» »

PlayStation 2 kot nadomestek za PC

PlayStation 2 kot nadomestek za PC

Slashdot - Zadnje čase se veliko govori o PlayStationu 2, ki naj bi v bližnji prihodnosti delal konkurenco osebnim računalnikom. To da bi PS2 do neke mere nadomestil PC-je je navsezadnje zelo dobra ideja, saj PS 2 ponuja dobro osnovo. Ima nekaj skupnega z računalniki: ima USB, izhod za monitor, možnost priključitve trdega diska, ima vgrajen modem in seveda - za PlayStation so programerji napisali tudi operacijski sistem Runix, o katerem sem že pisal nekaj dni nazaj. Kaj je dosedaj onemogočalo razširitev najcenejših računalnikov? Predvsem zmogljivost. Poceni računalniki so največkrat vsebovali procesorje in grafične kartice s kronično računsko močjo. Sicer je res, da se da shajati tudi s šibkim računalnikom, vendar to ni to (igričarji, ki pokupijo večino najzmogljivejših desktop računalnikov, že vejo kako je s tem). PlayStation 2 je resda poceni, vendar je obenem prekleto zmogljiva stvarca - predvsem grafično (igre), tako de jo bomo v prihodnosti še vedno lahko uporabili tudi za zabavo in ne samo za pisanje teksta, ter srfanje po internetu. Mene osebno precej zanima, kako bo s temi stvarmi v prihodnje. Ali bo PlayStation 2 nadomestil PC-je? Bomo videli. Pa še nekaj: če se bo PlayStation 2 uveljavil kot desktop računalnik, se bo Linux končno lahko razširil tudi kot desktop operacijski sistem (Runix bazira na Linuxu). Razen, če ne bo imel prstov vmes naš ljubi Microsoft. Click!

7 komentarjev

||_^_|| ::

čez par dni bo pa novica:

Microsoft & Sony podpisala pogodbo o razvoju PS Oken.

lol

Radiant ::

PS2 je po prformensu zaenkrat pokazal da je PSOne z bilinearnim filtrom!Da o tezavah z DVDji sploh ne govorim!seveda ma VGA out samo kdo se te danes igra igre na TV resolucijah poleg tega pa je GAMECUBE in tudi X-BOX dosti bolji (od panasonica pride tudi GAMECUBE z DVD playerjem ki bo se vedno bolj poceni ko PS2.Ta klump si po mojem mnenju kupijo samo ludi ki majo prevec kesa ker stane 1 igra ki jo na PCju za 49MARK za PS2 pa 119 (Oni in FIFA) poleg tega pa ta vredi PS2 iger v Evropi tak nebomo vidli do PS3 (anyone speak japonese???)>:D

gripen ::

PS2 pa nadomestek PC-ja.:P Dober vic. Mogoce X-box ki pa ga bo na trg poslal nas preljubi Microsoft. Skoraj sigurno bo MS spet igral pomembno vlogo v tem. Kaj so ze napovedal ko so predstavili x-box? Aja saj res hocejo popolno prevlado nad konzolasticnim trgom. Hm... kje sem ze to videl?

Dr.Miha ::

Microsoft se bo z X-boxom opekel....se ni za bat....zadeva po prikazanih stvareh na E3ju grafično povsem enaka ali še celo slabša od GameCuba (tud poglejte kuko je rulja drla na Nintendov prostor...pri Microsoftu je pa bilo po nekaterih ocenah 6X manj ljudi).....GC štarta 3 dni pred Xboxom v USA....to bo še zanimivo.

Ja, Panasonicov DVD/GC hibrid zna biti zanimi......ma zlo, zlo lepo obliko morm rečt.

R0K ::

sonyu ne bo uspelo.

Thomas ::

Nobenemu boxovcu ne bo bohvekako uspelo. Konzole so relikt preteklosti.

Aggressor ::

Nak, se ne strinjam. Edino, kar je zaviralo prevlado konzol na trgu, je zelo slaba možnost nadgradnje. Če se reši ta problem, imamo v prihodnosti vsekakor pričakovati vzpon namenskih naprav, ki sicer verjetno ne bodo več konzole v originalnem smislu, jim bodo pa na las podobne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony PS1/PS2 Igre

Oddelek: Igre
101827 (1763) Sandi1987
»

Prodanih že 150 milijonov PlayStation 2

Oddelek: Novice / Konzole
194159 (3060) PrimozR
»

Kupujem PS2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
504725 (4033) TribesMan
»

Intel razkrije dvojedrni Itanium

Oddelek: Novice / Procesorji
364326 (3418) wishmaster
»

Vas zanima trg konzol v prihodnosti?

Oddelek: Novice / Konzole
112322 (2322) Radiant

Več podobnih tem