»

Apple se je poravnal v aferi Antennagate

vir: CNet
CNet - Apple je z oškodovanimi kupci iPhona 4, ki so trpeli zaradi slabega sprejema in prekinitev signala ob neprimernem prijemanju telefona z roko, dosegel poravnavo, s katero so zaključili skupinsko tožbo. Kupci bodo prejeli 15 dolarjev gotovine ali ovitek oziroma odbijač (bumper) za telefon.

Takoj po izidu iPhona 4 leta julija 2010 so uporabniki ugotovili, da je mogoče telefon tako nerodno prejeti, da signala zmanjka. Apple je kmalu zatem zaposlil nove sodelavce in odkrili so, da je napaka programske in strojne narave. Prvi problem je bila formula za izračun kakovosti signala, ki je prikazovala za dve črtici boljši signal, kot je bil v resnici. Tako se je zdelo, da ima telefon odličen signal, medtem ko je bil v resnici ta...

35 komentarjev

Ponovne težave z iPhonovimi urami

Morda ga bomo le ugledali, s težavno uro vred

vir: HotHardware
HotHardware - Nekateri nesrečni Američani, lastniki iPhonov, so včeraj zjutraj ponovno zaspali in zamudili na delo oz. v šolo, saj so se še enkrat ponovile že dolgotrajne težave s premiki med poletnim in zimskim časom. V ZDA se je ponekod ta premik namreč zgodil s pretekle sobote na preteklo nedeljo, kar pa ni popolnoma uspelo vsem Applovim napravam z iOS. Poročila so različna, namesto premika ene ure naprej so se nekatere naprave vrnile eno uro v preteklost, kar dve uri za dejanskim časom, medtem ko pri nekaterih ni prišlo do premika, pri nekaterih pa se je ura prestavila pravilno, a se je potem vrnila nazaj na zimski čas. Ponekod je do premika ure prišlo...

46 komentarjev

Applova skrivnost polnjenja iPhona razvozlana

Slashdot - Minty Boost je projekt, v sklopu katerega računalniški entuziasti gradijo polnilce elektronskih naprav prek USB-vhoda, ki pa energijo črpajo iz alkalnih baterij in se ne priključijo v računanik. Za večino to deluje odlično, medtem ko so Applovi izdelki nekoliko bolj izbirčni. Apple jih je namreč navadil le na licenčne polnilce, zato ob poizkusu polnjenja prek domačih rešitev protestirajo. V Minty Boost so raziskali, kako so videti licencirani polnilci za iPhone 3 GS in kaj je tisti dodatni bit, zaradi katerega delujejo.

USB-vrata imajo namreč štiri priključke. Ničlo in petvoltnega za elektriko (ta se izkoriščata za polnjene naprav) in dva podatkovna. Mnogo naprav, ki se z...

8 komentarjev

Prispel je iPhone 4

iPhone 4

vir: engadget
engadget - Špekulacij in napovedi o novem iPhonu je bilo ogromno, vključno z njegovim imenom. Najpogosteje smo slišali imena iPhone 4G in iPhone HD, a nobeno izmed teh dveh ni tisto pravo. Apple je namreč danes na WWDC-ju predstavil iPhone 4, kar je bilo po včerajšnji ukinitvi prodaje iPhone 3G neizbežno. Veliko novosti smo že pričakovali zahvaljujoč pobeglih naprav. Potrjeno je tako, da se v novem telefonu nahaja procesor A4 (ni še znana frekvenca delovanja), ki je bil zasnovan znotraj samega Appla, da je ločljivost zaslona štirikrat večja kot pri starem, poznana pa je bila tudi že oblika mobilnega telefona.

Ločljivost zaslona, t.i. Retina Display, tako znaša 960 x...

347 komentarjev

Hišna preiskava pri uredniku strani Gizmodo zaradi novega iPhona

Nalog za hišno preiskavo

vir: Yahoo News
Yahoo News - Potem ko je Gizmodo pred nekaj dnevi objavil slike novega iPhona in objavil obširno analizo njegovega drobovja (samega operacijskega sistema niso mogli preizkusiti, ker ga je Apple zaklenil na daljavo), je večina mislila, da se je s tem sicer razkrila močno varovana skrivnost, a da je to načeloma to in se bo zgodba zaključila z odsotnostjo komentarja iz Neskončne zanke 1 (nenazadnje, med tem so napravo tudi dobili nazaj). Zgodilo pa se je ravno obratno - Apple ni...

85 komentarjev

Hrošč ob prestopu leta ohromil nemške kreditne kartice

Guardian - Poročali smo že, da so imeli ob prestopu leta težave s procesiranjem plačil s kreditnimi in debetnimi karticami v Avstraliji, a očitno niso bili edini. Podoben hrošč je prizadel tudi Nemčijo, kjer je približno 30 milijonov kartic neuporabnih, ker terminali niso pravilno razumeli spremembe letnice v 2010. Odgovornost za napako je prevzel francoski Gemalto in povedal, da poizkušajo problem rešiti s programsko posodobitvijo, sicer bodo zamenjali kartice. Zanimivo je, da kartice istega izdajatelja v drugih državah niso bile prizadete.

Vsa stvar ni bila poceni, saj naj bi stroški odprave napake presegli 300 milijonov evrov. Pregovorno pedantnim Nemcem pa tovrstne peripetije gotovo ne bodo utrdile zaupanje v kartično poslovanje, ki je na Stari celini še vedno precej manj razširjeno kot v Ameriki.

Zdi se, da je hrošč 2010 povzročil več neprijetnosti kot zloglasni Y2K pred desetimi leti.

6 komentarjev

Pri Mozilli zgroženi nad Appleovim korakom

vir: ZDNet
ZDNet - Mozillin šef John Lilly se je na svojem blogu obregnil ob Apple zaradi distribuiranja njihovega brskalnika Safari v Appleovem programu za posodobitve v Windowsih. Omenjene posodobitve uporablja namreč nekaj milijonov uporabnikov iTunesov, Lilly pa korak označuje za neetičen, saj naj bi uporabnike preslepil, da na svoj računalnik prenesejo poleg posodobitev za iTunes tudi nov brskalnik Safari 3.1, ne da bi se tega zavedali. Kvadratki, ki uporabnika sprašujejo, kaj bo...

64 komentarjev

Apple je v oktobru posegel po polovici Japonskega trga

Slashdot - Iz Apple-a prihajajo razne govorice, da je njegov delež operacijskih sistemov na Japonskem velik, vendar tokrat za govoricami stoji tudi nekaj resnice. Leopard je naštel na Japonskem kar 53% prodanih BOX operaciskih sistemov v oktobru, pa čeprav se je ta mačkon prodajal le 6 dni v mesecu.

Izid je bil 26. oktobra ob 6. zjutraj, tako, da so prvi kupci bili Novo Zelandčani in Avstralci, vendar so v Tokiju hkrati odprli tudi novo trgovino, kar je povzročilo, da je kar 200 ljudi stalo v vrsti pred trgovinu, kljub rahlemu dežju, samo da bi kupili Apple-ov OS. Vrste so se pojavile tudi drugod po državi kjer je bila najavljena prodaja. Tako je Apple v oktobru, s prodajo vseh operaciskih sistemov, vključno s Tigrom, zasedel 60,7% tržišča, kar je ogromen skok iz 15,5% v septembru, ki je bil do sedaj največji uspeh v letu 2007.

Po Internetu prav tako krožijo govorice, da je prvi set popravkov za Leoparda - 10.5.1 že pripravljen in da se bo na računalnikih zgodnjih uporabnikov znašel že v...

12 komentarjev

Nove reklame za Apple Macintosh

MacRumors.com - Za popestritev ponedeljkovega popoldneva pa še novička, da je Apple objavil serijo novih oglasov za njihovo kampanijo "Get-A-Mac", ki se trudi prepričat obstoječe PC uporabnike, da je njihova Alternativa še kako zanimiva. Tokrat se zabavamo ob PC-ju v boksarskem ringu, PC-jevem nagovoru občinstva ob nadgrajevanju Viste na XP in PC-ju s predstavnico medijev. Ogled na: Get A Mac spletni strani

46 komentarjev

Nenavadna prodajna strategija podjetja Apple

CNET News - Apple naj bi po novem v Združenih državah Amerike zahteval, da kupci v trgovinah iPhone telefon plačajo s kreditno ali debetno kartico. To pa še ni vse! Kupijo lahko zgolj dva telefona.
Agencija AP citira predstavnika podjetja Apple, da naj bi bila razloga za takšno odločitev zagotavljanje dobave med prihajajočimi prazniki in onemogočanje nepooblaščenega preprodajanja.
Še pred četrtkom, ko so novo prodajno politiko uvedli, so lahko kupci z gotovino iz trgovine odnesli pet iPhone-ov. Če argument o dobavi še lahko prebavimo, pa je najbrž glede na kreditne kartice posredi Apple-ova želja, da bi kupci za seboj pustili sled.
Čeprav odklepanje iPhone-a ni nezakonito, Apple gotovo spremlja, kaj se na trgu dogaja z odklenjenimi telefoni. Ocenjujejo, da naj bi z namenom, da ga odklenejo iz omrežja AT&T, iPhone kupilo kar 250.000 ljudi.

38 komentarjev