»

V Berlinu poteka 50. sejem IFA

LG-jeva stojnica

Slo-Tech - V Berlinu od petka do naslednje srede poteka že 50. sejem IFA (dobesedno Mednarodna radijska razstava, nem. Internationale Funkausstellung), kjer razstavljavci predstavljajo izdelke zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov. Razstavišče je odprto vsak dan od 10. do 18. ure, v tem času pa si obiskovalci lahko ogledajo stojnice več kot 1300 razstavljavcev. Med njima sta le dva slovenska, in sicer Gorenje in slovenska podružnica Miele. Glavni temi letošnjega dogodka bosta 3D-televizija in vse, kar ji pritiče (zasloni, očala, projektorji ...), ter Googlov Android na pametnih telefonih, tabličnih računalnikih in drugod. Dnevna vstopnica stane 15 evrov za obiskovalce in 37 evrov za poslovneže.

10 komentarjev

Sony Vaio X lažji od kilograma

Sony Vaio X

ComputerBase - Sony je na sejmu IFA, ki te dni poteka v Berlinu, predstavil nov prenosnik, ki tehta osupljivih 690 gramov. Sony Vaio X naj bi prišel na prodajne police še pred božičem, stal pa bo med 1500 in 2000 evri, odvisno od opreme. Zaslon bo meril 11 palcev, ostale specifikacije pa Sony ljubosumno skriva. K sreči so jih razkrili prodajalci: v njem se bo skrival procesor Atom Z540 z 1,86 GHz (Intel tega procesorja uradno še ne prodaja), 2 GB DDR2-pomnilnika in 128 GB velik disk SSD, če se odločite za najcenejšo inačico.

87 komentarjev

Sony z netbookom

Sony Vaio W

vir: Wired News
Wired News - Sony se je po dolgem oklevanju in zavračanju poceni prenosnikov le odločil, da vstopi na trg t.i. netbookov z novo serijo - Vaio W.



Osnovni model bo vseboval 1,6GHz Atom procesor, 160GB velik trdi disk, 1GB pomnilnika, Ethernet, Bluetooth, Wifi in nekaj USB vrat. Prav tako bo na voljo bralnik SD in MemoryStick kartic.
Za razliko od konkurentov z ločljivostjo 1024 x 600 pik pa bo zaslon velikost 10 palcev zmožen prikazati 1366 x 768 pik.

Cene v Ameriki naj bi se gibale v območju 500 ameriških dolarjev, ko bo Avgusta nova serija tudi na voljo.

Več pa na Sony spletni strani.

44 komentarjev

Prenosnik s krokodiljo kožo

Vaio P

vir: engadget
engadget - Za vse petičneže, ki imajo pod palcem nekoliko preveč in želijo, da to ve tudi njihova širša okolica, je Sony izdal posebno verzijo svojih prenosnikov Vaio P. Nova "Signature Collection" serija v nakladi 1000 izvodov ponuja posebne prenosnike, ki imajo poleg običajnega 1,86 GHz-procesorja Atom Z540, četrt terabajtnega SSD-ja ohišje prevlečeno s krokodiljo kožo, kar vas bo veljalo dva tisoč dolarjev.

30 komentarjev

Sonyjev Vaio P je tu

X-Bit Labs - Tudi Sony se je odločil zakoračiti na trg netbookov, tako da so izdali svoj prvi računalnik, ki je namenjen prvenstveno brskanju po spletu in ostalim nezahtevnim opravilom. Podjetje se sicer krčevito brani uporabe termina netbook, zato smo pristali ob imenovanju Vaio P. Nad imenom netbook niso preveč navdušeni tudi zaradi specifikacij, ki so povsem primerljive z večjimi brati. Vaia P poganja Intelov procesor z 1,33 GHz na Intelovem čipovju z integrirano grafiko, družbo mu delata dva gigabajta pomnilnika, 60 GB velik trdi disk (ali 128 GB SSD, po želji), brezžična podpora za standarde 802.11b/g/n, Bluetooth itn. Gledali ga bomo skozi osempalčni zaslon, ki podpira ločljivost 1600 krat 768 točk, vse skupaj pa bo upravljala Vista Home Premium ali Home Basic.

...

32 komentarjev

Office se seli na internet

Excel v brskalniku

vir: CNet
Microsoft - Microsoft je na konferenci za profesionalne razvijalce (Microsoft's Professional Developers Conference), ki od ponedeljka do četrtka te dni poteka v Los Angelesu, predstavil še eno novost. Prek servisa Office Live, ki bo povezan z naslednjo različico Officea, bodo uporabniki lahko dostopali do aplikacij Word, Excel, PowerPoint in OneNote prek interneta, z čimer bo odpadla potreba po lokalni namestitvi. Microsoft tudi obljublja, da vas ne bo prikoval na Internet Explorer, saj se bo internetni Office lepo razumel tudi s Firefoxom in Safarijem, kar je vsekakor pohvalna gesta. Beta različice...

49 komentarjev

Sys Cold Fusion 1.86GHz - superračunalnik v malem

AMD Zone - Medtem, ko se navdušenci trudijo z doma narejenimi superhladilnimi kompleti, ki ohladijo procesor kar krepko po ničlo, si lahko premožnejši uporabniki privoščijo računalnik z industrijskim hlajenjem podjetja Kryo Tech, ki so ga testirali na AMD Zone. Moram reči, da sem videl po raznih hardware straneh že kar nekaj primerov, ko so navdušenci svoj Thunderbird procesor navili na 1,7 GHz, vendar kaj več kot to še nisem zasledil. Ko pa sem si pobliže ogledal računalnik Cold Fusion, me je skoraj kap, saj je navitje 1,4 GHz Thunderbirda na 1,86 GHz dosežek, ki si zasluži same pohvale. Seveda pa zraven hlajenja ne dobimo samo navit procesor, ampak vse potrebne komponente, ki sestavljajo dober računalnik (od GeForce 3 grafične kartice do dobrega diska na RAID-u). Sistem je sicer odličen, vendar pa bo marsikoga odvrnila od nakupa ogromna cena, ki znaša 3100 $, kar bo gotovo preveč tudi za malce bolj premožne. No, če pa ste fanatični navijalec in se ne ozirate preveč na ceno, pa je to vaša...

0 komentarjev

Socket modifikacija

Overclockers Australia - Avstralski overclockerji nas vedno znova presenečajo s svojimi dosežki. Pred kratkim so nas razveselili s svojim 100 % navitjem procesorja, sedaj pa so se lotili še modifikacije Soceketa A. Vendar zakaj modificirati? Modifikacija je smiselna samo v primeru, ko se odločimo, da bomo temperaturo procesorja merili s posebnim senzorjem. Lahko se odločimo, da temperaturo odmerjamo na zgornji ali spodnji strani procesorja. Postavljanje senzorja na zgornjo stran je sicer malce manj tvegana in ne daje čisto pravih rezultatov, medtem ko je postavitev senzorja na spodnjo stran procesorja malce bolj tvegano opravilo, ki pa se bo obrestovalo v obliki bolj točnih odčitavanj. Žal pa imajo zaenkrat vsi senzorji (le kdaj se bodo izmislili brezžične sonde za odčitavanje? ) kabel, ki bo v drugem primeru povzročal kar nekaj preglavic. Da bi se, le teh znebili, bo potrebno kirurško rezanje socketa, ki pa utegne biti kar malce tvegano. Če boste uničili kakšno luknjico na socketu, potem se lahko kar...

5 komentarjev