»

PlayStation 3 prodan v 70 milijonih kosih

TechCrunch - PlayStation 3 je skoraj polnih šestih letih na policah trgovin 4. novembra presegel mejnik 70 milijonov prodanih kosov. S tem so se skoraj izenačili z Microsoftovim Xbox 360 (ki se prodaja približno leto dlje), vsaj glede na podatke iz Microsoftovega najnovejšega finančnega poročila - Xbox 360 naj bi ta mejnik presegel v septembru. Obenem so objavili še, da so v dveh letih prodali 15 milijonov krmilnikov Move. Izenačenje je zanimivo, saj je v prvih letih prodaje Xbox 360 večinoma dosegal boljše rezultate in je po mnenju večine imel boljši ekosistem, za povrhu vsega pa je, kot rečeno, v trgovine prišel približno leto pred PS3. Oba vseeno še vedno dodobra prekaša Wii, ki je bil do konca septembra prodan...

21 komentarjev

Wii je cenejši

Celoten komplet, v kratkem vreden 150 ameriških dolarjev.

vir: Ars Technica
Ars Technica - Že nekaj časa se je govorilo o prihajajoči pocenitvi Nintendove konzole Wii, zdaj pa je japonski zabavljaški gigant te neuradne napovedi uresničil. Wii bo kmalu, vsaj v ZDA, namreč naprodaj za 150 dolarjev. Padec cene bo v veljavo stopil 15. maja, poleg ugodnejše cene pa bo paket s konzolo še nekoliko bogatejši. Nintendo je konzoli brezplačno dodal Mario Kart Wii ter igri namenjen volan, v katerega se vtakne upravljalnik in tako nekoliko olajša igranje. Skupaj s cenejšo konzolo so predstavili še zbirko iger Nintendo Selects, četverico, ki bo v trgovinah naprodaj za vsega 20...

16 komentarjev

Bo PS3 prehitel in preživel konkurente?

Se bo Sony res zavihtel nazaj na vrh?

vir: HotHardware
HotHardware - Dave Mercer, analitik pri Strategy Analytics Connected Home Devices, nekoliko presenetljivo meni, da bo do konca življenjske dobe trenutne generacije konzol najuspešnejši Sonyjev PlayStation 3, ki bo najverjetneje tudi preživel oba svoja konkurenta, Xbox 360 in Wii.

Mnenje je presenetljivo s stališča dosedanjih prodajnih rezultatov, saj je Sony trdno na zadnjem, tretjem mestu s 33,5 milijona prodanih konzol. Microsoft ima relativno lepo prednost z 39 milijoni prodanih Xbox 360, medtem ko je Nintendov Wii daleč spredaj s 67,45 milijona prodanih konzol. Skupno število prodanih konzol v celotni življenjski dobi naj bi za PS3 po mnenju Mercerja znašalo 127 milijonov, medtem ko naj bi se Wii prodal v le 103...

24 komentarjev

Wii še nekaj časa brez naslednika

Kar v nakup, življenjska doba je še dolga

vir: engadget
engadget - Kot kaže so govorice o potencialnem nasledniku nadvse popularnega Wiija, ki je s svojo igralnostjo kljub slabšemu strojnemu delu dolgo časa imel boljše prodajne rezultate od konkurentov v obliki PlayStation 3 in Xbox 360, neresnične, vsaj glede na intervju, ki ga je z GameSpot opravila Cammie Dunaway. S tem je zanikala tudi namigovanja samega Shigeruja Miyamota, ki je namesto revolucije omenjal evolucijo trenutne strojne opreme, kar je tudi podžgalo govorice o Wii HD.

Cammie Dunaway je tako v intervjuju povedala, da še vsaj nekaj let ne bomo dobili uradne zamenjave za Nintendov Wii. Slednji ima glede na čas prodaje boljše rezultate, kot jih je v enakem obdobju v življenju imel Sonyjev...

16 komentarjev

Decembra prvi Wii

PC World - Analitiki podjetja NPD Group so povedali, da je bila decembra najbolje prodajana konzola Nintendo Wii, ki je v ZDA dobila 3,8 milijona novih srečnih lastnikov. To je za polovico več kot leto poprej in absolutni rekord za število prodanih konzol v enem mesecu. Konkurenta Xbox 360 in PlayStation 3 sta prodala trikrat manj enot.

Tudi pri prodaji iger, ki so v resnici glavni vir zaslužka, je bil Wii daleč spredaj. Najbolj prodajana igra je bila New Super Mario Bros. Wii (2,82 milijona kopij), sledita pa ji Wii Fit Plus (2,41 milijona) in Wii Sports Resort (1,79 milijona). Na četrtem mesto so najboljši konkurentje, in sicer Modern Warfare 2 za Xbox 360 oz. PS3 (1,63 oz. 1,12 milijona kopij).

27 komentarjev

Prodanih že 30 milijonov konzol Xbox 360

X-Bit Labs - Ta teden je Microsoft objavil, da so prodali že 30 milijonov konzol Xbox 360, s čimer držijo občutno prednost pred konkurentom PlayStation 3, katerih je Sony prodal približno 22 milijonov. Nedosegljiv na prvem mestu ostaja Nintendo Wii s 50 milijoni prodanih izvodov. Analitki iz NPD Group so izračunali, da so samo Američani skupno porabili 14,5 milijard dolarjev za Xboxe 360 in pripadajočo opremo. Najbolj plodno leto je bilo lansko, tudi letos pa jim ne kaže slabo, saj je prodaja porasla za 28 odstotkov. Po Microsoftovih podatkih so uporabniki prenesli tudi več kot milijardo iger in drugih večpredstavnostnih (filmov, nanizank itn.) vsebin z Xbox Live Marketplacea, ki ima sicer 20 milijonov članov.

6 komentarjev

Xbox 360 in Wii naprej, PS3 nazaj

TG Daily - Proizvajalci so se torej odločili, da popustov na konzole letos ne bo, poglejmo pa si, kako se konzole prodajajo na sploh. Podjetje za raziskavo trga NPD v svojih izsledkih navaja, da so oktobra prodali 803.000 Wiijev, kar znaša 59 odstotkov vseh prodanih konzol. Na drugem mestu je Xbox 360, ki s 371.000 prodanimi zaseda drugo mesto in 27-odstotni tržni delež. Playstation 3 je tretji z 190.000 konzolami ali 14 %. Skupaj so prodali 1.364.000 konzol, kar je sedem odstotkov več kot septembra in tretjino več kakor oktobra lani.

Na prodajo konzol ne vplivajo samo specifikacije, ampak tudi dostopne igre, kar je eden izmed razlogov, da Xbox 360 še vedno občutno prekaša Playstation 3. Najbolje prodajana igra je bila oktobra Fable II za Xbox 360 (790.000), sledijo pa Fit za Wii (487.000) in Fallout 3 za Xbox (375.000 prodanih izvodov). Najbolje prodajana igra za PS3 pa je naprimer šele na sedmem mestu v skupni razvrstitvi. Več o tem.

33 komentarjev

Wii razgrabili

več strani - Različne študije in primerjave zalog v trgovinah kažejo, da gre Wii za med, medtem ko je prodaja Sonyjevega protikandidata Playstation 3 mnogo slabša. Ruski X-Bit Labs poroča, da imajo v ZDA praktično vse prodajalne na zalogi Playstation 3, medtem ko je Wii marsikje že pošel. Pri Sonyju sicer zatrjujejo, da je vse v najlepšem redu, torej da je povpraševanje pričakovano, dostavili pa so jih nekoliko več. Kakorkoli že, neodvisna organizacija za analizo trga NPD Research je objavila podatke o prodaji konzol v decembru: 1.132 tisoč Xboxov 360, 604 tisoč Wiijev in zgolj 491 tisoč prodanih Playstationov 3. Spričo dvakratne razlike v ceni podatki niso presenetljivi.

Nemški Hartware pa poroča, da so Wii tudi na naši strani Atlantika razgrabili. V Evropi so decembra prodali 700 tisoč Wiijev in 1,7 milijona Nintendovih DS-jev, s čimer smo prekosili celo Američane. Nintendo tako navaja, da je bil vsak drugi prodan kos strojne opreme za videoigre v decembru njihov.

39 komentarjev

Pod ameriškimi jelkami največ Xboxov

RegHardware - Microsoftov Xbox 360 je bila najbolj prodajana konzola v obdobju med začetkom novembra in božičem v ZDA. Z dvema milijonoma prodanih kosov je prehitela Nintendov Wii in Sonijev Playstation 3. Število prodanih Wii-jev je doseglo 1,8 milijona kosov, vendar je bil za ameriški trg predstavljen sredi novembra in je bil v prodaji slabe tri tedne manj kot Xbox 360. Najmanjši delež je pripadel Sonyjevemu Playstationu 3, ki so ga prodali le približno 750 000.

Več na RegHardware.

10 komentarjev

Prvi rezultati boja konzol

Playfuls - Minil je prvi mesec od izdaje dveh konzol nove generacije, zato je čas, da si pogledamo prodajne rezultate. V ZDA poročajo, da je Nintendo prodal 476.000 Wii-jev, kar je skora dvainpolkrat toliko, kot je Sony prodal svojih Playstationov (196.000 enot). Glavni razlog za to je Sonyjeva nezmožnost dobave večje količine konzol, saj imajo še vedno resne tehnične težave z Blu-Ray pogoni. Tako je kljub začetnim Sonyevim obljubam, da bo konzol žejni trg dobil na voljo cel milijon Playstationov 3 (številka je vmes padla na pol milijona), na tržišče prispelo komaj 300.000 zmenetov. Ima pa tudi Nintendo nekaj težav z dobavo, saj je 50.000 Wiijev, namenjenih Evropi, bilo razprodanih že v prvih 12 urah in bodo verjetno težko dobavljivi vsaj do naslednjega leta.

Po napovedih analitikov, Sonyju ne bo nikakor uspelo doseči cilja, ki je bil 6 milijonov prodanih konzol v ZDA do marca 2007, saj bo imel težave z izdelavo vsaj še do takrat. Bolj realistična so pričakovanja Nintenda, ki v istem obdobju...

45 komentarjev

Še prodaja X-boxa

Australian IT - Po Oknih XP pa še X kocka: od 15. novembra so jih prodali kar milijon in pol. Se vam zdi nizka številka? No ja, primerjajte to s sedemnajstimi milijoni Oken XP. Zanimivo razmerje.

Še hecen podatek: po podatkih NPD Group-a, je število prodanih iger na posamezno konzolo znašalo tri izvode. I, kako pa ne, ko pa so nekateri prodajalci kot pogoj za nakup X-Boxa postavili še nakup treh iger (po izbiri prodajalca, da se ve). Eh, ta statistika.

2 komentarja

Američani ... Avstralci ... Angleži

The Register - Morda je zgolj naključe, da se je dvema državama na A-, kateri pogostokrat vlačimo po zobeh, pridružila še ena - Anglija. Namreč, Angleži bodo šli podirat še neobstoječ rekord (torej ga bodo 'samo' postavili): naslednjo sredo bo na Leicester Square v Londonu opoldne zvonilo kot v peklu. Želijo namreč postaviti rekord v številu naenkrat zvonečih telefonov. Jojmene!

Kaj bo naslednje? Bomo Slovenci postavili rekord v največjem številu modrih zaslonov na Kongresnem trgu?

3 komentarji

AMDjevi načrti za proizvodnjo

X-Bit Labs - Na voljo je tudi nekaj novih AMDjevih načrtov glede proizvodnje.

CPU Q3 2000 Q4 2000 Q1 2001
Athlon Slot A 0.6 milijonov / /
Athlon Socket A 1.4 milijonov 2.7 milijonov 2.7 milijonov
Duron 1.6 milijonov 3.8 milijonov 5.5 milijonov
Skupaj SocketA: 3 milijonov 6.5 milijonov 8.2 milijonov
K6 3.3 milijonov 2.5 milijonov 1 milijonov
Skupaj: 6.9 milijonov 9 milijonov 9.2 milijonov

Pro pričakovanjih bomo počasi videvali vse več in več Duronov, saj navsezadnje tudi gre za najbolje prodajan AMDjev procesor. SlotA procesorji bodo očitno mrtvi zelo kmalu, medtem ko se K6 serija še kar oklepa življenja. Opazno je tudi, da se bo skupna rast povečave procesorjev v naslednjem letu malce umirila, kar verjetno gre predpisati temu, da bodo celotno naslednje leto polovico Dresdenske tovarne preurejevali za 0.13 mikronsko proizvodnjo.

0 komentarjev