»

MultiGPU v polovici namiznikov do 2012

X-Bit Labs - V preteklosti je bilo mnogo uporabnikov, ki jim tehnologije večih grafičnih jeder niso bile všeč in so se jih odločno upirali. A s prihodom dvojedrnih kartic, kot je nVidiina serija GX2 in ATIjeva X2, se je to rahlo spremenilo. Čeprav gre za eno samo kartico, ki se priključi v le eno režo na matični plošči, še vedno uporablja SLI oz. Crossfire.

Kljub počasnim začetkom večih grafičnih jeder v računalnikih, lahko glede na raziskavo, ki so jo opravili pri Jon Peddie Research, že do leta 2012 lahko pričakujemo kar 50 % delež namiznih računalnikov, v katerih bosta vsaj dve grafični jedri. MultiGPU ima po njihovih besedah možnost, da vsako leto pridobi kar 83 % novih sistemov v primerjavi z letom poprej, saj bodo igre vedno bolj zahtevne, veliko pa obeta tudi uporaba grafičnih jeder za splošno računanje.

4 komentarji

Asus P5K deluxe

X-Bit Labs - Na X-Bit labs so se spravili na Asusovo najnovejšo ploščo, ki seveda temelji na Intelovem veznem čipovju P35. Ugotovili so, da gre za zelo kvaliteten izdelek, plošča se je namreč izkazala tako s svojo dodatno opremo, kot z golo zmogljivostjo in navijalskimi funkcijami. Če nabavljate nov sistem, ne boste zgrešili z nakupom, sicer pa nadgradnja ni pretirano smiselna, saj se od prejšnje generacije razlikuje zgolj v nekaterih malenkostih (podpora za prihajajoče procesorje, ...).

Izvorni članek.

21 komentarjev

Asus OCgear

Asus OCgear

Tweak Town - Asus naj bi na prihajajočem Computexu predstavil zanimivo rešitev za vse navijalce grafičnih kartic, saj bo mogoče njihovo najnovejšo grafikuljo s čipom GeForce 8600 navijati kar preko enostavnega pripomočka, imenovanega OCgear, ki se vgradi v prosto 5,25-palčno režo.Zaenkrat ni podatkov o tem, kako bo omenjena naprava povezana s samo grafično kartico, znano pa je, da bo z njeno pomočjo mogoče upravljati s frekvenco grafičnega jedra in hitrostjo ventilatorja na hladilniku kartice. Poleg tega bo prikazovala temperaturo GPU-ja ter trenutno število prikazanih sličic na sekundo.

Izvorna novica.

8 komentarjev

GeForce 8800 Ultra potrdil pričakovanja

Slo-Tech - Prejšnji teden smo poročali o prihajajoči hitrostni kraljici, grafični kartici GeForce 8800 Ultra. Debata je tekla o tem, da so specifikacije kartice, razen malce višjih frekvenc, praktično identične šibkejšim modelom GTX. To bi lahko pomenilo, da bo kartica sprejeta z razočaranjem, smo povedali, in danes se je to potrdilo v praksi.AnandTech je objavil obširen test grafične kartice, pri katerem je najbolj zgovoren predvsem zaključek. Kot so napisali tudi sami, se vedno trudijo biti objektivni in blagi, tudi pri slabih kosih hardvera poiščejo svetle točke, tokrat pa so naredili izjemo. Pravijo, da je 8800 Ultra popolna izguba denarja, kar so zelo učinkovito potrdili s primerjavo s cenejšimi modeli GTX, ki se v tovarniško navitih izdajah kljub ogromni razliki v ceni (180...

8 komentarjev

GeForce 8600 z 256-bitnim pomnilnikom?

ChileHardWare - V kolikor ste spremljali novice o grafičnih karticah GeForce 8600, se zagotovo spomnete nasprotujočih si novic o pasovni širini pomnilnika omenjene grafične kartice. Kot se je naposled izkazalo, znaša le-ta 128 bitov. A če gre verjeti novici na Chilehardware bo predvidoma na junijskem Computexu v Tajpeju nVidia predstavila različico GeForca 8600 GTS s 512 MB 256-bitnega pomnilnika pomnilnika. Ostale specifikacije kartice naj bi bile enake kot pri trenutni verziji.

Izvorna novica na Chilehardware.

12 komentarjev

NVidia predstavila GeForce 8600 GTS in GT in 8500 GT

GeForce 8600 GTS

Nvidia - NVidia je danes predstavila DirectX 10 grafične kartice srednjega in nižjega razreda GeForce 8600 GTS in GT, ter 8500 GT. Prva premoreta 32 stream procesorjev, frekvenca jedra prvega znaša 675 MHz, medtem ko tiktaka jedro različice GT pri 540 MHz, frekvenci pomnilnika pa znašata 1000 oziroma 700 MHz, v obeh primerih pa gre za 256 MB 128-bitnega pomnilnika.

Različica 8500 GT premore 16 stream procesorjev, njegovemu jedru s frekvenco 450 MHz dela družbo 256 oziroma 512 MB 128-bitnega pomnilnika s frekvenco 400 MHz. Za najzmogljivejšo različico, GeForce 8600 GTS bo potrebno odšteti med 199 in 229 ameriškimi dolarji, medtem ko je njegov manjši brat nekoliko cenejši, saj se njegova cena giblje...

25 komentarjev

Super Flower SF-609

Metku.net - Ob vročih dneh in še bolj vročih procesorjih je potrebno vklopiti tudi dodatne ventilatorje, da dodbra prezračimo naše segrete mlinčke in jih zavarujemo pred nepotrebnim zmrzovanjem ter pregrevanjem. Vendar pa znajo vsi ti mogočni ventilatorji povzročiti nezaželjen dodaten hrup, ki moti večino ljudi. V ta namen se na trgu dobijo posebne napravice, ki omejujejo vrtljaje ventilatorjev in nam tako omogočijo da si prilagodimo hitrost ventilatorjev (ter s tem zmanjšamo hrup) tako, kot nam najbolj odgovarja.



V ta namen so na MetkuMods preizkusili eno od takih naprav. Čarobna škatlica je namenjena za montažo v 5.25 palčno režo, vsebuja LCD zaslon za prikazovanje vrtljajev posameznega...

3 komentarji

Thermaltake predstavil novi Vulcano 12

Thermaltake - Podjetje, ki je znano predvsem po zelo dobrih ohišjih serije Xaser in ventilatorjih Vulcano, je predstavilo Vulcana 12, ki je naslednik enega najboljših in najbolj glasnih ventilatorjev, Vulcana 7. Ventilator naj bi imel, logično, boljši pretok zraka in 5500 obratov na minuto, kljub svoji hitrosti pa ni nič bolj glasen kot Vulcano 11, ki domuje v velikem številu z AMD-jevimi procesorji opremljenih ohišij. Med specifikacijami najdemo tudi podatek, da je uporaben za vse AMDje do 3400+. Ventilatorju je dodan tudi upravitelj vrtljajev, ki ga namestimo v 3,5-palčno režo.

6 komentarjev

Dva nadzorovalnika ventilatorjev

Zalmanov nadzorovalnik ventilatorjev

vir: AthlonXP.com
več strani - [Marley] si je izbral Zalmana: Tokrat so si na AthlonXP.com ogledali Zalmanovo napravo za nadzorovanje ventilatorjev, imenovano ZM-MFC1 Controller. Nadzoruje lahko do šest ločenih ventilatorjev, paše pa v običajno 5.25'' režo. V članku so opravili preprost test ter opisali namestitev nadzorovalnika. Nad napravo so bili prijetno navdušeni.
monster-x pa PC Toys System Maxx: Na Think Techie so si pobliže ogledali zgoraj omenjen pripomoček. Enoto vstavite v prosto 5,25 palčno enoto, nanj priključite ventilatorje in že imate hlajenje pod svojo kontrolo. Na testu so bili z njim zadovoljni, ako pa si ga boste zaželeli vgraditi v svoj mlinček, boste prisiljeni odšteti 25$. Klik!

5 komentarjev

AGP 8x prihaja

X-Bit Labs - Sis predstavlja svoje novo čipovje SiS648 že od marca. Čipovje, ki naj bi podpiralo AGP8x, bodo predstavili na prihajajočem Computex-u. Prav tako so VIA Technologies napovedali svoje novo čipovje P4X333 z 8x AGPjem. Prav tako tudi nVidia s svojim nforcem2 ter AMD z 8xxx. Kdo bo najhitrejši in kdo bo prevladal? Klik!

2 komentarja

EZRA

X-Bit Labs - Govoril sem vam že o Viinem procesorju imenovanem Ezra. Izdelan bo v 0.13 mikronski tehnologiji in bo potomec Viinega Samuela II. Drugače se pa od Samuela II ne bo razlikoval. Ne bo imel več predpomnilnika,... Nič. Samo izdelan bo v manjši tehnologiji, kar pomeni manjše gretje, kar pomeni višjo frekvenco delovanja. VIA bo procesor predstavila na prihajajočem Computex sejmu v Taipeiu. Seveda je Ezra low-cost procesor, ki bi želel konkurirati Celeronom (mogoče) in Duronom (popolnoma nemogoče).

6 komentarjev