»

EPoX EP-8RGA+

Overclocking demon

vir: 3D Velocity
3D Velocity - Na spletu se je pojavil še en test matične plošče 8RGA+ podjetja EpoX. Tokrat so si jo pogledali na strani 3D Velocity. Plošča temelji na nVIDIA nForce2 vezju in je namenjena AMDjevim procesorjem. Na njej se nahajajo AGP 8x reža, 6 PCI rež, 6 USB 2.0, 3 DDR reže za pomnilniške module, IEEE1394 vrata ter še cel kup drugih priključkov, v samo ploščo pa je integrirana tudi grafična kartica GeForce 4 MX. V članku si lahko pogledate rezultate podrobnih testov ter primerjave z matično ploščo MSI K7N2G-L. Glede navijanja pa so jo poimenovali kar ''overclocking demon'', kar nam pove vse. Več o tem.

0 komentarjev

HyperThreading

Tom's Hardware - Tehnologijo z imenom HyperThreading HT so "iznašli" pri podjetju Intel, na njej pa sloni najnovejši Pentium4, ki tiktaka s kar 3.06GHz. O tej tehnologiji so tokrat govorili na Tom's Hardware, kjer so spisali zanimiv članek. V tem, dokaj kratkem članku boste izvedeli vse, kar morate vedeti o tej novosti. Če imate na vašem bančnem računu nekaj 100 tisočakov odveč, o nakupu 3.06GHz procesorja resno razmislite. Klik!

2 komentarja

...in prahu ni več!

Case Junkiez - Se je vaši mami že kdaj strgala najlonka? Seveda se je! Kaj naredi z njimi? Seveda, stran jih vrže! Nikar! Uporabite stare najlonke za zaščito pred prahom. Namontirajte na ventilator in voila... super filter proti prahu je narejen! Po pričevanjih avtorja članka kake posebne razlike v glasnosti ni, pa tudi temperature niso dosti višje (2-3°C pri obremenitvi). Zanimivo branje in zanimiva obramba pred prahom!

12 komentarjev

"Mehki" Quadro

več strani - Predelave raznoraznih GeForce/2 kartic v Quadro izpeljanke so še do nedavnega bile zelo popularne. Večina ljudi sicer ni imela pravega razloga za to, toda navsezadnje je šlo le za premikanje parih uporčkov in če lahko nekaj naredimo, zakaj potem tega ne bi? Kakorkoli že, na večih računalniških straneh sem zasledil povezavo na to rusko stran. Na njej se nahaja članek o softverski predelavi GeForce2 kartic v Quadre. Yup, sedaj vam niti uporčkov ni treba več premikati, le poseben programček poženete in že imate Quadra. Članek je žal v ruščini,...

11 komentarjev

SpeedFan

Overclockers Australia - SpeedFan je program, ki prikazuje vrtljaje ventilatorjev in temperaturo v računalnikih, vendar zmore še nekaj več. S SpeedFanom lahko prilagajate hitrosti ventilatorjev glede na temperaturo v PC-ju. Trenutna različica je 3.0 in je kompatibilna z MBM 5. Če ste zainteresirani, potem obiščite to stran, kjer boste našli še nekaj več podatkov in seveda program.

5 komentarjev

V boj proti prahu!

Case Junkiez - Tudi najlepše ohišje je po dobrega pol leta delovanja (še posebej, če je pošteno prevetreno) od znotraj podobno 20 let staremu klumpu zaradi, uganili ste, vedno nabirajočega se praha. Računalničarji s prahom od nekdaj vodimo majhno vojno. Vztrajno se ga lotevamo z raznimi filtri, sesanjem računalnika, pločevinkami s stisnjenim zrakom, toda prašna zalega vedno znova najde pot do notranjosti računalnika. Na Case Modders Australia strani si lahko ogledate zanimiv članek z imenom "10 stvari, ki jih sovražim pri prahu" (parodija na film ni izključena :)). Avtorji so se v članku pošteno lotili našega prašnega problema... Izvedeli boste zakaj za vraga je prah sploh škodljiv ter kako se ga najbolje lotiti. Zanimivo branje...

3 komentarji