»

3D Mark 2003 -- Žgečkljivček™ na voljo!

Futuremark - Vsakdo, ki se je kadarkoli srečal s težavo izmeritve hitrosti njegove grafične kartice, je že srečal Futuremarkov program 3D Mark, ki je eden najbolj priljubljenih programov za merjenje grafikulj že od davnega leta 1999. No, od izdaje zadnje verzije 3D Marka, 2001, je minilo že dobro leto. Potihem smo pričakovali, da bo Futuremark izdal inačico 2002, a je bilo to zaradi zavlačevanj izdaje DirectX 9 ter splošne nepodpore standarda s strani proizvajalcev čipovij (pomnite, trenutno DX9 podpira samo ATIjev R300) enostavno nemogoče. Vseeno pa je prišel dan, ko so nam frajerji dali vedeti, da se pri njih nekaj premika, saj lahko iz njihove strani za vunpoteg dobite "teaser", kako naj bi novi program izgledal. Za uspešno predvajanje potrebujete WMP 9, tako da kar hitro po kliku!

9 komentarjev

Spet KT400

Amdmb.com - Čipvje KT400 očitno še ni pozabljeno, saj se je na internetu ponovno pojavil zanimiv test. Tokrat so se lotili testiranja na Amdmb, kjer so preizkusili osem plošč in celotno zadevo dokumentirali v kar obsežnem članku. Uporabljeni benchmarki so bili tudi tokrat standardni (Q3, UT 2K3, 3D Mark 2001 ...). In do kakšnega zaključka so prišli? Plošče so si izjemno podobne, izstopala je le Abitova AT7 MAX2. Za tiste, ki se odločate o nakupu matične plošče za AMD procesorje, klik!

0 komentarjev

Vse o novem AGP

Planet 3D Now - Od izdaje KT400 je veliko časa posvečenega debatam, kaj nam prinaša nov AGP standard. Ali gre za še en marketinški nateg, ali pa nam nov standard ponuja kaj več, kot le nekaj odstotne pospešitve? AGP3.0, tako se standard osemkratne hitrosti AGP vodila namreč uradno imenuje, so si ogledali na Planet 3D Now, kjer so spisali članek, ki razloži vse skrivnosti, značilnosti ter zmožnosti novega AGP čuda. Priporočljivo branje.

0 komentarjev

BAPCo razkrinkan

Van's hardwere - Menda se je že dolga leta sumilo v nepristranskost BAPCo-ja in njegovih benchmark produktov (Sysmark, WebMark, ...). V zadnjem Sysmark2002 so šli pa čez rob. Na VansHardware so objavili povzetek AMDjeve predstavitve primerjave med Sysmark2000 in Sysmark2002. Večina drugih sajtov še čaka in gleda kako se bo stvar razvijala. Vse skupaj zna postaviti tožbo proti Intelu v povsem drugo luč.

5 komentarjev

3D Benchmark vodič

Sysopt - Sintetični ali benchmark testi v sedanjosti nimajo kakšne pomembne vloge, vendar pa so dober pokazatelj, kako naj bi igre izgledale v prihodnosti in ali bo vaš PC še zmožen prenašati bremena najnovejših 3D motorjev, ki iz generacije v generacijo postajajo bolj kompleksni in zahtevni. Vendar pa tudi na tem področju ne gre brez rahle zmede. 3D benchmark programov je cel kup - od 3D Marka 2000/2001, preko GLMarka, do Final Reality. Da pa bi uporabniku vsaj malo pomagali pri izbiri, so se pri Sysopt odločili, da naredijo kratek pregled nekaterih (a še zdaleč ne vseh) benchmark programov. Malce so se dotaknili tudi Direct3D-ja in OpenGL-a, ter podali odločitev, da bo lastnik 1 GHz procesorja in 64 MB DirectX 8 grafične kartice lahko še dolgo časa užival v najnovejših igrah.

2 komentarja

AMD N-Bench

več strani - Končno se je tudi AMD zmigal in izdaj svoj procesorski benchmark z imenom N-Bench. Da pa se zadeve niso lotili polovičarsko, dokazuje ta predogled na Radeonicu. Gre namreč za zanimiv 3D benchmark, ki računalnik zmuči s prikazovanjem zanimive 3D grafike. Drugi 3D Mark, bi se reklo . Testek omogoča še nekaj zanimiv stvarc, kot je importanje lastnih Lightwave modelov, popolnoma pa podpira napredne procesorske ukaze (3D Now!, SSE) ter tudi T&L. Glede na to, da je velikost datoteke 40MB zadevice nisem sam preizkusil, tako da so komentarji zaželjeni. Dobite ga tukaj.

4 komentarji

Obnovljena DL sekcija

Jaz - Izzid 3DMarka 2001 je prava priložnost za majhno osvežitev naše Download sekcije. Jup, novi MadOnionov 3D benchmark sedaj lahko downloadate tudi preko Slo-Techovega FTP servera. Trenutno je na voljo le en FTP in sicer Perzej, do večera pa bomo filetek prenesli tudi na Simfinov FTP.
Poleg novega 3DMarka je DL sekcija bila deležna tudi nove različice WCPUIDA in MotherBoard Monitora. Zdaj pa veseli na download! Mimogrede, hvala vsem 25 osebkom, ki so mi e-mailali glede izzida novega 3DMarka . Sicer sem zadevo mislil uploadati že včeraj, toda nikakor nisem mogel dostopati do MadOnionovega strežnika, druge velike strani pa ga tedaj še niso imele .

0 komentarjev

Overclockabilnost Abit KT7-A

Italian 3D Now - Od Vomitoriuma še ena lepa novička: Teden izdelave ne igra vloge samo pri TBirdih ter Duronih. Na Italian 3D Now se je pojavila razpredelnica s stestiranimi Abitkami. Tako so na plošči 52. tedna leta Gospodovega 2000 navili 1.2 GHz Athlona na 170 MHz FSBja. Heh, izgleda da se bomo po novem zanimali tudi za teden izdelave osnovne plošče, ne pa samo procesorja . Če znate italijansko, kar kliknite.

0 komentarjev