»

AMD in SiSoft pripravljata OpenCL test

TG Daily - SiSoft je brez dvoma najbolj poznan po svojem testnem programu Sandra, ki je alfa in omega preizkušanja prepustnosti delovnega pomnilnika računalnika. Sandra je sicer opremljena tudi z drugimi testnimi in diagnostičnimi orodji, a nekako le-ta niso niti približno tako popularna, kot orodja za preizkušanje pomnilnika. To bi se znalo spremeniti, če bo sodelovanje z AMD-jem uspešno. Skupaj naj bi namreč izdelala testni program, ki bo grafične kartice ocenjeval glede na njihovo zmogljivost v OpenCL, ki se uporablja za izdelavo programov, združljivih s centralnimi in grafičnimi procesorji.

OpenCL test bo prav tako del Sandre, ki bo izšla v letu 2010. Zanimiva bo reakcija nVidie, ki se trenutno bolj posveča svoji CUDA-i, medtem ko je njihova podpora OpenCLu bolj postranskega pomena. Morda bodo številke veljake pri nVidii prepričale, da se nekoliko bolj posvetijo tudi OpenCLu, saj je le-ta vedno bolj zanimiv za razvijalce in vlagatelje. Številke, ki bodo jasno povedale da je ATI mnogo...

14 komentarjev

RadeonTweaker

Source Forge - Vsi lastniki Radeonov (koliko pa vas sploh je? [>:D]) boste najbrž zelo veseli te novice. Na Source Forge strani so objavili prvo verzijo RadeonTweaker programčka. Kot lahko sami sklepate, gre za programček, s katerim nastavljate malo morje opcij te grafikulje, med drugim ga lahko (menda...) tudi navijate. Zadevo vsekakor uporabljate na lastno odgovornost, najdete pa jo tukaj.

3 komentarji

Novi GTU

Guru 3D - Guru of 3D (BTW, kol sneženi logo) je izdal novo različico GeForce Tweak Utilitiya. Gre za zares zanimiv programček, s katerim lahko spreminjate kopico nastavitev za vašo kartico ter jo, seveda, overclockate. Sicer je za overclockanje ravno tako dober kakšen PowerStrip, toda ta programček je namenjen posebej eni kartici in tako ima kar nekaj prednosti. Dobite ga tukaj, pred uporabo pa si le dobro oglejte vso dokumentacijo!Predlagam, da pred uporabo obvezno pogledate NiggerBobov komentar k novici [>:D].

1 komentar