, kot nam, ki smo jo delali.Na žalost pa je z gumbekom izginilo nekaj izbir iz menija. Krivda za to je moja, ker sem na disku imel še staro različico datoteke brez dodatnih možnosti. Brez skrbi, vse bo urejeno v najkrajšem možnem času ( ane, Primoz? [>:D]).Pa še nekaj, ko smo ravno pri SETIju. Slo-Tech team lepo napreduje, registriranih je že 28 E.T. lovcev, skupaj pa smo predelali že skoraj 3000 paketkov. Vsi, ki že aktivno obdelujete paketke ali si to samo želite, pa ste zelo vabljeni, da se nam pridružite. Več nas je, lepše je [:)].

3 komentarji