»

Sony PSP2 počasi prihaja

X-Bit Labs - Naslednik Sonyjevega PlayStation Portable je že nared, poročajo iz Netherrealm Studios in dodajajo, da je Sony že začel pošiljati prve primerke nove prenosne konzole razvijalcem iger. Kaj dosti o PSP2, kot se nova inkarnacija za zdaj neuradno imenuje, ni znano. Tako so v Netherrealm Studio dejali le, da je precej zmogljiv, saj poganja njihov Mortal Kombat s 60 fps in da ima več procesorjev Cell. Šušlja se, da bo podoben pametnim telefonom, da bo imel dve kameri, na dotik občutljiv zaslon in klasične gumbe PlayStation. Podpiral naj bi tudi 3G/3.5G in Wi-Fi. Kdaj točno bo PSP2 naprodaj, še ni jasno, špekulira pa se o začetku prihodnjega leta. Nekateri so celo optimistični in napoveduje izid še pred letošnjim božičem, a ta ni zelo...

10 komentarjev

PlayStation 3 razbit

Slashdot - Trajalo je kar dolgo časa, a naposled smo le dočakali razbitje konzole PlayStation 3, ki je doslej zmogla predvajati le od Sonyja blagoslovljene igre. Razbitje je možno z enostavnim ključem, ki se vtakne v USB-vhod, nakar je konzola odklenjena in sposobna predvajati tudi nelicenčne igre. Avtorji trdijo, da postopek ne uniči garancije in ne odstrani možnosti igranja na spletu.

Zlobno pa se lahko vprašamo, koliko je Sony k temu pripomogel sam z odstranitvijo možnosti uporabe alternativnega operacijskega sistema.

100 komentarjev

Posodobitev PlayStationa 3 z obilico težav

Slashdot - Kot je bilo napovedano, je Sony izdal posodobitev 3.21 za PlayStation 3, ki je že pred izidom dvignila ogromno prahu, ker je z njo Sony onemogočil možnost poganjanja alternativnih operacijskih sistemov na konzoli. Tako se je s PS3 poslovil Linux. To pa ni edini minus nove posodobitve, ki uporabnikom povzroča nemalo sivih las.

Pogumni, ki so jo namestili že prvi dan, pišejo o neskončni zanki pri namestitvi in nedelovanju različnih krmilnikov. Tisti, ki so se prebili skozi namestitev, se nadalje pritožujejo o neodzivnosti internetne povezave in nepojasnjenih prekinitvah, težavami z nekaterimi zaslonskimi ločljivostmi in povezavami HDMI. Uporabniki, ki so iz previdnosti raje počakali pred nameščanjem posodobitve, pa se soočajo z...

4 komentarji

Hotz: Linux na PS3 bo kmalu nazaj

George Hotz

Ars Technica - Včeraj smo poročali, da se je Sony odločil s programsko posodobitvijo onemogočiti poganjanje Linuxa na starih verzijah PlayStationa 3, kar je vznejevoljilo širni splet. George Hotz, ki ga širša javnost pozna kot mladeniča, ki je odklenil iPhone, je napovedal srdit boj. Na blogu je pozval uporabnike, naj s posodobitvijo počakajo, dokler ne ugotovi, kako bi na PS3 kljub preprekam naložil Linux.

Povedal je še nekaj krepkih na Sonyjev račun, med drugim, da je PS3 edini izdelek, ki v svojem življenjskem ciklu izgublja funkcije. Dodaja, da so...

24 komentarjev

Gran Turismo 5 prihaja 'že' poleti?

Manjka le še predenje motorjev

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Gran Turismo 5, najlepša, najobširnejša, najbolj dovršena in ostalo naj- igra iz slavne družine Gran Turismo je brez dvoma eden izmed najbolj pričakovanih naslovov za Sonyjev PlayStation 3, napovedan že daljnega leta 2006. Ustvarjalci, Polyphony Digital, so potencialne kupce na robove stolov spravili že z GT5 Prologue, ki je zgolj smetana na torti v primerjavi s polno izdajo igre. Prologue je na police trgovin na Japonskem prišel skoraj natanko 2 leti nazaj, preostali svet pa se je lahko začel sliniti v februarju in marcu leta 2008. Dve leti kasneje, 31. marca 2010, bo celotna igra, ki bo prišla kar na dveh BluRay ploščkih, izšla na Japonskem, medtem ko avtomobilski navdušenci željno pričakujejo datum izida drugod po svetu. Severnoameriška divizija Sonyja je...

36 komentarjev

Sony predstavil PSP Go

Sony PSP Go

vir: CNet
CNet - Sony bo v sklopu sejma E3 (Electronic Entertainment Expo), ki se jutri začenja v Los Angelesu, predstavil svojo novo prenosno konzolo Sony PSP Go, a so informacije že pricurljale na splet. Gre za Qore video posnetek, kjer več o PSP Go pove John Koller, direktor marketinga za strojno opremo v Sonyju.

PSP Go bo imel 3,8-palčni zaslon, torej pol inče manj od prejšnjih modelov, hkrati pa bo 43 odstotkov lažji od predhodnika PSP 3000. Imel bo 16 GB vgrajenega flash pomnilnika, ki bo razširljiv z režo Memory Stick Micro. UMD-ja (Universal Media Disc) ne bo. Tipke za nadzor bodo podobne kot v prejšnjih modelih, le razporeditev bo nekoliko spremenjena. Omenimo še brezžično povezljivost (Wi-Fi in Bluetooth), podporo za glasbo, video posnetke in fotografije ter...

23 komentarjev

Novi firmware navija PSP

TG Daily - Sony je svojim uporabnikom ponudil novo različico programske opreme za njihovo prenosno konzolo PlayStation Portable. Različica 3.50 prinaša dve ključni novosti: najprej je tu možnost brezžičnega povezovanja z veliko sestro (PlayStation 3), posodobljen pa je bil tudi takt procesorja v žepni izvedenki IgralnePostaje. Po novem tako znaša 333 namesto prejšnjih 266 MHz, razlogi pa niso čisto jasni.

Morda bomo v prihodnosti ugledali nove, naprednejše igre, ki bodo potrebovale višjo frekvenco. Lahko da se je Sony odločil pohitriti napovedano novo verzijo PSP-ja, pa zato enači še staro izdajo, da ne bi uporabniki bili užaljeni, a o vsem skupaj lahko le ugibamo. Zaenkrat je znano le, da bo trajanje baterije zaradi dodatnih 66 MHz pač malce krajše. Posodobitev bo zaenkrat možna le v severni Ameriki.

Izvorna novica.

19 komentarjev

PlayStation 3 kmalu dostopnejši

Financial Times - Sony je napovedal znižanje cene svoje najnovejše konzole PlayStation 3, da bi tako spodbudil njeno prodajo. Podatek je v intervjuju za Financial Times razkril vodja podjetja, Howard Stringer, in priznal, da Sony izgublja v boju s konkurenco, Nintendovo konzolo Wii in Microsoftovim Xboxom 360, ki oba beležita boljšo prodajo, saj sta kupcem dostopnejša.

Po mnenju Stringerja se Sony zaveda, da cena PlayStationa 3 ni optimalna in da tržišče zahteva njeno znižanje, zato bodo to težavo do konca leta poskusili rešiti. Prepričan je, da bo konzola tako v času nakupovalne mrzlice pred božično-novoletnimi prazniki nadoknadila izgubo.

Izvorni intervju.

24 komentarjev

Microsoft z gverilsko taktiko ob izidu PlayStation-a 3

Skladovnica Zlatoroga bi bila še približno dvakrat večja.

več strani - Microsoft se na Stari celini pošteno trudi, da bi prevzel čimveč medijske pozornosti ob izidu Sony-jeve nove konzole, pri čemer so uporabili kopico inovativnih oglaševalskih metod.

Najprej so se na francoski splavitvi pojavili Xbox navdušenci in se mimo peljali s čolnom, na katerega je bil pritrjen prisrčen transparent. V Londonu so v vrstah čakajočim ljubiteljem PS3 prijazno prinesli stole z napisi Shouldn't have kept you waiting in URL...

44 komentarjev

Playstation Home

Slashdot - Na Game Developers Conference je Sony danes predstavil novost za njihov Playstation 3, imenovano Home. Gre za večigralski sistem povezovanja uporabnikov, pri čemer je največ poudarka na druženju v stilu Simsov in Second Life-a. Uporabniki bodo lahko poleg svojega avatarja ustvarili še svojo lastno sobo/stanovanje, se družili s prijatelji in igrali mini-igrice, celoten sistem bo, vsaj zaenkrat brezplačen. Storitev bodo začeli testirati aprila, dokončno pa bo splavljena, če bo šlo vse po načrtih, letošnjo jesen.

Predstavili so še Playstation Edge, razvijalski paket, s pomočjo katerega bodo lahko tudi drugi programerji prispevali k virtualnemu svetu, dodatne podrobnosti pa najdete v izvorni novici na Slashdotu.

Gre dejansko za revolucijo oz. Igre 3.0, kot pravi Sony, ali je to zgolj napihovanje malenkostnih idej ob dejstvu, da jim teče voda v grlo?

3 komentarji

Fotoaparat in GPS za PSP

Digital Trends - Na sejmu Tokyo Game Show je Sony med drugim novinarjem in obiskovalcem predstavil dva nova dodatka za njihovo prenosno konzolo PlayStation Portable.

Prvi je majhen digitalni fotoaparat, ki se ga priključi na USB vtič, ki ga konzola premore, in je zmožen izdelovanja fotografij v ločljivosti 1,3 megapiksla. Zaenkrat ga ne bo možno uporabljati v povezavi z igrami, z njim bomo lahko izdelali le avatar za predstavitev na Sony-jevem igralnem spletnem središču, na Japonskem pa naj bi izšel drugega novembra in stal 43 dolarjev.

Najavljen je bil tudi GPS dodatek, ki bo tokrat uporabljen v bolj zabavne namene kot običajno. Poleg pomoči pri vožnji vam bo svetoval izbiro golf udarca, vas učil astronomije in nenazadnje deloval v povezavi z igrami -- za začetek s prihajajočo verzijo uspešnice Metal Gear Solid. Dodatek za satelitsko navigacijo bodo Japonci lahko nabavili za 52 ameriških dolarjev v začetku decembra, kdaj se bomo z gizmoma zabavali tudi zahodnjaki, pa poročevalci na Digital...

2 komentarja

Playstation 3 že (globoko) v pripravah

Slashdot - Čeprav se dobra prodaja PS2 nadaljuje, Sony že pripravlja naslednika, ki se bo "izvirno" imenoval Playstation 3. Za ta podvig so se Sonyjevci odločili predvsem zaradi konzole X-Box, ki ponuja ogromen potencial za prihodnje igre. Zaenkrat o projektu ni znanega veliko, saj Sony skrbno čuva specifikacije. Po poročanju strani Independent, je znano le to, da centralni procesor razvijata podjetji Toshiba in IBM. Da pa čip ne bo ravno kakšen "cheap-shit" pa govori že podatek, da naj bi celoten projekt stal tam okoli 1 milijarde dolarjev. No ja, tudi če bi bile trenutne specifikacije že na voljo, pa to še nebi podalo končne sodbe o tem, kako naj bo končana konzola izgledala, saj se lahko tekom mesecev še marsikaj spremeni. Več tukaj.

1 komentar