»

Beta Crysis 2 ušla na internet

Heise - Beta verzija težko pričakovane streljačine Crysis 2 je več kot en mesec pred izdajo ušla na internet. Končna verzija je namreč napovedana za 22. marec, a se je beta že znašla na internetu. Kaže, da gre za verzijo 13. januarja, ki že vsebuje delujoča enoigralski in večigralski način. Manjka ji še nekaj tekstur, sicer pa je bolj ali manj dokončana. Kdo je na internet spustil igro, ni znano. EA dogodek obžaluje in poziva vse ljubitelje igre, da pokažejo toliko lojalnosti, da počakajo do izida končne verzije (in jo seveda tudi kupijo). Poročila kažejo, da beta vsebuje glavni ključ za zaščito SolidShield (spletni DRM), kar utegne biti velik problem za EA.

58 komentarjev

Ali bo Vista SP1 vseboval stranska vrata za NSA?

Slashdot - Schneier poroča, da so se pri Microsoftu odločili dodati Dual_EC-DRBG generator naključnih števil v paket popravkov za Visto. Prav o tem generatorju naključnih števil je bilo že veliko govora, saj ga je odobril sam NSA kot zanesljivega, pri čimer pa se poraja dvom ali niso v njem skrita kakšna stranska vrata.

Vir

SP1 za Visto pušča grenek priokus, še preden smo ga zaužili...

33 komentarjev

Microsoft posodoblja vaš Windows Update brez opozorila

Slo-Tech - Pred kratkim so nekateri uporabniki Windows opazili, da so se nekatere datoteke na sistemu spremenile brez njihove vednosti. Gre za predrzno potezo Microsofta, ki vam popravek namesti brez opozorila in tudi v primeru, da imate samodejno posodabljanje na nadzorni plošči izklopljeno. O popravku, ki sicer potihem posodobi Windows Update na verzijo 7.0.6000.381, zaenkrat s strani Microsofta še ni uradnih informacij.

Datoteke sicer ne vsebujejo zlonamerne kode, vendar dejstvo, da Microsoft posega po gverilskih taktikah, ne obeta nič dobrega, ne za podjetja, ki za popravke zahtevajo preverjanje, ne za zasebne uporabnike. Tako je nek kitajski študent, ki sumi, da Microsoft zbira njegove osebne podatke, vložil tožbo proti Redmondskemu gigantu za približno 180 dolarjev in javno opravičilo, objavljeno v časopisu.

46 komentarjev

Microsoftov najnovejši paket popravkov

OSNews - Microsoft je izdal svež seženj devetih popravkov. V njem je kar 6 kritičnih obližev, s katerimi so pokrpali luknje v MSXML komponenti (MS07-042), v OLE komponenti (MS07-043), v Excelu (MS07-044), v Internet Explorerju (različice 5, 6 in 7, MS07-045, MS07-050) in v GDI komponenti (MS07-046).

Preostali trije so označeni kot pomembni, dva popravita luknje v Windows Media Playerju (MS07-047) in v napravicah (gadgets na Windows Vista, MS07-048), ki omogočajo izvajanje kode, zadnji pa se tiče uporabnikov Virtual PC-ja (MS07-049) in odpravi luknjo, ki omogoča dvig privilegijev.

Windows Update. Just do it.

38 komentarjev

Xbox 360 bo do 2008 že v črnih številkah

Daily Tech - Kljub velikemu tržnemu uspehu projekt iksškatla Microsoftu trenutno odžira denar. Ko seštejemo in odštejemo prodajo same konzole in vsega, povezanega z njo, je rezultat zaenkrat še vedno pod ničlo, kar je na tem področju dokaj pogost pojav. Microsoft ima dovolj denarja, da si tovrstno trženje lahko privošči, saj pričakujejo, da bodo uspeh dosegli kasneje, ko se bo izdelava pocenila, konzola pa razširila po več domovih. Bolj kot prodaja same strojne opreme, ki nikoli ni pretirano profitabilna, se izplača prodaja različnih dodatkov, iger (od katerih odstotke dobi tudi Microsoft), precej prinese tudi storitev Live. Pri Microsoftu pričakujejo, da bodo najkasneje do konca drugega leta že lahko začeli obirati sadove vloženega truda in denarja.

Izvorna novica.

47 komentarjev

Konec z 2 MB predpomnilnika pri AMDju

AnandTech - Seveda je govora o dvojedrnikih, ki imajo po en megabajt L2 predpomnilnika na jedro. AMD bo z njimi naredil konec, vsaj glede na DailyTech.

Razlog za to je preprost. AMD z Intel-om kaj kmalu ne bo zmogel več tekmovati po hitrosti, zato je že in še bo zniževal cene svojih procesorjev, da jih naredi konkurenčne. Ker predpomnilnik zasede veliko prostora, lahko uvidimo, zakaj bodo ponujali le še verzije s po pol megabajta na jedro. S tem namreč prihranijo precej denarja, saj na rezino pride več jeder.

Tako bodo pri AMD-ju v vseh proizvodnih obratih izdelovali enake dvojdernike, saj so tudi Turion X2 procesorji enaki, vsi imajo le po pol megabajta L2 predpomnilnika na jedro.

DailyTech in XtremeSystems.org

Na novico nas je prijazno opozoril Primoz78

Če želite X2 procesor na AM2 podnožju z 2 MB predpomnilnika, pohitite in ga naročite v kaki tuji spletni trgovini. Zaloga je _zelo_ omejena oziroma je sploh ni več, pride pa komajda še kakšna pošiljka.

13 komentarjev