»

FDA odobrila tipkovnico, ki se sama dezinficira

Slo-Tech - Kot smo na naši strani že večkrat poudarjali, so tipkovnice eden izmed najbolj umazanih predmetov, s katerimi dnevno stopamo v stik. Tipkovnica predstavlja pravo gojišče bakterij, ki jim z dotikanjem nenehno dodajamo nove bakterije - vsak uporabnik seveda svoje, saj niti dva človeka nimata enakega kožnega ekosistema bakterij - ostanki hrane in druga umazanija pa jim zagotavljajo hranilne snovi za razvoj. Na večini tipkovnic najdemo stafilokoke, mikrokoke, bacile in druge vrste mikroorganizmov. Tipkovnice je priporočljivo čistiti, a jih zaradi oblike zelo težko detajlno očistimo. Zato je start-up podjetje Vioguard, v katerem je zaposlenih nekaj nekdanjih Microsoftovih strojnih inženirjev, sestavilo tipkovnico, ki sama izvede...

61 komentarjev

Kopije Eee Keyboard še pred njenim izidom

NorhTec Gecko Surfboard

vir: engadget
engadget - Tehnološki napredek? Kje pa, če ste zaspali nekje v začetku osemdesetih, ko so bili popularni ZX Spectrumi in Commodorji, ter se zbudili sedaj, razen oblike in razporeda tipk stvari niso popolnoma nič drugačne. Računalnike imamo namreč še vedno kar v tipkovnicah. Tukaj ciljamo predvsem na Asusov Eee Keyboard, ki je pravzaprav netboard (komponente netbookov/nettopov v tipkovnici) ter ima že nekaj posnemovalcev. Pri NorhTecu so predstavili Gecko Surfboard, kjer za pičlih $100 poleg tipkovnice dobite tudi celoten računalnik. Le-ta seveda ni pretirano zmogljiv, prej nasprotno, saj ga sestavlja gigahertčni Xcore86 sistem-na-čipu, 512 MB delovnega pomnilnika, za shranjevanje podatkov ter kot zagonski medij pa skrbi SD pomnilniška kartica oz. 2,5 palčni trdi disk. Za tako nizko ceno je tudi relativno malo...

12 komentarjev

Legenda se vrača - Razer Boomslang Collector's Edition 2007

Razer blueprints - Razer je med igričarji dobro znano ime. Dobro ime so si ustvarili z miškami in podlogami za njih, pa tudi s tipkovnicami in zvočnimi karticami. Vsi izdelki so namenjeni zahtevnejšim gamerjem, podjetje si je pa tudi pridobilo precejšen ugled zaradi kvalitete in uporabnosti izdelkov.

Vse skupaj pa se je začelo leta 2000 z modelom Razer Boomslang. V težki okrogli škatli zapakirana miška ni imela optičnega senzorja, bila je velika, težka in naravnost popolna. Že takrat je bila med najnatančnejšimi miškami, kar se jih je dalo dobiti.

Po skoraj osmih letih se legenda vrača. V kovinski škatli, bo morebitni srečni kupec prejel novega Boomslanga. Podobnosti s starim modelom je v obliki, Vendar v podobnem ohišju tiči moderna tehnika. miška je po novem optična, z ločljivostjo 1800dpi ter infrardečim senzorjem, hitrim osveževalnim časom ter 32KB notranjega spomina.

Da pa svet ni popolen, skrbi omejenost izdeje. Izdelali so jih le 10.000 in to za ves svet.

Uradna stran, Ljubiteljska stran, pa...

50 komentarjev

Saitek Cyborg Keyboard - še ena igričarska tipkovnica

engadget - Večini igralcev znano podjetje Saitek je nedavno predstavilo novo tipkovnico z znanim imenom Cyborg (poznano predvsem zaradi igralnih palic). Poleg precej futurističnega izgleda boste dobili tudi več različnih barv osvetlitve, 12 nastavljivih tipk, na dotik občutljivo kontrolno ploščo, USB in avdio priključke... Prav tako tipkovnica omogoča izklop "windows tipk" in nastavitev osvetlitve z enim gumbom. Cena tipkovnice in datum izida zaenkrat še nista znana.



Več podatkov najdete v izvorni novici in na uradni strani podjetja Saitek.

17 komentarjev

Razer Lycosa in Piranha

engadget - Razer je pred kratkim predstavil novo tipkovnico z imenom Lycosa. Tipkovnico sestavlja standarden set tipk s posebno prevleko, ki preprečuje drsenje. Vse tipke so modro osvetljene, vendar pa tipkovnica omogoča, da osvetlitev vklopite samo na WASD področju. V sebi tipkovnica skriva tudi vtič za slušalke in mikrofon, prav tako pa omogoča tudi hitro menjavanje nastavitev same tipkovnice z desetimi profili, ki jih poljubno nastavite.

Poleg tipkovnice pa je Razer predstavil tudi nove slušalke z mikrofonom. Slušalke so namenjene za dolgotrajno igranje in vključujejo tudi blokiranje nadležnih šumov. Za vse ljubitelje podjetja Razer pa so tudi te modro osvetljene. Slušalke naj bi na trg prišle ta mesec za ceno okoli 80$, tipkovnica pa naj bi z enako ceno na trg prišla novembra.

Več pa najdete na engadget.com in razerzone.com.

11 komentarjev

Commodore Gravel C200 MP3 predvajalnik

engadget - Commodore je verjetno vsem (vsaj malo starejšim) zelo znan po svojih računalnikih, ki si jih je nekoč lastilo veliko Slovencev. Commodore je že nekaj časa znamka, o kateri se ni slišalo popolnoma nič. Vendar se je stara znamka začela prebujati. Tokrat so najavili svoj nov MP3 predvajalnik z imenom Gravel C200. Predvajalnik ima poleg svoje znamke tudi prijeten izgled, 1.8" zaslon, in podporo najrazličnejšim formatom glasbe in videa. Predvajalnik bo na voljo v 1GB in 2GB različici. Trenutno ga je mogoče prednaročiti v izbranih državah, cena pa naj bi znašala 90 funtov za 2GB model. Več pa si oglejte v izvorni novici ali v novici na engadget.com

18 komentarjev

Shure E500s

Den Guru - Dandanes ima že vsakdo od nas kakšen prenosni predvajalnik, bodisi tiste, skorajda arhaične, ki predvajajo CD-je, bodisi popularne s podporo formatu MP3 v najrazličnejših barvah, oblikah in velikostih. Te napravice lahko nesemo s sabo kamorkoli, zato so prvenstveno namenjene kratkočasenju, kvaliteta njihovega zvoka pa ni vedno na visokem nivoju. Eden od glavnih razlogov so tudi slušalke, saj proizvajalci ponavadi prilagajo cenene primerke, zato vsi, željni lepše glasbe, kmalu po nakupu nabavijo kvalitetnejše.

Trendi pa se počasi spreminjajo. Predvajalniki boljših znamk, kot so iriver, Creative in Apple, spravijo iz sebe kvaliteten zvok, na voljo pa so tudi različni modeli slušalk, ki bi naj konkurirali dražjim zvočnim sistemom. Navajeni smo, da večje audio slušalke lahko stanejo tudi po nekaj deset tisočakov, malce čudno pa je, če etiketo s pet- in šestmestnimi številkami zagledamo na majhnih slušalkah, ki se vtaknejo v ušesa. Prav takšne izdelke dela podjetje Shure, na Den Guru...

10 komentarjev

Das Keyboard II

TechFear - Ako iščete tipkovnico, je na trgu veliko modelov. Za par tisočakov dobite cenene plastične izdelke, če pa primaknete večji kupček, vam bodo proizvajalci ponudili obilico dodatnih tipk, lučk in mini LCD ekrančkov, po možnosti pa tudi ergonomsko obliko. Vse lepo in prav, vsaj za večino ljudi, obstaja pa kopica navdušencev, ki ne potrebuje ničesar od naštetega. Želijo si zgolj kvalitetno tipkovnico brez dodatnih funkcij -- nakup, ki ga je dandanes presenetljivo težko opraviti.

A vse le ni tako črno, tu in tam se še najdejo stare zaloge, nekateri proizvajalci pa so predstavili celo nove modele, namenjene ravno čudakom iz zgornjega odstavka, ena od takšnih tipkovnic se skriva pod imenom Das Keyboard. Gre za drugo revizijo (Das Keyboard II) tipkovnice, ki nima prav nobene dodatne funkcije, je le zelo kvalitetno...

45 komentarjev

Novosti na področju računalniških mišk

Microsoft Habu

Slo-Tech - Microsoft in Razer sta predstavila prvi sad sodelovanja, računalniško miško z imenom Habu, z ločljivostjo 2,000 DPI. Po besedah pristojnih, gre za prvi izdelek iz nove generacije t.i. High-End računalniške periferije.

Genius je predstavil igračarsko miško Navigator 535 Agama, posebnost katere je pet prednastavljivih programov delovanja, kar omogoča enostavno menjavo med različnimi nastavitvami.

Logitech bo s...

97 komentarjev

Tipkovnica za vse igričarje

Slo-Tech - Tipkovnica je res namenjena vsem, ki radi igrate računalniške igre. Je malo višja od standardnih in ima na koncu podlogo za miško, le-ta pa je že ob nakupu priložena. Lahko jo spravimo pod sámo tipkovnico ali pa jo pustimo kar na njej, na levi strani pa je tudi mini igralna palica in šest različnih pripravnih gumbov. Sama tipkovnica pa je zelo uporabna tudi če imamo premajhno mizo, zato jo brez skrbi lahko postavimo na kolena ali pa kam drugam. Oglejte si še fotografije ter opis naprave

2 komentarja

V Kanadi razvili novo tipkovnico

Cellular News - Digit Wireless je v sodelovanju s s kanadskim TELUS Mobility razvil novo tipkovnico za mobilne telefone. Nova tipkovnica je v velikosti tretjine kreditne kartice in ima popolnoma novo in drugačno strojno kot tudi programsko opremo. Proizvajalci zatrjujejo, da je odlična za tipkanje vseh vrst tekstov in upajo da ji bodo slededili še mnogi drugi proizvajalci tovrstnih izdelkov.
Če vas zanimata delovanje in druge...

0 komentarjev