»

13 diskov na test je šlo...

X-Bit Labs - Sicer je tole "že" dva dni star članek, a ne mi zameriti njega objave, ker je res koristen in zanimiv ter ima veliko vrednost. Na x-bit labs so namreč stestirali kar 13 (nesrečna številka? [:8)] ) diskovnih pogonov in jih med seboj primerjali. Ogled priporočam vsem, ki se odločate za nakup novega trdega diska pa tudi tistim, ki le želite biti na tekočem s stvarmi. Tukaj!

0 komentarjev

Koristni nasveti overclockerskega mojstra

Rizenet - Razni nasveti so večinoma namenjeni zelencem, ki še spoznavajo določeno področje računalništva, vendar pa kdaj pa kdaj utegnejo priti prav tudi mojstrom. Tokratni nasveti se bodo nanašali na vodno hlajenje; na Rizenetu se je neki tip odločil, da naredi manjšo raziskavo glede zračnega in vodnega hlajenja. Sicer je že na prvi pogled jasno, da tudi najboljši zračni hladilniki v primerjavi z vodnih hlajenjem popolnoma odpovejo, je pa vseeno lepo pogledati kakšna velika razlika nastane ob menjavi hlajenja. No, ker pa pri Rizenetu ne dvomijo, da je marsikateri napreden uporabnik na vodno hlajenje prešel iz zračnega, predlagajo, da svoj star hladilnik modificirate in ga nataknete na vodni blok. Če pa to ni mogoče, pa kupite kakšen 60 mm ventilatorček, ki bo pihal od strani. Čeprav taka rešitev na prvi pogled ne daje občutka učinkovitega delovanja, se kar dobro obnese, saj je procesorju pri idlanju temperatura padla za 3 stopinje C, pri poni obremenitvi pa je razlika že 5 stopinj C. Če...

0 komentarjev

Pritrjevanje vodnega bloka

OC Mod - Čeprav sta si vodni blok in običajen hladilnik (tisti računalniški, da ne bo pomote) tako po lastnostih, kot po načinu hlajenja precej različna, imata še vedno eno skupno lastnost. Oba znata precej učinkovito uničiti CPU (AMD jao tebi ). Pri doma narejenih vodnih blokih, ki nimajo nekega preizkušenega sistema pritrjevanja, se to lahko zgodi še pogosteje. Da pa do takih in podobnih nevšečnostih nebi prihajalo, so poskrbeli pri OC Mod, kjer so spisali članek tipa "naredi sam" o pritrjevanju vodnega bloka. Članek je večinoma slikoven, utegne pa biti precej zanimiv. Predvsem za tiste, ki se podajajo na trnovo pot izdelovanja vodnega hlajenja.

0 komentarjev

Primerjalni test vodnih blokov

Slo-Tech - Ni ravno vsem v veselje preživeti neskončne ure načrtovanja in rezkanja, da bi potem dobili en spodoben vodni blok. Veliko se jih tako raje odloči za nakup kakšnega komercialno narejenega vodnega bloka. In ravno takšnim bo prav prišel ta test na Tweak Townu. Gre za primerjalni test štirih širše dobavljivih vodnih blokov, obenem pa so na kratko razložili tudi princip delovanja vodnega hlajenja. Priporočljiv ogled... Thnx, mitja34.

0 komentarjev

Kako narediti vodno hlajenje

ProCooling - Ker je danes slo-tech očitno zelo coolersko naravnan, bom še jaz nekaj dodal. Na moji najljubši strani o vodnem hlajenju, ProCooling, so pripravili članek o vodnem hlajenju v celoti. Tukaj ne gre samo za test in primerjavo vodnega z zračnim hlajenjem, ampak tudi vodič, kako sami izdelati vodno hlajenje. Veliko tistih, ki imajo, ali pa še bodo imeli, vodno hlajenje procesorja, se ukvarja z vprašanjem, kako stabilno pritrditi vodni blok na matično ploščo. Tu je odgovor. Vodič pa se ukvarja ne samo z vodnim hlajenjem kot samim, ampak tudi preureditvijo ohišja za ta namen. Danes vam od vseh člankov najbolj priporočam tega. ...

4 komentarji

Izdelava radiatorja za vodno hlajenje

OC Mod - Ja... OC Mod ima pa nore. Nore, a uporabne. Lotili so se izdelave radiatorja za vodno hlajenje, enega najpomembnejših delov tega kompleksnega sestava, saj je prav od radiatorja odvisna temperatura vode ob ponovnem vstopu v blok. Izdelave so se lotili nekako tako: Razstaviš pravi radiator, ga daš v manjše ohišje ter vanj usmeriš dva dvanajstcentimeterska ventilatorja. Kar zanimivo. Klik, če se tudi vi spuščate v "vode" ekstremnega hlajenja.

0 komentarjev

Kdo rabi GeForce3?

Glide Underground - Urednik Glide Undergrounda je objavil zelo zanimiv "uvodnik", v katerm se sprašuje o upravičenosti nakupa trenutnega Nvidiinega paradnega konja, GeForca3. Moram priznati, da se z večino njegovih stališč popolnoma strinjam! Nvidia je očitno pozabila na "realni svet" in se posveča izdelavi vedno hitrejših, funkcijsko polnih in dražjih proizvodov. Očitno jih ne zanima, da njihove napredne tehnologije trenutno nihče ne more izkoristiti ter tudi ne, da si velika večina ljudi sploh ne bo mogla ali hotela privoščiti njihovih produktov. Ta razvojna tendenca je v svoji osnovi sicer vredna pohvale, saj je malo podjetij ki lahko v 6 mesečnih ciklih izdajajo nove in nove proizvode, toda postavlja se vprašanje kam jih bo to pripeljalo. Čisto mogoče je namreč, da se bodo popolnoma odtujili uporabnikom, katerim so njihovi proizvodi dejansko namenjeni...

5 komentarjev

BlowHole vodič

CaseEtc - Čeprav je takšnih in drugačnih vodičov za izdelavo BlowHolow (če mi nekdo najde pameten slovenski prevod dobi liziko!), je ta na CaseEtc zares vreden ogleda. Fantje so se članka lotili pošteno in uspelo jim ga je napisati na zelo jasen in informativen način. Ogled priporočam vsem, ki jih mikajo modifikacije ohišja, ogled pa ne bo škodil niti starim mačkom, saj bodo zagotovo izvedeli kaj koristnega. Priporočam!

4 komentarji

Pro Coolingova umetnija

ProCooling - Na Slo-Techu smo vseskozi spremljali nastajanje odličnega Pro Coolingovega vodnega hlajenja. Njihov projekt je dejansko že skoraj umetnost in neskončne ure dela in načrtovanja vsekakor niso neopazne. Najbolj pomembno za nas pa je, da so fantje pri Pro Coolingu celoten projekt vseskozi slikali in opremljali s komentarji, tako da so sedaj objavili pravi mali priročnik vodnega hlajenja. Gotovo bo njihovo delo prišlo prav marsikaterem domačem navdušencu nad vodnim hlajenjem!

1 komentar

Izdelava aluminijastega vodnega bloka

BelowZer0 - Hehe ... ti fantje so pa res neverjetni. Lotili so se izdelave aluminijastega vodnega bloka povsem na lastno pest. Če sem čisto natančen, izdelali so dva. Surovino so vzeli kar iz uničene glave motorja, se lotili razbijanja in rezanja, da so dobili majhne kose, katere so nato stopili, aluminij sčistili raznih smeti in v homemade kalupu vlili dva vodna bloka. Celoten članek z veliko slikicami, si lahko preberete tukaj.

2 komentarja

Navodila za izdelavo vodnega bloka

ProCooling - ProCooling, stručkoti za razne oblike ekstremnega hlajenja, so objavili zelo zanimiv vodič. Gre namreč za njihova navodila kako se lotiti izdelave pravega bakrenega vodnega bloka. Ogled priporočam vsem entuziastom in tistim, ki že dalj časa sanjarijo o vodnem hlajenju. Samo eno opozorilo: včasih se bolj splača kupiti profesionalno narejen vodni blok, kot uničiti očetovo delavnico [>:D].

0 komentarjev