»

Izšla Opera 10

Opera 10

Opera software - Norveško podjetje Opera Software je danes izdalo novo verzijo svojega internetnega brskalnika Opera 10. Gre za brskalnik, ki se je leta 1994 rodil iz internega projekta podjetja Telenor. Takrat so izdelovali kompakten, robusten in nezahteven brskalnik. Leto kasneje je druga inačica postala dostopna javnosti, ko so razvoj oddvojili v podjetje Opera Software ASA. Od takrat ima Opera majhno, a zvesto skupino uporabnikov.

Od zgodovine v sedanjost. Norvežani pravijo, da je nova verzija hitrejša, in subjektivni občutek avtorja tega teksta to potrjuje. Opera 10 je odzivnejša. Dosledno podpira spletne standarda, tako da opravi test Acid3 z vsemi možnimi točkami,...

119 komentarjev

Izšel VirtualBox 2.1

The inquirer - Sun je izdal novo verzijo svojega programa VirtualBox, s katerim lahko na Linuxu, Macu, OS/2, Windows in Solarisu poganjamo navidezni računalnik v okolju x86. Nova verzija 2.1 prinaša kar nekaj novosti, med njimi omenimo
  • podporo za strojno virtualizacijo na Mac OS X,
  • eksperimentalno podporo za 64-bitne simulacije v 32-bitnem gostiteljskem sistemu,
  • podporo za Intelove izboljšave v procesorjih Nehalem,
  • 3D-pospeševanje prek OpenGL,
  • izboljšani NAT, ki je hitrejši, zanesljivejši in podpira ICMP echo ping,
  • boljšo mrežno povezljivost z gostiteljem pod Windows in Linuxom,
  • in še nekatere druge.
Sun trdi, da je od lanskega januarja, ko je izšla prva stabilna različica, program s spleta preneslo že več kot osem milijonov ljudi, poltretji pa se jih je registriralo. Trenutno ga prenesejo 25.000-krat dnevno.

Večina kode je v obliki programa VirtualBox Open Source Edition (OSE) izdana tudi pod odprtokodno licenco GNU General Public (GPL), ki vsebuje praktično vse, razen podpore za RDP-strežnik, nekaj...

28 komentarjev

Štirje gigaherci

HardOCP - Saj veste, kaj se zgodi, ko nori Japonci dobijo v roke najhitrejši primerek Intelovega Pentiuma 4, ki teče na 2.4 GHz? I, nič drugega kot modifikacija voltaže na osnovni plošči, da procesor teče na 2.1 V, aplikacija tekočega dušika na jedro procesorja - ter doseženi štirje gigaherci. Sicer pa nam nič ne zagotavlja, da je ta rezultat res pridobljen, saj je nam v dokaz le zaslonski zajemek programa WCPUID, tako da rekord jemljite z zadržkom.

0 komentarjev

Okies...

Jaz - No, PaJo je bil priden in uploadal novosti iz DL sekcije na naš drugi FTP strežnik, tako da lahko do novega 3D Marka 2001, WCPUIDa in MotherBoard Monitora dostopate sedaj vsi. Tudi tisti nesrečneži, ki vam drugače Perzej2 FTP ne dela. All hail PaJo!

2 komentarja

Novi WCPUID

HardOCP - H-Oda je dokončal še eno novo verzijo svojega zelo popularnega WCPUIDa. Kaj so dejanske izboljšave ne vem, toda verjetno gre za dodano podporo novim procesorjem, tako da se download izplača. Dobite ga tukaj, seveda če boste prišli na vrsto, saj je strežnik zelo zaseden!

1 komentar

Cene RAMa znatno padle

Jaz - Igor me je preko e-mail opozoril, da še vedno nismo objavili novice o znatnem padcu cen RAMa v Sloveniji. Tako zdaj dobite 128MB PC133 pomnilnika za okoli 26K SIT z DDVjem, kar je skoraj 100% ceneje, kot pred nekaj meseci. Kako dolgo bo tako stanje trajalo sicer ne vem, toda osebno bi priporočil čimprejšnjo nabavko vsem, ki rabite pomnilnik. Povsem lahko se zgodi, da bo cena skočila na prejšnjo raven v roku par dni!

3 komentarji