»

Lenovo bo kupil Motorolo

Slika iz tweeta, ki je razkril dogovor o prodaji - Levo Larry Page, desno Yang Yuanqing

vir: Google
Google - Pri Googlu so avgusta 2011, komaj pol leta po razdelitvi Motorole na Motorolo Mobility in Motorolo Solutions, najavili, da bodo prevzeli prvo podjetje, odgovorno za mobilne telefone, kabelske modeme in televizijske sprejemnike. Slednje so praktično takoj, leta 2012 (prevzem se je zaključil šele maja 2012) prodali naprej, zdaj pa je na vrsto prišel še oddelek, ki izdeluje mobilne telefone. Pri Googlu so namreč ponoči objavili, da Motorolo prodajajo, kupil pa jo bo Lenovo za vsega 2,91 milijarde dolarjev. Pred dvema letoma, ko je bil prevzem zaključen, je Motorola Google stala 12,5 milijarde dolarjev.

Patenti seveda večinoma ostajajo v lasti Googla, Lenovo bo dobil le sveženj 2000 patentov ter dovoljenje za uporabo...

29 komentarjev

Lenovo odpira tovarno v ZDA

Mnenja o izgledu se krešejo, zato pa je toliko manj dvomov o kakovosti prenosnikov

vir: The Verge
The Verge - Kitajski proizvajalec računalnikov in mobilnih naprav Lenovo namerava odpreti svojo prvo tovarno v ZDA. Lenovo je leta 2005 od IBM-a odkupil vejo, odgovorno za proizvodnjo računalnikov in s tem dobil pod svoje okrilje znamko Thinkpad, poleg nekaterih drugih. Od takrat so jo s prenosnikov in stacionarcev (ThinkCentre) prenesli še na tablične naprave ter do danes liniji dodali domačim in kreativnim uporabnikom bolj namenjeno linijo Ideapad (IdeaCentre za namiznike) in cenovno prijaznejšo linijo Essential. Jasno je, da računalnike sestavljajo v cenovno ugodnejših državah, predvsem na Daljnem Vzhodu, premik v ZDA pa bo v tej branži zelo zanimiva novost.

Obrat, ki ga nameravajo...

40 komentarjev

Lenovo odpoklical baterije Thinkpadov

Slo-Tech - Lenovo ima očitno težave z nekaterimi baterijami, ki jih uporabljajo v Thinkpad R60, R61, T60, T61, X60 in X61. Brez skrbi, težava ne ogroža varnosti uporabnikov (torej eksplozij ne bo), saj le-ta tiči drugje. Ko uporabniki prenosnik želijo napolniti, baterija javi, da je poškodovana oz. da se je ne da napolniti.

Vpoklic se je zgodil potiho (uradne izjave na njihovi strani ni), a za prenos je na voljo program, ki preveri stanje baterije in uporabnikom pove, če je le-ta primerna za zamenjavo. Težava naj bi se nahajala v celicah baterije in ne v kontrolnem vezju, kar pomeni, da so tajvanski sestavljalci baterij na varnem, saj so celice izdelane drugje.

O nadaljnjih informacijah poročamo.

0 komentarjev

Lenovo predstavil IdeaPad S10-2, prvi testi Vaio W

IdeaPad S10-2

vir: engadget
engadget - Lenovo je svoj 10 palčni netbook, IdeaPad S10, rahlo osvežil in predstavil S10-2. Že ime pove, da so spremembe minimalne, kar popolnoma drži. Glavne komponente znotraj ohišja ostajajo enake (procesor, vezno čipovje, pomnilnik, ekran, itd.), dodan je le en USB priključek, ki število tako dvigne na 3. Večina sprememb se je zgodila na zunanjosti, saj je po novem netbook 4 mm tanjši od predhodnika, malce lažji, pokrov ekrana je prekrit s karo vzorcem (za razliko enobarvnega pokrova pri starem IdeaPadu), zelo dobrodošla pa je nova, večja tipkovnica. Ta je sedaj 89 % standardne velikosti, a za slepe tipkarje bo bolj pomembno dejstvo, da je desni shift zdaj normalne...

3 komentarji

Lenovo IdeaPad S12 z VIA Nano procesorji

Lenovo IdeaPad S12

vir: engadget
engadget - 12 palčni Lenovo IdeaPad je na uradni, ameriški strani Lenovo na voljo manj kot teden dni, a bo v taisti netbook Lenovo vgradil tudi kombinacijo procesorja Intel Atom in nVidiinega veznega čipovja, ki na trg pride septembra in jo vsi dobro poznamo pod imenom ION. A to ne bo vse, saj Lenovo po novem ponuja tudi možnost nakupa prenosnika s povsem tretjo izbiro komponent. Namesto Intelovega Atoma bo podatke preračunaval VIA-in procesor Nano, za izrisovanje slike pa bo skrbel v vezno čipovje vgrajen grafični čip VIA Chrome9.

Tako VIA kot Atom sistema prideta serijsko opremljena s 6 celično baterijo, a bo na račun nekaj večje zmogljivosti le-ta hitreje izpraznjena v sistemu z VIA komponentami. Zanimivo je tudi,...

2 komentarja

Lenovo s prvim Ion netbookom

vir: engadget
engadget - Po nettopu in matični plošči je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo predstavljen še prvi netbook, v katerem se bo poleg procesorja Atom skrivalo vezno čipovje GeForce. Prav to, prvi ion netbook, je Lenovo IdeaPad S12, 12 palčnik, ki po definiciji Microsofta pravzaprav ni netbook, niti CULV (CULV so se spomnili pri Intelu), vseeno pa prinaša obilo zmogljivosti. Zaradi velike diagonale zaslona prihaja z nepomanjšano tipkovnico (sicer stalna praksa pri netbookih), poleg že omenjenega procesorja in grafično-veznega čipa pa pride opremljen še z gigabajtom DDR2 pomnilnika, 160, 250 oz. 320 GB trdega diska, z LED osvetljenim zaslonom z resolucijo 1280 x 800, poleg treh USBjev, Bluetootha, mrežnih zmogljivosti, čitalca kartic in VGA izhoda pa je na boku moč...

22 komentarjev

Lenovo z 12-palčnim netbookom

DigiTimes - Komaj smo se navadili na nove, večje 10-palčne netbooke, pa nam že ponujajo še večje modele. Tako naj bi Lenovo pripravljal izid netbooka IdeaPad S20, ki bo vseboval Intelov Atom N280 in 12-palčni zaslon. Intel, na primer, pravi, da netbooki ne morejo imeti več kot 10-palčnega zaslona, zaradi česar bo moral Lenovo kupiti Atome po nediskontirani ceni (ki je približno 10 dolarjev višja). Špekulacije govorijo, da naj bi vse skupaj stalo okrog 600 dolarjev, Lenovo pa naj bi se za potezo odločil, ker se želi izogniti hudi konkurenci v 10-palčnem razredu.

20 komentarjev

Lenovo IdeaPad S10

IdeaPad S10 v črni izvedbi

vir: engadget
engadget - Zdaj že dobro znanemu EeePCju, MSI Wind, Acer Aspire One in podobnim malim prenosnikom, oz. UMPCjem, se bo pridružil še nov član iz skupine IdeaPad. Lenovo je linijo IdeaPad prenosnikov izdal z namenom ustvariti multimedijsko linijo prenosnikov, 17, 15,4 ter 11 palčni modeli imajo tako odličen zvočni sistem, še bolj pa so znani po oblikovanju, saj jih odlikuje visoko sijajno ohišje, potiskano z rožastim vzorcem. Žal pa se podobnega ohišja ne bo posluževal novi, 10 palčni prenosnik. Glavni razlog je skorajda zagotovo cena, saj naj bi bil, glej ga zlomka, vreden okrog 400 dolarjev. Zgrajen je okrog Intel Atom procesorja, pride s 512 megabajti (in 80 GB trdega diska) oz. gigabajtom (in 160 GB...

16 komentarjev

Lenovo predstavil prenosnik IdeaPad U110 z 11-palčnim zaslonom

vir: CNet
CNet - Podjetje Lenovo je serijo IdeaPad predstavilo že januarja, tokrat pa na trg (dejansko) prenosnih računalnikov pošilja najmanjši model U110. Težak je le 1 kilogram in meri 27.4 centimetra v širino, 19.6 v globino in 2.4 centimetra na najdebelejšem delu. V tem trenutku je mogoče notesnik z 11-palčnim zaslonom kupiti le na lenovo.com, kmalu pa naj bi bil na voljo tudi pri večjih trgovcih.

Pri osnovnem modelu boste za:
    Intel Core 2 Duo L7500 CPU (1.6GHz, 4MB, 800MHz) procesor
    11.1-inch widescreen WXGA (1,366 x 768) LED-backlit zaslon
    Kamero 1.3 megapiksla
    10/100 Ethernet, (WiFi opcija)
    120 GB, 4.200 RPM disk
    2...

11 komentarjev

Ja, zdaj je pa Linux cenejši od Oken...

Australian IT - Kot sem že nekako navajen, si razne 'študije' o raznih 'stroških', kunštno imenovanimi TCO (total cost of ownership: skupni stroški lastništva, ki nastanejo zaradi nakupa, montaže ter vzdrževanja neke dobrine), rezultate kar podajajajo. Pred kratkim je bil tako 'Microsoft' informacijski sistem cenejši od Linuxaškega, po tokratni neodvisni študiji (tokrat se mi pa ni več dal navednic delat: saj se razumemo, ne?) pa se v podjetju z 250 mašinami v razdobju treh let slednji izkaže za 33 % cenejšega. No, če za vas statistika ni nek kredibilen podatek, pa en uren Klik!

Še to. Kot je Prešeren s svojim 28. letom stopil v svoje zrelo obdobje ustvarjanja, tako je v svojem 19. letu starosti mentalno umrl LordNinja ter se je reinkarniral kot Ziggga (Jaz!). Idiotism Per Sempre.

13 komentarjev