»

AMD toži nekdanje zaposlene, ki so odnesli več tisoč zaupnih dokumentov h konkurenci

ZDNet - AMD je vložil tožbo zoper štiri zaposlene, ki so zapustili podjetje pred veliko akcijo odpuščanja in prestrukturiranja. Ti so odšli h konkurenci in Nvidii poleg tehničnega znanja prinesli tudi zaupne informacije. Skupno naj bi Nvidii posredovali več kot sto tisoč elektronskih datotek iz AMD-ja, s čimer se škandal uvršča med večje tatvine industrijskih skrivnosti.

AMD v tožbi pred sodiščem v Massachusettsu Robertu Feldsteinu (podpredsednik strateškega razvoja v AMD-ju) ter menedžerjema Manooju Desaiju in Nicolasu Kociuku očita, da so v šestih mesecih pred zapustitvijo podjetja na svoje...

26 komentarjev

Britanci spet javno razkazovali zaupne dokumente

Zaupni dokument o načrtovanih aretacijah

vir: BBC
BBC - Pred kratkim je vodja britanskega protiterorističnega oddelka Scotland Yarda, Bob Quick, hodil po Downing Streetu, v rokah pa nosil zaupen dokument o načrtovanih aretacijah dvanajstih oseb osumljenih načrtovanja terorističnih napadov v Manchestru ali Traffordu.

Žal pa zaupnega dokumenta ni shranil v ovojnico, ali vsaj prekril s kakšnim papirjem in ko je šel mimo fotografov, so le-ti dokument z oznako "zaupno" seveda fotografirali.



Zaradi incidenta je policija z izvedbo akcije morala precej pohiteti, Bob Quick pa je odstopil.

V Sloveniji se kaj takega seveda ne more zgoditi, saj so navadno mediji še pred policijo obveščeni o tem, koga bodo aretirali in kje.

9 komentarjev

Intel povečuje tržni delež

X-Bit Labs - Raziskava podjetja J.P. Morgan Securities nakazuje, da bo Intel v zadnjem letošnjem četrtletju nižji od pričakovane prodaje navkljub povečal svoj tržni delež napram AMD-ju. Ocenjujejo, da se bo ta v OEM-segmentu povzpel z avgustovskih 80 odstotkov na 82 odstotkov, kar je predvsem posledica sodelovanja z Dellom in Hewlett-Packardom, dodajajo. Tako ima 97 % vseh Dellovih in 67 % vseh HP-jevih računalnikov vgrajene Intelove procesorje, kar se na trgu zelo pozna, saj gre za največja izdelovalca oz. sestavljalca računalnikov, ki obvladujeta kar tretjino trga. Omeniti velja, da raziskava ne pokriva celotnega trga, temveč le prenosnike, netbooke in strežnike, ne pa naprimer računalnikov Lenovo za podjetja ipd.

4 komentarji

Intel s slabšim kvartalom kot je bilo načrtovano

bit-tech.net - Da je svet zajela recesija, čivkajo že informacijsko odklopljeni vrabci v Afriki, saj se soočamo z velikimi vali odpuščanj, bankroti in padci tečajev borz. Da je recesiji vseeno, koga napade, dokazuje tudi Intel. Vrednost delnice, ki je s 13,50 $ najnižja v zadnjih enajstih letih, bo verjetno kmalu še padla, saj so po relativno konzervativni napovedi, da bodo v zadnjem kvartalu letos pridelali okrog 10,5 miljard dolarjev (plus/minus 400 milijonov), sedaj to drastično spremenili.

Znesek so oklestili za kar 14 odstotkov in tako sedaj napovedujejo le okrog 9 milijard dolarjev prihodkov. Prihodki so za navadnega Zemljana še vedno ogromni, a 14 odstoten padec pove svoje, poleg tega pa so to le prihodki in ne dobiček.

Poleg splošnega upada prodaje praktično vseh dobrin dodatno težavo predstavljajo proizvajalci računalnikov, saj si po novem delajo manjšo zalogo komponent, kar pomeni dodaten upad prodaje. Kljub napovedanemu padcu delnice pa bo le-ta v vsakem primeru minimalen, zanimivo...

23 komentarjev

Intel oškodovan za milijardo?

Slo-Tech - Na podlagi obtožnice naj bi triintrideset letni Biswamohan Pani od svojega nekdanjega delodajalca, procesorskega giganta Intela, nezakonito prosvojil številne dokumente in informacije z oznakami "zaupno", "tajno" in "top secret" in s tem podjetje oškodoval za več kot milijardo ameriških dolarjev. Do le-teh naj bi se dokopal po tem, ko je svoje nadrejene prosil za teden dni dopusta pred odpovedjo z izgovorom, da si med tem poišče novo službo. Vendar je, po besedah obtožnice, takrat že sprejel delovno mesto pri Intelovem največjem rivalu, AMD-ju, omenjen dopust pa izkoristil za pridobivanje zaupnih informacij. Med hišno preiskavo je FBI tako našel osem dokumentov s prej omenjenimi oznakami. AMD ni niti vedel za informacije, ki jih njegov nesojeni bodoči uslužbenec poseduje, niti ni od njega le-teh zahteval.

Več o tem si preberite na Sacramento Business Journal.

15 komentarjev

Uslužbenec, ki ga ni mogoče odpustiti

SFGate - Po tem, ko so njegovi predpostavljeni 43-letnega računalniškega inženirja zaposlenega v mestni upravi San Francisca želeli odpustiti, je spremenil administratorska gesla za dostop do mestnega informacijskega sistema FiberWAN, kjer so shranjeni številni pomembni podatki - od elektronske pošte mestnih uradnikov, seznamov zaposlenih, zaupnih policijskih dokumentov in podobnega.

Da bi se zavaroval pred odpovedjo, je omenjeni 43-letnik v omrežje namestil tudi programsko opremo, s katero je prestrezal in nadzoroval podatke, ki so si jih o njemu izmenjevali ostali uslužbenci, predvsem v zvezi z njegovo odpustitvijo.

Uslužbenec je od nedelje v policijskem pridržanju, gesel policiji ne želi razkriti, oblasti pa se tudi bojijo, da je v sistem vstavil kakšna stranska vrata, s katerimi bi lahko celo iz zapora preko mobilnega telefona uničil na tisoče pomembnih dokumentov.

Očitno živimo v časih, ko si svoj mali osebni prisluškovalni raj želi imeti vsakdo...

40 komentarjev

Intel napoveduje

X-Bit Labs - Intelovi predstavniki so v ponedeljek predstavili še nekaj dodatnih informacij o prihajajočem 64-bitnem procesorju. Procesor bo kodno poimenovan Montecito, premierno pa bomo videli tudi novo tehnologijo. V procesor bosta namreč vgrajeni dve jedri. Ostale novosti bodo več kot milijarda tranzistorjev, 0.09-mikronska tehnologija izdelave, 18 MB L3 predpomnilnika lociranega na procesorju samem ter nov sistem FSB, o katerem pa zaenkrat še ni znanega skorajda nič. Procesor lahko pričakujemo v letu 2005; o ceni še ni podatkov. Klik!

8 komentarjev

Procesor z milijardo tranzistorjev?

Sillicon Strategies - Intel je včeraj uradno predstavil svoje zamisli o izdelavi procesorja, ki bo vseboval več kot milijardo tranzistorjev. Za zdaj še neimenovani procesor naj bi bil sestavljen iz štirih jeder Itaniumov II. Točnih načrtov o izdelavi Intel še ni razkril, pravijo pa, da bo procesor, izdelan v 65 nanometerski tehnologiji, nared do leta 2007. Megaprocesor™ naj bi vseboval od dvanajst do šestnajst megabajtov hitrega predpomnilnika. Vsak Itanium 2 ima približno 120 milijonov tranzisorjev in če k temu prištejemo še okrog 700 milijonov tranzistorjev potrebnih za predpomnilnik, število le-teh naraste krepko pred milijarde. Intel še pravi, da bo načrtovanje, izgradnja, razhroščevanje ter urejanje napajalnih standardov tega procesorja eden največjih izzivov procesorske tehnologije sploh. Bomo videli!

6 komentarjev

Zelo neuradno

M3DZone - Zoiah iz M3DZone je zelo hm, čuden človek. Očitno ima zelo dobre zveze v Nvidii, ker mu uspe dobiti stvari, o katerih drugi sanjajo. Naprimer source code Detonatorjev, najnovejše novice in načrte za Nvidiine grafične čipe,... Včasih se tudi ušteje (v petek GeForce3 MX ni izšel), ampak vseeno pa je 80% tistega kar reče, res. Zato mu Nvidia tudi večkrat grozi s tožbo (ko je objavil Detonator source code, mu je dala na voljo 12 ur, da odstrani to iz svoje strani, ali pa ga bodo tožili...).
No tokrat se je dokopal do zaupnih informacij glede novih grafičnih čipov. Ti so: GeForce3 Ti 500, GeForce3 Ti 200, GeForce2 Ti in The Microsoft Windows XP GPU Solution (nimam pojma kaj je to). Za več informacij poglejte sem. Če je dead link pomeni, da je moral dokument že odmakniti. Ampak v času pisanja te novice je dokument na zgornjem linku. Poglejte...

5 komentarjev