»

Google dodal predogled zadetkov instantnemu iskanju

Ars Technica - Dva meseca po predstavitvi instantnega iskanja in le nekaj dni po podpori za mobilne platforme ga je Google še nekoliko razširil, in sicer je dodal možnost predogleda zadetkov. Funkcija se imenuje Instant Previews (hipni predogledi) in omogoča hiter predogled strani, ne da bi dejansko oddeskali nanjo. Zadetki, ki imajo ob sebi majhno povečevalno steklo, so primerni za uporabo nove funkcije. S klikom na stekelce se na desni strani pojavi posnetek strani, kamor vodi zadetek, ki je odprta točno tam, kjer je Google našel iskani termin.

Google upa, da bo funkcija ljudem pohitrila iskanje. Še zlasti primerna je v primeru, ko iščemo stran, kjer smo že bili in v grobem poznamo njen videz in razporeditev...

12 komentarjev

Windows 7 začel uspešno

IE8 na Macu!

vir: engadget
engadget - Da je bila Windows Vista v javnosti sprejeta izredno slabo, povedo tudi prodajne številke prvih nekaj mesecev. V prvem mesecu od izida (februar 2008) je dosegla zgolj 0,93-odstotni tržni delež, le-ta pa se je v marcu komajda dvignil čez 2 odstotka. Čeprav je Windows 7 verjetno pomagalo praznično obdobje, saj je bil izdan 22. oktobra, približno mesec dni pred črnim petkom in dva meseca pred božičem, je že v prvem mesecu prodaje dosegel kar štiriodstotni tržni delež. V decembru se je ta dvignil nekoliko manj, na 5,71 odstotka, a je to vseeno več, kot pa OS X 10.4, 10.5 in 10.6 skupaj. Windows 7 je tako že prehitel Applov OS X po tržnem deležu....

168 komentarjev

Slepi preizkus iskalnikov

Rezultati iskanja "Slo-Tech"

TechCrunch - Na TechCrunchu so predstavili izredno zanimiv pripomoček, ki ga je spisal Microsoftov razvijalec Michael Kordahi. Ker pri spletnih iskalnikih vsakdo trmasto zagovarja svojega konja, je Kordahi izdelal aplikacijo, ki pokaže rezultate iskanja po vpisani ključni besedi, kot jih izpljunejo Google, Bing in Yahoo, le da sprva ne vidite, kateri stolpec je od katerega iskalnika. Šele po glasovanju za najuporabnejši rezultat vam odkrije, kateri iskalnik ste izbrali. Nekaj časa je aplikacija izpisovala tudi statistiko, kateri iskalnik so uporabniki izbrali, a so jo zaradi zlorab ukinili. No, zgodnji rezultati so ostali: Google 44 odstotkov, Bing 33 odstotkov in Yahoo 23 odstotkov.

Kateri pa...

18 komentarjev

Prvi vtisi po uporabi Binga

Bing, tedaj ĹĄe Kumo

vir: CNet
CNet - Microsoftov novi spletni iskalnik, ki se bo očitno imenoval Bing, neutrudno trka na vrata. Javnosti sicer še ni dostopen, vendar ga bomo lahko preizkusili že zelo kmalu. V ponedeljek bodo prvi uporabniki pri iskanju po Live Search že dobili rezultate iz Binga, v sredo pa bo Bing postal Microsoft privzeti iskalnik. Nekatere spletne strani so se že dokopale do prvih testov Binga in pravijo, da sploh ni slab.

Na CNet so si ga že ogledali. Na začetku so opazili predstavitev zadetkov, za kar Bing uporablja tehnologijo podjetja Powerset, ki ga je Microsoft pohrustal lanskega avgusta. Ta namreč na levi strani izpiše še tako imenovana povezana iskanja (related searches), ki omogočajo izboljšanje in zoženje iskanja. Prav tako Bing pokaže...

42 komentarjev

Kumo ne bo Kumo

TG Daily - Težko pričakovani spletni iskalnik nove generacije, ki ga je Microsoft skrival in razkrival pod imenom Kumo (to po japonsko pomeni oblak ali pajek), je dobil novo poimenovanje. Odslej se bo imenoval Bing. Za reklamiranje novega iskalnega pogona, ki bo luč dneva ugledal v prihajajočih dneh, je Microsoft namenil od 80 do 100 milijonov dolarjev, kar je več kot četrtina lanskega celotnega oglaševalskega proračuna podjetja. Kot pravijo, v oglasih ne bodo neposredno napadali Googla, temveč bodo igrali z starimi kartami, da internetno iskanje trenutno pač ne deluje kot bi morali, zato imajo oni rešitev. Trenutno ima Google sicer 60,4-odstotni tržni delež, ki mu sledi Yahoo s 16,3 odstotka, šele tretji pa je Microsoft s slabimi desetimi odstotki. Če se bo Chandlerjev priimek uveljavil in pomagal Microsoftu do boljše prepoznavnosti, presodite sami.

17 komentarjev

Predogled Microsoftovega iskalnika Kumo

Kumo

vir: CNet
CNet - Približno dva meseca po napovedi, da Microsoft pričenja interno testiranje svojega novega iskalnika Kumo, je znanega nekaj več. V Redmondu so namreč preizkušanje nekoliko razširili, tako sedaj uporabniki pri uporabi Live Searcha iz Internet Explorerja 8 v Windows 7 RC vidijo rezultate, kakor bi jih predstavil Kumo. Sprva je kazalo, da je Microsoft iskalnik v javnost spustil po pomoti, a so kmalu potrdili, da gre za omejen javni test.

Od Kuma ne pričakujejo zgolj sprememb v izgledu iskalnika. Microsoft kani vključiti tudi t.i. semantično tehnologijo iskanja, ki so jo pridobili z lanskoletnim nakupom Powerseta. Na tak način želijo povečati svoj tržni delež na področju iskanja informacij po spletu, ki trenutno znaša 10,3 odstotka v ZDA.

42 komentarjev

Kakšen bo Microsoftov Kumo

Wired News - Microsoft je naznanil, da je začel z internim testiranjem novega iskalnega pogona, ki nosi kodno ime Kumo. Ko bo Kumo nared za uporabo, bodo z njim zamenjali Live Search, in poskusili konkurirati Googlu na področju iskanja po spletu. Celotni projekt naj bi Microsoft zastavil kar resno, tako da je v podjetju trenutno živahno vzdušenje testiranja, nad izdelkom pa naj bili zaposleni navdušeni.

Da bi jim uspelo ogroziti Google, razvijajo novo tehnologijo iskanja, ki so jo poimenovali...

8 komentarjev

Ljudje zaupamo iskalnikom zaradi imena

Slashdot - Raziskovalci z Penn State College of Information Sciences and Technology so opravili zanimivo raziskavo, v kateri so udeležencem predstavili rezultate internetnega iskanja in jih prosili za oceno. Povedali so jim, da so podatke dobili s štirih različnih iskalnikov - njihovega lastnega, Googla, Yahooja ter MSN Live Searcha, a to ni bilo res. Vsa štiri iskanja so namreč opravili na Googlu. 32 udeležencev raziskave je v povprečju precej preferiralo največja in najbolj znana med naštetimi: Yahoo in Google, kar dokazuje, da podobno kot pri avtomobilih, oblekah, kozmetiki in zadnje čase praktično vseh drugih izdelkih ljudje izkazujemo pripadnost znamki tudi na področju spletnih iskalnikov.

Izvorna novica.

38 komentarjev

Nov iskalnik na obzorju

Overclockers Australia - Hehe, tale iskalnik me je pa spravil v dobro voljo [:D]. Kartoo je novi web-browser, ki naj bi s svojo napredno tehnologijo konkuriral velikim. Iz radovednosti sem kliknil na povezavo in videl, da je največja posebnost tega net-iskalca to, da je grafičen ter prikazuje povezave med stranmi, ki so prikazale želeno ključno besedo. No, ko sem vanj vpisal frazo Slo-Tech, sem ugotovil to, da v Dallasu obstaja drag-race skupina, ki se imenuje tako kot mi. Naša stran, ki bi mogla biti prvi zadetek, je bila locirana šele na drugi strani prikazanih potencialov. Toliko o novih tehnologijah...

3 komentarji