»

Obiskovalci največ časa prebijejo pri Microsoftu

Slo-Tech - Comscore je te dni objavil zanimive rezultate meritev internetnega obiska, kjer so merili, koliko časa uporabniki prebijejo na kakšni spletni strani. Na prvem mestu je še vedno prepričljivo Microsoft, saj so uporabniki septembra na njihovih straneh preživeli skoraj štiri milijarde ur, od tega tri četrtine na storitvi Windows Live Messenger. Na drugem mestu je Google s poltretjo milijardo ur, sledita pa mu Yahoo in Facebook. Slednji je svoj rezultat praktično potrojil.

Zanimiva je tudi regijska variacija, saj ima Microsoft v Latinski Ameriki dvakrat večji delež kot v Evropi in štirikrat večjega kot v Severni Ameriki. Yahooja pa Evropejci in Latinoameričani nekako ne marajo, medtem ko je v Severni Ameriki petkrat priljubljenejši kot tod. Še ekstremnejši primer je portal Tencent, ki v Aziji pobere desetino vsega časa, drugod pa sploh ne pride na lestvice.

16 komentarjev

Vsaka tri leta nov prenosnik

The Register - Padanje prodaje očitno kaže zobe, saj Fujitsu Siemens Computer v Veliki Britaniji ponuja zanimivo akcijo za nakup prenosnikov. Ob nakupu prenosnika Fujitsu Lifebook z dodatno triletno garancijo v sklopu programa Lifebook4Life je kupec vsaka tri leta upravičen do brezplačne zamenjave prenosnika s takrat aktualnim (starega bo torej treba dati nazaj). Fujitsu se je zavezal upoštevati desetodstotno inflacijo v treh letih, tako da vam bo vsakokrat zamenjal izdelek z deset odstotkom dražjim od vašega pri nakupu. V čem je trik? Fujitsu trdi da, ga ni, saj je edini dodatni strošek razširjena garancija, ki stane 50 funtov. Akcija je omejena na rezidente Velike Britanije. Drobni tisk.

13 komentarjev

"Vohunjenje" za britanskimi smetnjaki

Schneier.com - ThisIsLondon.co.uk poroča, da je neko nemško podjetje na približno pol milijona amgleških smetnjakov namestilo nadzorne naprave, ki podatke o teži oddanih smeti posredujejo v centralno bazo.

Gre za napravo, ki v bistvu vsebuje le serijsko številko, ki jo ob praznjenju smetnjaka odčita naprava v smetarskem kamionu. Smetarski kamion ob vsakem praznjenju stehta vsebino izpraznjenega smetnjaka in ta podatek poveže s serijsko številko individualnega smetnjaka. Na smetišču se podatki nato iz posameznih smetarskih kamionov prenesejo v centralno bazo.

Po poročanju ThisIsLondon.co.uk to poteka brez soglasja oz. vednosti lastnikov smetnjakov. Uradno napravice nameščajo zaradi večje učinkovitosti pri recikliranju odpadkov, nekateri pa se bojijo, da je pravi razlog v poiskusih odkrivanja (in kaznovanja) gospodinjstev, ki presegajo kvote oddanih odpadkov, ki jih ni mogoče reciklirati. Zna se tudi zgoditi, da bo kmalu vsako gospodinjstvo odvoz smeti plačevalo glede na dejansko količino...

15 komentarjev

Kitajci brez Built by ATI kartic

X-Bit Labs - Kandaski gigant ATI Technologies nadaljuje z uresničevanjem svojega načrta o postopnem prenehanju izdelave lastnih (Built by ATI) grafičnih kartic. Trenutno sta na vrsti Tajvan ter Kitajska, kar je logičen in pričakovan korak, glede na to, da je cena v Azija najpomembnejši dejavnik pri prodaji računalniške opreme.

ATI bo tako izdelovanje grafičnih kartic na svojih čipih za področje Azije prepustil podjetjem, kot so CP Technology and Gigabyte. Podobno se bo po napovedih zgodilo tudi v Evropi, kjer naj bi ATI tako naredil prostor za svoje partnerje, kot so Hercules, Sapphire in drugi. Tako naj bi bile originalne ATIjeve grafične kartice dostopne samo še v Severni Ameriki. Klik!

5 komentarjev

Fujitsu bo prenehal s proizvodnjo desktop diskov

The Register - Da ne boste mislili, da se hude vojne med proizvajalcem odvijajo samo na področju grafičnih čipov in procesorjev. Tudi pri proizvodnji računalniških diskov je tako, nedavna žrtev pa je postal Fujitsu, ki bo prenehal s proizvodnjo diskov za desktop računalnike. To sicer ne pomeni, da bo s proizvodnjo popolnoma prenehal. Vodilni v podjetju so se odločili, da desktop diski ne prinašajo želenega dohodka, zato se bodo raje preusmerili na trg prenosnikov in strežnikov. Za Fujitsu je bila problematična predvsem prva polovica leta 2001, ko je izgubil kar precejšen del trga in zdrsnil na 5. mesto, nekaj učinka pa je imela tudi kriza, ki zadnje čase pustoši po računalniški industriji. Na področju desktop diskov nam tako ostanejo samo še IBM, Maxtor, Seagate, Western Digital, in Samsung. Connerja je pred časom, kolikor jaz vem, kupil Seagate, Quantum je padel v roke Maxtorju, ostali brezimni proizvajalci pa so obupali. Vendar tudi za zgoraj našteti seznam ni nobene garancije, saj naj bi po...

0 komentarjev

Recikliranje računalnikov ???

več strani - Japonsko podjetje Fujitsu bo v sodelovanju z nemškim podjetjem Siemens AG v Evropi in v Severni Ameriki začelo z recikliranjem osebnih računalnikov. Fujitsu želi s tem pozvati lastnike starejših računalnikov, da jih zamenjajo z novejšimi na ''okolju prijazen način''. Čeprav ne vem, zakaj bi svojega starega recikliral, če ga lahko ''malo'' navijem ali pa naredim burn-proof test s procom...

3 komentarji

Stran, ob kateri človeku postane slabo

MTO - Citiram novico na MTO, kjer so naznanili naš članek "Radostna destrukcija":
over at slow tech hey are willfully destroying PC hardware. Today they are putting a CD-WR to the burn-proof test. It is in a forign language(russian or something), but the pictures spak for them selves.
Da ne boste rekli, da se igram. To je direkten copy / paste iz dotične strani v tole novico. Prvo naj osebku slovnično popravim novico, da bo tudi angležem razumljiva:
Over at Slo-Tech they are willfully destroying PC hardware. Today they are putting a CD-RW to the burn-proof test. It is in a foreign language (Russian or something), but the pictures speak for themselves.
No, naj naštejem nekaj razlogov, zakaj mi gredo take novice na once-in-a-lifetime-never-to-be-grosser-again-BRUH: Pustimo kolosalno število napak v novici, osredotočimo se na vsebino. Človek je sestavil stavek, kot da bi nakazoval, da mi uničujemo trdino sproti, en pekač vsak teden, pač za dobro voljo. Potem bi izpostavil, da se človek niti...

35 komentarjev