»

Microsoft ovrednotil varnost konkurenčnega OS X

Vodja antivirusnega ponudnika Kaspersky je mnenja, da je Apple 'v 10 letnem zaostanku za Microsoftom', kar se varnosti tiče.

vir: ZDNet
ZDNet - Microsoftov Malware Protection Center se je na zanimiv način vmešal v nedavno debato o varnosti Mac OS X. Analizirali so enega ob obstoječih trojancev in zaključili, da Applov operacijski sistem še zdaleč ni varen pred malwarom, pravzaprav da najhujše še prihaja.

Pod "zanimivo" mislimo, da zadevni trojanec ne izkorišča pomanjkljivosti v samem OS-u ali popularnih vtičnikih (flash oz. java),...

11 komentarjev

S popravki bogat torek

bit-tech.net - Čeprav so veliko ranljivost v vseh še vedno podprtih sistemih Windows pri Microsoftu zakrpali že prejšnji teden, le tega danes ne bo pogrešati. Microsoft namreč običajno popravke izda na drugi torek v mesecu, ki je prav danes, a bo skrbnike sistemov in ostale uporabnike danes razveselil podatek, da je popravljenih kar 34 napak v operacijskih sistemih Windows in zanj namenjenih izdelkih. Popravkov bo sicer le 14, a jih je kar 8 izmed njih kritičnih. Ponoven zagon sistema bo, jasno, nujen.


Poleg podprtih operacijskih sistemov, Windows 7, Vista, XP SP3 na namizju ter vseh strežniških različic, bodo popravke dobili še pisarniški paket Office, spletni brskalnik Internet Explorer in Microsoftov konkurent Adobovemu Flashu, Silverlight. Nekaj več o popravkih si lahko preberete tudi v Microsoftovi najavi popravkov na TechNet.

Ogrejte Windows Update!

46 komentarjev

Microsoft: baterije niso problem

vir: engadget
engadget - Pri Microsoftu so zanikali obtožbe izpred nekaj dni, da je Windows 7 kriv za močno znižanje kapacitete baterije. Orodje, ki uporabnika opozori, da ima le še 40% prvotno specificirane kapacitete baterije, v njihovih testih ni dalo niti enega napačnega opozorila. Orodje tudi zgolj bere podatke iz vezja v bateriji, v katerega operacijski sistem tako ali tako ni zmožen pisati, torej tudi to ni težava. Pri Microsoftu krivijo uporabnike oz. njihovo nepozornost. Povedali so, da baterije začnejo propadati še globoko...

48 komentarjev

Windows 7 začel uspešno

IE8 na Macu!

vir: engadget
engadget - Da je bila Windows Vista v javnosti sprejeta izredno slabo, povedo tudi prodajne številke prvih nekaj mesecev. V prvem mesecu od izida (februar 2008) je dosegla zgolj 0,93-odstotni tržni delež, le-ta pa se je v marcu komajda dvignil čez 2 odstotka. Čeprav je Windows 7 verjetno pomagalo praznično obdobje, saj je bil izdan 22. oktobra, približno mesec dni pred črnim petkom in dva meseca pred božičem, je že v prvem mesecu prodaje dosegel kar štiriodstotni tržni delež. V decembru se je ta dvignil nekoliko manj, na 5,71 odstotka, a je to vseeno več, kot pa OS X 10.4, 10.5 in 10.6 skupaj. Windows 7 je tako že prehitel Applov OS X po tržnem deležu....

168 komentarjev

Windows 7 brez Internet Explorerja za Evropo

Odlična priložnost za Firefox?

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Microsoft se bo uklonil volji Evrope, saj so v pobeglem internem sporočilu povedali, da pripravljajo posebno verzijo, ki bo naprodaj v Evropi, Švici in na Hrvaškem. Windows 7 E bo brez vgrajenega Internet Explorerja tako v prodajnih različicah kot v različicah, namenjenih izdelovalcem računalnikov. Vseeno bodo slednji zlahka vključili Internet Explorer oz. katerikoli drug brskalnik (oz. kombinacije le-teh), če bodo tako želeli, medtem ko bodo uporabniki drugod po svetu IE8 lahko izklopili v nadzorni plošči. Obenem Microsoft pripravlja še Windows 7 N, ki je posledica druge tožbe, poleg Internet Explorerja pa tukaj manjka še Windows Media Player. S to...

107 komentarjev

Zaradi večje varnosti Windows 7 se slabo piše Linux in Mac uporabnikom

Microsoft - Na letošnji Microsoftovi NT Konferenci v Portorožu smo imeli možnost slišati marsikaj o novostih v Windows 7, o čemer smo že pisali. Zanimive pa so stranske posledice povečanega vlaganja v varnost, predvsem višanje tržnega deleža Internet Explorerja 8 in alternativnih brskalnikov, saj menda Microsoftovi operacijski sistemi niso več tako zelo mamljiva tarča za napadalce.

Tako po besedah Eda Gibsona, glavnega svetovalca za varnost v Microsoftu, zaznavajo bistveno povečanje števila napadov na računalnike, na katerih teče Mac OS X ali katera od distribucij Linuxa. Hkrati pa opazarjajo, da ostali ponudniki operacijskih sistemov nimajo rednih ciklov izdajanja popravkov, kot je Microsoftov...

98 komentarjev

Izid Windows 7 potrjen za sredino jeseni

engadget - Govorili smo že, da so pri Acerju po nesreči napovedali oktobrski izid Windows 7, zdaj pa je to tudi uradno. Microsoft je namreč potrdil, da bo nova verzija operacijskega sistema naprodaj pred nakupovalnim obdobjem za ameriški Thanksgiving day (praznujejo na četrti četrtek novembra). Obenem bo naprodaj tudi končna verzija Windows Server 2008 R2, ki je prav danes dosegla status kandidata za izid (RC).

79 komentarjev

Windows 7 hitrejši od Viste

Slo-Tech - Microsoftov promocijski oddelek je prestavil v višjo prestavo, tako da je na internetu spet nekoliko več govora o prihajajočem Windows 7. Na ComputerWorld so opazili seznam 36 sprememb oz. novosti, ki jih je Microsoft vgradil v Windows 7 od zadnje javne bete. Večinoma sicer ne gre za kakšne globlje spremembe, temveč zgolj za lepotne popravke, čeprav se na seznamu najde tudi podpora za FAT32 in hitrejše odpiranje menija Start. Na isti strani so v drugem članku našteli še deset stvari, ki naj bi jih Windows 7 absolutno moral obvladati oziroma storiti, da bo uspel.

Na TweakTownu pa so si ogledali, ali je hitrejša beta Windows 7 ali Windows Vista. Zanimala jih je predvsem grafika. Na sistemu, ki ga je poganjal Intelov i7 920 pri 3,8 GHz na Gigabytovi GIGABYTE EX58-UD5 s 6 GB pomnilnika, so pognali 3D Mark Vantage, PT Boats: Knights of the Sea, Cinebench R10, World in Conflict, Far Cry 2, S.T.A.L.K.E.R. Rezultati so vzpodbudni, saj se je Windows 7 beta odrezal generalno bolje od Viste,...

59 komentarjev

Windows 7 dviguje prah

Microsoft - Nov Microsoftov operacijski sistem Windows 7 sploh še ni izšel, pa se že kadi. Za zelo dobro reklamo je nehote poskrbel Konzorij za odprto kodo (OSC), ki se je BBC-ju pritožil, da BBC v svojih novicah oglašuje izdelek, ki da še ne obstoji in po Microsoftovem lastnem časovnem planu ne bo niti v naslednjih dveh letih. Očitno so zamudili izid neobstoječe predbete pa tudi pri datumu so se ušteli za dobro leto.

Druga zanimiva zgodba so SSD-diski, ki so resda tišji in manj požrešni, a ne toliko hitrejši, kot smo pričakovali. Del problema naj bi bil tudi operacijski sistem, ki jih ne obravnava...

31 komentarjev

Linux konferenca v Portorožu

Lugos - V Portorožu bo 29. in 30. septembra potekala druga Linux konferenca. Konferenca je namenjena predvsem poslovni javnosti, zaposlenim v javni upravi, vsekakor pa bo vsak uporabnik Linuxa in drugih odprtokodnih sistemov na konferenci našel nekaj zase.

Izmed malce bolj znanih imen bodo letos predavali: Don Rosenberg, Brian Aker in Steve Best. Na predavanjih bodo poslušalci lahko izvedeli marsikaj o samem gibanju odprte kode, uporabi odprte kode v poslovnem svetu, prav tako pa bodo na račun prišli razvijalci programske opreme in spletni programerji.

Za več informacij pa kar na spletno stran Linux konference.

6 komentarjev

Microsoftova NT konferenca 2003

Microsoft - Od 5. do 8. maja se bo odvijala v Portorožu Microsoftova NT konferenca 2003. Na sporedu bo več kot 100 predavanj in laboratorijskih vaj, s katerimi vam ponujajo možnost, da spoznate celovito paleto Microsoftovih izdelkov in tehnologij, ki bo predstavljena s stališča reševanja problemov in izpolnjevanja zahtev uporabnikov. Prijave bodo možne le preko interneta in se bodo začele na tem spletnem mestu v sredini februarja. Seveda pa bo potrebno plačati tudi neko prijavnino. Že nekaj let zapored je NT konferenca razprodana še pred uradnim zaključkom zbiranja prijav, zato se le pravočasno prijavite.

0 komentarjev