»

Asus predstavil tipkovnico Eee

OSNews - Naslednja novost, ki so jo predstavili na letošnjem CES, prihaja iz Asusovih laboratorijev. V podjetju, kjer so se odločili pošteno izkoristiti uspeh družine netbookov Eee, so predstavili še tipkovnico Eee. Računalnik v obliki tastature poganja Intelov Atom, zapakiran pa je v lično obliko tipkovnice z majhnim petpalčnim zaslonom, občutljivim na dotik, na desni strani. Za povezljivost je poskrbljeno z USB-jem in Ultra-Wideband Wireless HDMI. Baterije so v prototipu sicer zdržale le poldrugo uro, a Asus obljublja dvakrat daljše delovanje v končnem izdelku, ki bo na voljo septembra.

4 komentarji

ASUS z novimi očesu prijaznimi malimi prenosniki po Applovih stopinjah

Z bleščečim S101 ASUS začenja novo linijo malih prenosnikov

vir: engadget
engadget - ASUS, vsem dobro znani stvaritelj strojne opreme, še posebej svojih malih EEE prenosnikov, je obelodanil, da namerava do konca seprembra sploviti novo kreacijo iz slednje kategorije, ki bo nosila ime S101. "S" v njegovem imenu ima nedvomno opravka s stilom, saj bo malček s 16-21 milimetri debeline, odzadenjsko osvetljenim 10.2-palčnim WSVGA zaslonom in vrhunsko oblikovanim ohišjem v rjavi, rumenkasti in sivi izvedbi ciljal na kupce, ki so običajno na jabolčni dieti in so pripravljeni za dober dizajn nekoliko globlje seči v žep. Za novo linijo ASUSovih malih prenosnikov, ki bodo naphani še...

43 komentarjev

Napad malčkov

ASUS EEE 701

Slo-Tech - Lahko rečemo, da je do prihoda ASUS EEE 701 industrija PC prenosnikov delovala po ustaljenem kopitu. Vsako leto so počakali na novosti proizvajalcev procesorjev, dodal se je vmesnik za nov standard 802.11n omrežja, morda čitalec za prstne odtise in/ali smartcard kartice, večji trdi disk, več pomnilnika, morda celo spletna kamerica. Velikost (form-factor) pa je več ali manj ostajala enaka, pogojena z izbiro standardnih 12", 13.3", 14", 15.4" in 17" zaslonov. Poskusi inovacij z 11" ali 10" zasloni in majhnimi form factorji pa so se končali z astronomskimi cenami v rangu 2500$ ali več.


Prevrtimo čas do petega junija lanskega leta. Medtem ko Intel in Microsoft eksperimentirata z...

18 komentarjev

Asus eee PC druge generacije

engadget - Na letošnjem CeBIT sejmu je Asus predstavil nov model priljubljenega eee PCja. Prisluhnili so največji želji potrošnikov in v nov model namestili večji ekran, z večjo resolucijo: 9" (oz. 8.9") velikost diagonale z resolucijo 1024x600. Poleg tega naj bi bil računalnik serijsko opremljen z 1GB rama, in od 8 do 12 GB SSD diska. Kljub večjemu zaslonu, so se zunanje mere le skromno povečale. Poganjal ga bo Xandros Linux OS, z možnostjo namestitve Windows OSa.

Ostale komponente naj bi bile več ali manj enake. Predvidena cena za novi model, ki naj bi izšel še letos, je 100€ več kot za 7" model, torej 399€.

Na engadget.com si je mogoče ogledati nekaj fotografij.

50 komentarjev

Double Agent slušalke

Gizmodo - Podjetje SkullCandy je predstavilo zanimive slušalke z imenom Double Agent. Prednost slušalk je, da ne potrebujemo posebnega MP3 predvajalnika, ampak da v nje le vstavimo SD kartico katere koli vrste. Slušalke imajo polnjivo baterijo, pri strani pa imajo gumbe za upravljanje z njimi. Začele se bodo prodajati letos spomladi in bodo na voljo v treh barvah.



Vir: gizmodo.com

16 komentarjev

Logitech predstavil novo spletno kamero

Gizmodo - Ob omembi spletne kamere manj tehničnim tipom na pamet pade pohotna prijateljica v modrčku, pravim geekom pa zrnate, neuporabne podobe, ki jih izpljune mizeren senzor. Do sedaj smo videli le malo webcamov s sprejemljivo sliko, pa še ti so bili dragi. Sicer je bilo sprva nekaj očitnih razlogov za to - šibke povezave v svet niso zmogle prenosa visokokakovostnega videa v realnem času, a ta izgovor je že dolgo stvar preteklosti. Logitech se je zato odločil, da bo ponudil novo serijo spletnih kamer, ki bodo znale bolj zapolniti širokopasovne pipice.

Novi član družine je na voljo v dveh različicah: namizni (Logitech QuickCam Pro 9000) in prenosni (Logitech QuickCam Pro for Notebooks). Ponaša se z lečami Carl Zeiss, ki so najbrž bolj kot uporabnikom MSN-ja znan lastnikom (predvsem Sonyjevih) digitalnih fotoaparatov, zmožna je ustvariti fotografije v velikosti dveh megapikslov in posnetke v ločljivosti 960 x 720 (30 fps). Napravica ima hiter avtofokus, vgrajen mikrofon s sistemom za...

7 komentarjev

Novosti iz Della

več strani - Eden največjih proizvajalcev računalniških sistemov v ZDA je za sezono pomlad/poletje 2007 predstavil nove linije svojih prenosnikov v očarljivih pisanih barvah (preberite poved še enkrat z glasom Lorelle Flego). Če se boste odločili za katerega od Inspirionov, boste imeli na voljo konzervativne črno, belo in rjavo, pa tudi vse običajne, bolj žive barve, zapakirane v klišejsko marketinška imena (alpinsko bela, pomladno zelena, flamingo roza, itd.). Poleg pobarvanih novincev so izdali še XPS M1330, za katerega pravijo, da je z 0,9 palca debeline najtanjši trenutno dobavljiv 13,3-palčni prenosnik. Tudi ta model je na voljo v svežih barvah.

Dell je malenkostno posodobil tudi svojo ponudbo programske opreme, uvedli so majhno, a pomembno novost, ki je bila dosedaj na voljo le lastnikom dražje XPS serije. Poleg operacijskega sistema na novem računalniku ponavadi dobite še kup nepotrebnega softvera (crapware), kar je zelo moteče, predvsem za zahtevnejše uporabnike. Opcija čiste...

11 komentarjev