»

Še ena "overclockerska"

Slashdot - Overclockerji iz vsega sveta si na vse kriplje trudijo, da bi čimbolj ohladili svoje procesorje, medtem ko se drugi trudijo čimbolj ohladiti svoje težko prisluženo pivo. Vendar ne tako, da bi ga enostavno postavili v hladilnik ali za kratek čas v zamrzovalno skrinjo, ampak s precej prefinjeno metodo hlajenja - z modelarskim reaktivnim motorčkom. Eden izmed takih ljudi, ki rad pošteno zakomplicira vse skupaj je nedvomno avtor te Novozelandske strani (zanimivost: Novozelandcem ljudje pravijo Kiviji, po ptiču kiviju), ki je o hlajenju piva naredil cel projekt. No, čeprav izgleda hlajenje precej obetavno za hlajenje navitih procesorjev, pa ga avtor projekta ne priporoča za take posege. No, pa na zdravje, če mu boste sledili.

1 komentar

Uvod or something

Jaz - Huhu, moram priznati, da se je ta teden začel precej obetavno za vse fanatike med nami, saj so novice, kot boste videli, polne najrazličnejših projektov, ter vsega povezanega z ohišji, hlajenjem in modificiranjem. Moram priznati, da zadnje čase moderske scene nisem kaj preveč spremljal (po pravici povedano nisem spremljal nič ), zato me toliko bolj veseli, da je še vedno tako živa in inovativna. Pa poglejmo!

0 komentarjev

Any Given Sunday

Jaz - Brody- se je pomujal ter nam ocenil, po njegovih besedah, enega najboljsih filmov. Recenzijo si oglejte tule. Jaz moram priznati, da si filma še nisem ogledal, po branju recenzije me je pa zelo zamikalo. Kakorkoli, dan niti ni tako siv. Brody- ga je rešil. Idite in si preberite!

19 komentarjev

Propad dot.com podjetij

Jaz - Tisti, ki spremljate dogajanje na internetu se zavedate vsesplošne recesije, ki je zajela to področje računalništva zadnje čase. Prenaphinjena dot.com podjetja so se začela sesuvati kot hiše iz kart, zadnje med njimi pa je gigantski Yahoo, o čemer pa je bolj podrobno poročala že TinkaPinka. Kakorkoli, na CNNu lahko preberete kratko analizo trenutnega stanja: pogled na trg eno leto nazaj in sedaj...
No, moram priznati da mi je na neki način vse skupaj tudi všeč, saj se bo inet rešil vse nepotrebne in prenaphinjene navlake. Lahko bi rekli, da se vračamo v resničnost. Thnx, Tilen.

6 komentarjev

VIAini načrti

Jaz - V svojem stostranskem stilu je Sharky objavil še eno analizo, tokratk načrtov največjega neodvisnega proizvajalca veznih čipovij, VIA. Podjetje je zadnje čase res kar hiperaktivno in moram priznati, da pripravljajo nekaj zanimivih stvarc (P4 čipovja, Dual SocketA čipovja...), tako da si zadevo le oglejte. Thnx, Mate.

0 komentarjev

Slovarček

DaPCWIZ's Domain - Na DaPCWIZ's Domain strani (huh... l33t ime ) so objavili zanimiv moderski slovarček. Moram priznati, da o nečem podobnem že dalj časa razmišljamo tudi na Slo-Techu ampak nekako ne najdemo časa. No, stvarca je več kot uporabna za vse nadebudne moderje, ki še ne poznajo vseh naprednih izrazov, kot Dremel, Blowhole in podobne. Poleg tega so vsako besedo opremili še s sliko, da boste ja vedeli o čem se gre. Priporočen ogled .

0 komentarjev