»

Tanki Xbox podpira varnostne kopije

engadget - Ena izmed glavnih prednosti Xbox 360 pred PlayStation 3, ki jo slišimo sploh v debatah na forumu Slo-Tech, je podpora varnostnim kopijam iger oz. po domače možnost piratiziranja. Seveda je z vsako novo izdajo Xbox-a oz. s spremembo njegovega optičnega pogona podpora začasno izginila, a so mojstri hekanja firmware-ov hitro opravili svoje delo. Enako seveda velja tudi za prenovljeni, manjši Xbox 360 Slim, ki ponovno uporablja nekoliko spremenjen in glede na teste mnogo tišji pogon. Za dosežkom, ki sicer še ni potrjen, stoji ekipa Team Xecuter, ki je že uspela izdelati pretvornik za PS3, ki omogoča uporabo namiznih trdih diskov v širini 3,5 palca. Edini dokaz je zaenkrat videoposnetek, ki si ga lahko ogledate zgoraj. Povedali so, da so se...

11 komentarjev

Microsoft posodoblja vaš Windows Update brez opozorila

Slo-Tech - Pred kratkim so nekateri uporabniki Windows opazili, da so se nekatere datoteke na sistemu spremenile brez njihove vednosti. Gre za predrzno potezo Microsofta, ki vam popravek namesti brez opozorila in tudi v primeru, da imate samodejno posodabljanje na nadzorni plošči izklopljeno. O popravku, ki sicer potihem posodobi Windows Update na verzijo 7.0.6000.381, zaenkrat s strani Microsofta še ni uradnih informacij.

Datoteke sicer ne vsebujejo zlonamerne kode, vendar dejstvo, da Microsoft posega po gverilskih taktikah, ne obeta nič dobrega, ne za podjetja, ki za popravke zahtevajo preverjanje, ne za zasebne uporabnike. Tako je nek kitajski študent, ki sumi, da Microsoft zbira njegove osebne podatke, vložil tožbo proti Redmondskemu gigantu za približno 180 dolarjev in javno opravičilo, objavljeno v časopisu.

46 komentarjev

Piratsko kopijo Viste bo doletel "Black Screen of Darkness"

Slashdot - Microsoft se je odločil za nov korak v boju proti piratstvu. Tokrat bodo na udaru piratske kopije Winsows Viste z Reduced Functionality mode. Le ta bo po eni uri normalnega delovanja onemogočil sistem ter prikazal črn zaslon. Microsoft se je odločil za faktor zastraševanja in o tem obvestil vse ponudnike OEM verzije Viste, da morajo svojim strankam namestiti licenčno kopijo.

Vir

196 komentarjev

Microsoftov najnovejši paket popravkov

OSNews - Microsoft je izdal svež seženj devetih popravkov. V njem je kar 6 kritičnih obližev, s katerimi so pokrpali luknje v MSXML komponenti (MS07-042), v OLE komponenti (MS07-043), v Excelu (MS07-044), v Internet Explorerju (različice 5, 6 in 7, MS07-045, MS07-050) in v GDI komponenti (MS07-046).

Preostali trije so označeni kot pomembni, dva popravita luknje v Windows Media Playerju (MS07-047) in v napravicah (gadgets na Windows Vista, MS07-048), ki omogočajo izvajanje kode, zadnji pa se tiče uporabnikov Virtual PC-ja (MS07-049) in odpravi luknjo, ki omogoča dvig privilegijev.

Windows Update. Just do it.

38 komentarjev

Microsoft začel vojno proti piratstvu

Xbox Scene - Xbox-scene in tudi IGN poročata, da so bili nekateri lastniki Microsoftovih konzol Xbox 360 deležni precej neprijetnega presenečenja. Namreč, pri Microsoftu so gladko pobanali vse konzole, ki so imele modificiran firmware na DVD pogonih.

Modificiran firmware je konzoli sporočal, da je v pogonu originalen DVD, ne glede na poreklo medija. Kot tak je bil tako uporaben samo za poganjanje "varnostnih kopij", saj ni zaobšel hypervisorja. Hypervisor namreč ne dovoli poganjanja kode, ki ni bila ustrezno podpisana s strani Microsofta, zato zaenkrat (razen kratke ranljivosti) ni mogoče na konzoli poganjati homebrew programske opreme. Zaenkrat je bilo presenečenje omejeno samo na ameriško celino, verjetno pa enak pogrom ne bo...

86 komentarjev

Kaj skriva Xbox 360 Elite?

bit-tech.net - Pred kratkim izdana elitna različica Xbox-a 360 v črni barvi ima poleg preobleke tudi nekatere druge dokumentirane novosti, prednjačita predvsem HDMI izhod (kabel priložen) in 120 gigabajten trdi disk. Obenem so se mnogi spraševali še, ali bo konzola izboljšana tudi od znotraj, pri čemer so imeli v mislih predvsem prehod na 65 nanometrski proizvodni proces, ki bi olajšal težave s hlajenjem in posledično glasnost. Na Llama.com so ravno z namenom, da se prepričajo o slednjem, razstavili novo konzolo in analizirali njeno drobovje.

Žal do trdnih zaključkov niso prišli, dejstvo, da sta grafični in centralni procesor še vedno enako velika, ni ravno vzpodbudno, postavili pa so teorijo, da naj bi kljub prehodu na manjše tranzistorje ohranili velikost jedra zaradi lažjega odvajanja toplote. To so podprli predvsem s pomanjkanjem določenih elementov, odgovornih za napajanje, na glavnem vezju.

izvorna novica in članek.

1 komentar

Xbox 360 bo dobil posodobitev

vir: Joystiq
Mygen - Končno so pricurljale podrobnosti o spremembah in novostih v spomladanski posodobitvi Dashboarda na Xbox 360.

Med opaznejše novosti spadajo predelava vmesnika, saj bo Marketplace tako dobil svoj lasten zavihek, končno bomo lahko videli, kateri DVD je vstavljen v pogon, izboljšani vmesnik za Xbox Live Arcade in ter boljše opozorilo o opravljenem dosežku. Med večjo novost pa spada tudi integracija z Windows Live! Messengerjem. Tako se bodo zdaj pri seznamu prijateljev pojavili tudi MSN kontakti, kjer bo seveda pisalo tudi njihovo stanje in bomo lahko z njimi komunicirali kar med igranjem igre. Ravno za ta namen, so pri Microsoftu izdali posebej prirejen plošček z vgrajeno QWERTY tipkovnico. Zadnja večja novost pa bo možnost prenašanja vsebin pri izklopljeni...

12 komentarjev

Microsoft mimo hosts

Slashdot - Kot poroča Slashdot, je Dave Korn odkril, da Microsoft obide nekatere nastavitve v datoteki hosts. Datoteka hosts se nahaja v poddirektoriju system32/drivers/etc in omogoča preglasiti poizvedbe prek strežnikov DNS za vpisane domene, zato se največkrat uporablja za blokiranje domen z reklamami, ki se jim naslov enostavno nastavi na lokalni 127.0.0.1.

Dave Korn je poizkusil enako blokirati domeno go.microsoft.com, prek katere se posodablja Windows Media Player, a mu ni uspelo. Natančen pregled je razkril, da Microsoft načrtno ne pusti preusmeriti nekaterih svojih domen, kar niti ni tako neumno, saj bi podobne spletne strani najraje blokirali virusi in črvi, ki bi tako preprečili samodejno namestitev popravkov. Nekoliko manj jasno je, zakaj je na ta neprebojni seznam uvrščen tudi msn.com; še slabše je, da vse skupaj ni nikjer javno dokumentirano. Preizkusi kažejo, da je Microsoft s to prakso začel v Windows XP in nadaljeval z Windows 2003 (tako tudi Korn), saj mi na Windows 2000...

20 komentarjev

Hack xbox360 prihaja v javnost

Slo-Tech - Kot smo že poročali, je TheSpecialistu uspelo prirediti firmware DVD pogona v Xbox360 tako, da ne preverja več tim. mediaflagov ob zagonu *.xex datotek. TheSpecialist se je odločil da hacka ne bo objavil, saj omogoča le poganjanje varnostnih kopij DVD-jev, ne pa poganjanje nepodpisanih *.xex datotek. Kljub temu pa so podatki o firmware-u DVD pogona in implementirani zaščiti javno objavljeni.

Skupina Team Xecuter se je odločila ponoviti TheSpecialistovo delo, rezultate pa namerava dati v javnost. V bližnji prihodnosti lahko pričakujemo skupek programov, s katerimi bomo s pomočjo PC-ja popravili firmware DVD pogona tako, da bomo lahko igrali tudi varnostne kopije iger.

Kajti, vsi smo že slišali za uničene medije ob prenašanju konzole med igranjem[>:D]).

Še povezava do izvirne novice.

3 komentarji

Prvi hack konzol nove generacije?

XBox - Po mesecih trdega dela se je zgodilo: prvi uspešen hack Microsoftove konzole nove eneracije - Xbox360. TheSpecialistu in njegovi ekipi je uspelo prirediti firmware DVD pogona tako, da ne preverja več mediaflagov ob zagonu datotek. Tako lahko zaženemo vsako datoteko, ki je podpisana ("digital signature") od Microsofta in ustreza regiji, za katero je konzola izdelana, ni pa več pomembno na katerem nosilcu je shranjena. Hack nam torej omogoča poganjanje iger iz DVDR in DVDRW medijev, in ne le Microsoftovih DVDXBOX360 medijev.

Vsaki dobri novici sledi še slaba : shackanega firmwarea TheSpecialist ni objavil javno. Razlog? Avtor hacka in njegova ekipa niso zagovorniki piratstva. Njihov cilj je poganjanje nepodpisanih homebrew programov na konzoli nove generacije.

Za več informacij kliknite sem, za ogled videa, ki prikazuje zagon igre Project Gotham Racing 3 na shackani konzoli pa kliknite sem (embeded flash) oz. sem (download).

V vsaki nesreči je nekaj dobrega. Kljub temu, da hack...

19 komentarjev

Želite gručo XBOX-ov?

Slashdot - Že pred nekaj časa so pogruntali, kako prepričati Xbox, da naj poganja tudi operacijski sistem Linux. Poskusi so bili uspešni in tako so pri Anandtechu prišli do ideje, da bi povezali skupaj več Xboxov ter jih uporabljali za renderiranje scen. En sam Xbox se je po pričakovanju odrezal zelo slabo, v skupini pa so že pokazali zavidljive rezultate. V preskusih izrisovanja ter razprševanja kod ključev se je skupek osmih že odrezal bolje od dvoprocesorskega Opteron oz. Xeona s 3.06 GHz.

19 komentarjev

Denarja pa ne boste tiskali

Security Focus Online - Pred časom smo že pisali, da so v znanem grafičnem programu Adobe Photoshop odkrili zaščito, ki preprečuje delo z bankovci. Zaščita je sicer zelo osnovna vendar dejstvo ostaja. Nekdo nam hoče preprečiti spreminjanje denarja, pa čeprav imamo v določenih primerih pravico do tega. Seveda so ljudje začeli brskati po različnih produktih in tokrat odkrili v seriji HP-jevih tiskalnikov podobne omejitve. Zaščita se nahaja v gonilniku in jo verjetno ni težko obiti. Seznem strojne in programske opreme je tako iz dneva v dan daljši in morda bi se morali vprašati, če to pomeni začetek raznih omejitev tudi v strojni opremi?

Mar se bodo ZliMožje morali zateči k odprtim rešitvah za njihove nečedne posle?

3 komentarji

Microsoft naš najljubši

Security Focus Online - Z malo zamude, pa vendar še vedno aktualno, IE ima spet novo zmogljivost prikazovanja lokalnih datotek. Bodite pozorni na datum pošiljanja obvestila vašemu najljubšemu proizvajalcu programske opreme. Kot vidite, popravek izdelujejo že pol leta, pa ga še vedno ni. Malo več o tem.
Mozilla na našo srečo še ni tako zmogljiva.

Dodatek: še malo drugih podobnih zadev in tako naprej.
Za nekaj (malo) od zgoraj naštetih zmogljivosti Microsoftovih programov že obstajajo popravki. Windows Update

22 komentarjev

Defektni Xboxi?

GA Hardware - Po ZDA se govori, da so Microsoftove konzole, Xbox imenovane, pokvarjene in se obešajo ko nore. No, vsaj nekatere. Verjeli ali ne, ampak dotični Xboxi (kot taki naj bi šli tudi v prodajo), delajo naslednje: prvi ob nevstavljeni zgoščenki v meniju vseeno kaže možnost dostopa do zgoščenke. Dobesedno se zacikla ter tri minute ne javi ničesar - zvok se prestavi v "loop" način. Po treh mukotrpnih minutah celo vidimo naslednji meni - a z isto težavo. Drugi Xbox (od šestih na različnih predstavitvah) je treba resetirati vsako uro in četrt. Tretji se sploh ne odziva. Z vstavljeno zgoščenko ali brez, so vsi znaki življenja Xboxa utripajoče LED diode. Nič slike, zvoka še manj. Četrti ne dela sploh. Ostala dva naj bi delovala v celoti ter brez težav. Tukaj čisto lepo vidimo težavo pri preveliki konkurenci. Microsoftu se z izdajo Xboxa mudi in izgleda že, da so za to pripravljeni pretrpeti se marsikatero refundacijo. Je to sploh še smiselno? Klik!...

4 komentarji