»

Po Kinectu dorečen še Move

engadget - Sony je svoj Move, PlayStationovo različico Kinecta, uradno predstavil že pred časom, a so takrat zase zadržali podrobnosti o ceni in datumu izida. Na predstavitvi E3 so končno razkrili še ta podatka, kar pomeni, da se predčasno internetno primerjanje tekmecev lahko začne! Move bo na trg prišel prej kot Kinect ter bo obenem cenejši. V ZDA bo namreč na voljo že 19. septembra, približno 2 tedna pred Kinectom, in bo za tretjino cenejši, saj bo stal le 100 ameriških dolarjev. Celoten paket PlayStation Move Sports Champions bo vseboval eno igro, Sports Champions, poleg optičnega upravljalnika (sladoleda) in kamere PlayStation Eye.

Nekateri uporabniki PS3 slednjo že imajo, zato bodo lahko kupili le optični krmilnik za 50 ameriških zelencev. Dodatni, navigacijski krmilnik, ki ima podobno vlogo kot Nintendov Nunchuk, bo stal dodatnih $30. V primeru da si Sonyjeve konzole še ne lastite, bo, podobno kot v primeru Kinecta, na voljo še celoten komplet s PS3 Slim, ki bo stal $400. Evropske...

22 komentarjev

Sony na skrivaj navdušen nad Androidom

Sony Walkman z Androidom

vir: engadget
engadget - Sledeč mobilni navezi z Ericssonom bo Sony Android uporabil tudi v nekaterih lastnih mobilnih napravah. V letu 2010 naj bi pohod začela Walkman in osebna navigacijska naprava, katerih osnova bo Googlov operacijski sistem. Sony trenutno v PlayStation 3 in PlayStation Portable uporablja poenoten uporabniški vmesnik, XrossMediaBar, ki bo zaradi odprte narave Androida vsaj delno lahko prenešen tudi na nove mobilne naprave. Če bodo naprave podpirale tudi Android Marketplace pa še ni znano. Mogoče je to le predpriprava za konec sodelovanja z Ericssonom.

1 komentar

LG poslal na trg nov žepni računalnik

Mobile Burn - Žepni računalniki se vse bolj uveljavljajo in postajajo vse hitrejši. Žal je hitrost teh še vedno na nivoju nekaj let starih računalnikov, pa vseeno dobro služijo svojemu namenu.

LG je predstavil nov žepni računalnik. Vanj je vgrajen XScale-ov procesor s hitrostjo 400 MHz, poleg tega pa ima zadeva 192 MB pomnilnika. Proizvajalec je dodal podporo infrardeči povezavi in USB priključkom. Prikazano lahko vidimo na 2,8-inčnemu TFT prikazovalniku, ki podpira 262 tisoč barv. Klik!

6 komentarjev

Lara Croft: The Movirus

Vnunet - Človeški naivnosti ni videti konca. Medtem, ko mi mnogoteri še vedno poskušajo poslati 'LifeStages', pa je luč irc-a dosegla tudi Lara, tokrat v malce bolj zoprni obliki - virusa. Razširja se kot večina ostalih - torej spremeni sistemsko datoteko mIRC-a, zaradi česar se avtomatično razpošilja ostalim uporabnikom irca, za razliko od drugih pa se virus 'zabubi' v datoteke okenskih tem (Desktop Theme). Jok.

3 komentarji

Vas zanima trg konzol v prihodnosti?

The Register - Prihodnost bo kar se tiče konzol še precej zanimiva. Spopadli se bodo trije težkokategorniki - Sony PlayStation 2, Nintendo Gamecube in Microsoft X-Box. Kdo bo zmagovalec v številu prodanih konzol se še ne ve. Razni analitiki pa imajo precej zanimive razultate. Po podatkih ELSPA (European Leisure Software Publishers Association), bo PlayStation 2 do leta 2005 ostal kot najbolje prodajana konzola v Evropi, Ameriki in na Japonskem. Podatke za vse tri regije (kot tudi novico) najdete tukaj, zato jih ne bom posebej prepisoval. Povem le še to, da naj bi po raznih analizah Microsoft do konca leta 2004 prodal 31.62 milijonov X-boxov, Sony 31.62 milijonov PlayStationov 2 in Nintendo 31.88 milijonov Gamecubov. Vendar ne pozabite, da so to le špekulacije.

11 komentarjev

PlayStation 2 kot nadomestek za PC

Slashdot - Zadnje čase se veliko govori o PlayStationu 2, ki naj bi v bližnji prihodnosti delal konkurenco osebnim računalnikom. To da bi PS2 do neke mere nadomestil PC-je je navsezadnje zelo dobra ideja, saj PS 2 ponuja dobro osnovo. Ima nekaj skupnega z računalniki: ima USB, izhod za monitor, možnost priključitve trdega diska, ima vgrajen modem in seveda - za PlayStation so programerji napisali tudi operacijski sistem Runix, o katerem sem že pisal nekaj dni nazaj. Kaj je dosedaj onemogočalo razširitev najcenejših računalnikov? Predvsem zmogljivost. Poceni računalniki so največkrat vsebovali procesorje in grafične kartice s kronično računsko močjo. Sicer je res, da se da shajati tudi s šibkim računalnikom, vendar to ni to (igričarji, ki pokupijo večino najzmogljivejših desktop računalnikov, že vejo kako je s tem). PlayStation 2 je resda poceni, vendar je obenem prekleto zmogljiva stvarca - predvsem grafično (igre), tako de jo bomo v prihodnosti še vedno lahko uporabili tudi za zabavo in ne...

7 komentarjev

Navijanje vsega

Slo-Tech - Kaj vse so ljudje že navijali? Hmmm. Procesorje (mislim, HALO), monitorje, grafične kartice,... No, tukaj so se spravili navijat žepni računalnik. Casio Cassiopeia E-125 so navili iz 180MHz na 200MHz. To sploh ni slabo. Upoštevati morate, da gre tukaj za kar nekaj več spremenljivk kot pri navijanju desktop procesorja. Gre pa za celoten vodič. Tako da vsi, ki si lastite Casio Cassiopeia E-125 kar odhitite na to stran. Če bo kdo naredil vodno hlajenje na svojem žepnem računalniku, naj mi prosim pošlje fotografije. Hvala.

7 komentarjev

Sega in Sony povezujeta svoji konzoli preko interneta

Yahoo News - Prav ste slišali. Sega in Sony sta začela sodelovati na področju igranja preko interneta. Tako se bodo lahko lastniki Dreamcasta in PlayStationa 2 povezali med sabo in igrali iste igre. Kaj takega bi lahko v preteklosti le stežka pričakovali, saj se je takrat odločalo, ali bo prevladal Dreamcast, ali pa PlayStation 2. Sedaj, ko je Sega izgubila konzolsko bitko, si lahko Sony mirno privošči take sporazume. Novico najdete tukaj.

0 komentarjev

Linux za PlayStation

ZDNet - Linuxmaniji kar ni videti konca. Medtem ko Linux počasi prehaja na ročne in žepne računalnike, je na svet "privekal" Runix - Linux za PlayStation. Seveda to ni bila nikakršna zafrkancija, saj je vse skupaj strogo nadzoroval Sony. Runix bazira na najnovejšem 2.4. Linux jedru in naj bi v prihodnje deloval v okviru GNU public licence. Vendar zakaj bi potrebovali Linux za PlayStation. Razlog je samo eden: avtorji bi radi PlayStation 1 in 2 preoblikovali v poceni (desktop) računalnik. Sliši se noro, vendar bo čas pokazal, kaj se bo izcinilo iz tega. Trenutna verzija Runixa je zaenkrat šele alpha. Beta je napovedana za julij, prvo stabilno verzijo pa naj bi po besedah avtorjev ugledali oktobra. Da pa bodo navdušenci imeli kaj početi, so avtorji kljub nedodelanosti dali na volji Runix kernel. Snamete si ga lahko iz Runixove strani. Aja, novico najdete tukaj.

4 komentarji