»

Apple bo namesto baterij menjal iPade

vir: engadget
engadget - Da pri večini Applovih izdelkov ni mogoče enostavno zamenjati baterije (vsaj ne da bi morali napravo razdreti na prafaktorje, kar razveljavi garancijo), vedo praktično vsi. iPad tukaj ni nobena izjema, a predstavlja novost na področju servisiranja izrabljenih baterij. V ZDA so do sedaj kupcem njihovih izdelkov omogočali, da so svoje iPode in iPhone poslali k samemu Applu (oz. jih odnesli v najbližjo Applovo trgovino), kjer so jim baterijo proti plačilu zamenjali in napravo poslali nazaj. Pri iPadu ne bodo menjali le baterije, temveč kar celotno napravo.

V približno enem tednu bodo tako nesrečni uporabniki, ki se jim bodo izrabile baterije, za $105,95 (v ceno je vključena poštnina) dobili vrnjen popolnoma drug iPad, ki...

96 komentarjev

"Skeniranje" z optično miško

"Skeniranje" z miško

Slo-Tech - Jeroen Domburg aka Sprite je na svoji spletni strani spritesmods.com pripravil kratek programček za vse tiste, ki imate dovolj denarja, da si kupite optično miško, a vseeno premalo, da bi si kupili skener.

Napisal je namreč programček, ki prikaže sliko iz 18x18 pixelskega CCD senzorja optične miške (gre za senzor ADNS-2610, ki ga imajo mnoge optične miške).


Z nekaj natančnosti je tako mogoče "poskenirati" miškino podlogo.

Če pa vaš šef namesto miškine podloge uporablja kakšne zaupne dokumente...

21 komentarjev

Brezžična optična miška brez baterij

vir: Gizmodo
Gizmodo - Namesto običajnih brezžičnih mišk, ki za delovanje potrebujejo baterije, so se v preteklosti nekajkrat pojavljale tudi izvedenke, ki notranjega napajanja niso potrebovale. Ponavadi so prišle v kompletu z grafično tablico ali podobno posebno podlogo, po kateri se jih je nato dalo premikati, delovale pa so enako kot pero.Gizmodo poroča o malce prenovljenem konceptu. Na spletu so zasledili na pogled precej ceneno miško neznanega proizvajalca, ki namesto baterij uporablja podlogo, ki ustvarja električno polje in tako napaja miško na daljavo. Žal je še vedno problem, da si ne moremo sami izbrati podloge, vprašljiv pa je tudi vpliv izdelka na zdravje...

42 komentarjev

Vista neprijazna do baterij

Gizmodo - HP-jevi inženirji se pritožujejo nad visoko porabo električne energije Microsoftovega novega operacijskega sistema, za kar naj bi bil najbolj odgovoren prenovljen uporabniški vmesnik, imenovan Aero (kot najbrž veste, se mora za njegovo lepoto potiti grafična kartica). V Redmondu so obljubljali nižjo porabo v primerjavi z XP-ji, kar je trenutno res le pod pogojem, da Aero ni vključen. Problem se je pojavljal že v fazi testiranja beta, ko so pri Microsoftu trdili, da bo do izida odpravljen, trenutno pa se širi mnenje, da so vse skupaj porodne težave, s katerimi se bo treba sprijazniti, saj so se zgodile tudi ob izidu prejšnjih Oken.

Izvorna novica.

34 komentarjev

Spet podloge

Overclockers Australia - Če pogledamo, kaj so zadnje čase naredili proizvajalci mišk, in kako so se odzvali na to izdelovalci podlog, pridemo da naslednjih dejstev:
  • Navadne podloge so grde
  • Na lepih podlogah optične miške ne delajo pravilno
Na srečo imamo podjetje Everglide, ki lahko sledeče trditve zanika. Izdeluje namreč zelo lepe podloge, ki služijo našim optičnim miškam. Test par podlog so naredili fantje na OC Australia. Za test so se potrudili, na koncu pa podloge izpostavili pravemu "crash testu".
Vas zanima, kaj so ugotovili? Klik.

Mousepads away..

4 komentarji

Aluminijasta podloga za miško

AusPCWorld - Podloga za miško je za marsikoga povsem nepomembna stvar, saj je vseeno, če miška ni tako zelo natančna v pisarniških programih, medtem ko je za igričarje kvalitetna podloga sredstvo preživetja v 3D streljankah in podobnih igrah, ki zahtevajo merjenje. Do sedaj smo lahko videli plastične, gumijaste in celo steklene podloge, tudi sam pa moram priznati, da še nisem slišal za koga, ki bi izdeloval aluminijaste. No, ravno na slednje se je spomnil Coolermaster, ki je sicer bolj znan po svojih hladilnikih in ohišjih, in v čast svoji 10. obletnici delovanja proizvedel omejeno količino le-teh. Manjši ogled Coolermasterjeve podloge so naredili na tej strani, na žalost pa niso naredili primerjave z drugimi proizvajalci kvalitetnih podlog. No, kljub temu tester pravi, da je podloga odlična.

1 komentar

Miška brez kroglice in senzorjev

golem.de - Hm. Kako začeti. Do sedaj poznamo miške, ki imajo kroglice in seveda novejše optične miške. Slaba lastnost krogličnih mišk je ta, da jih moramo stalno čistiti. Pri optični pa to seveda odpade. Slaba lastnost brezžičnih optičnih mišk pa je ta,da se baterije dokaj hitro izrabijo. No. Nov izum Fraunhofer Technologie-Entwicklungsgruppe (TEG) naj bi temu tudi naredil konec. Miška prihodnosti naj bi delovala brez kroglic in brez svetlobnih diod. Namesto tega so miški vgradili samo senzor, ki pomaga pri računanju gibanja in tako izračunava njeno pozicijo (kako to točno deluje ne piše). Tako ni več potrebno, da ima miška stik s podlogo. Ampak v prihodnosti bojo na podlagi tega lahko izdelovali miške, ki jih bomo lahko samo nataknili na prst in se pač udobno usedli ter jo začeli uporabljati.

3 komentarji