»

Hekerji napadli Nintendo, podatki na varnem

The Wall Street Journal - Japonski Nintendo je včeraj popoldne objavil, da so bili žrtev hekerskega napada na svoje strežnike, s katerim so napadalci pridobili nepooblaščen dostop do vsaj enega strežnika. Napad naj bi se zgodil pred nekaj tedni, meril pa je na strežnike ameriške podružnice Nintenda, kar je prvi večji in uspešnejši napad na Nintendo. Nevarnosti za podatke uporabnikov naj kljub vdoru ne bi bilo, je pojasnil Nintendov predstavnik za odnose z javnostmi Ken Toyoda.

Kdo je napadel Nintendo, še ni znano. Odgovornost za napad je prevzela skupina po imenu Lulz Security, ki je zagrešila tudi napad na strežnike FBI. Trdijo, da so Nintendu ukradli "strežniško konfiguracijsko datoteko", to pa je tudi vse. Podatki o Nintendovih strankah pa jim očitno niso prišli pod roke. Sicer je Lulz Security dejal, da Nintendo ni na seznamu njihovih...

4 komentarji

Prvi 45 nm čipi iz AMDja

TG Daily - Dirk Meyer je javno izjavil, da AMD v proizvodnji 45 nm čipov že dosega sprejemljive nivoje kakovosti in razumno nizek odstotek nedelujočih primerkov ter da so zaenkrat povsem v okvirih zastavljenih časovnih ciljev. V skladu s slednjimi naj bi pripeljali prve primerke 45nm Phenomov že v prvi polovici naslednjega leta in sicer v dovoljšnih količinah za prodajo.

Podrobnejše specifikacije so napovedali za decembr, zaenkrat pa ni bilo še nič rečenega o pomenu tega razpleta za njihove naslednje projekte Bulldozer in Bobcat.

Izvorna novica.

46 komentarjev

Mobiteli na letalih končno dovoljeni

Slo-Tech - Po mnenju mnogih bo nesmiselna prepoved mobilnih telefonov med letenjem v Evropi končno postala preteklost. EASA (European Aviation Safety Agency) je odobrila možnost nudenja storitev mobilne telefonije na letalih, kar se bo udejanjilo preko sistema OnAir na nekaterih Airbusovih letalih.

Uporaba bo možna šele, ko bo letalo doseglo določeno višino, saj bo komunikacija v prvi fazi potekala preko satelitov in ne preko zemeljskih postaj, problem bo najbrž tudi zasoljena cena. Po prvih podatkih naj bi minuta pogovorov stala 2,5 dolarja, sms sporočilo pa 50 dolarskih centov.

Izvorna novica.

22 komentarjev

Razkrita velika pedofilska spletna združba

TG Daily - Oblasti so odkrile in uničile ogromno spletno skupnost, v okviru katere so člani izmenjevali fotografije in posnetke nadlegovanja ter mučenja otrok. Zaenkrat so kriminalisti iz 35 držav za zapahe spravili 63 (od dobrih 700) osumljencev in rešili 31 otrok, od tega največ v Združenem kraljestvu ter v Kanadi in Avstraliji.

Voditelj skupine je bil Timothy David Cox, na njegovem računalniku so odkrili več kot 76 tisoč fotografij in 1100 video posnetkov znašanja nad otroki. Obsodili so ga na zaporno kazen nedoločenega trajanja, kar pomeni, da bo izpuščen šele, ko se bo presodilo, da ne predstavlja več grožnje družbi.

Izvorna novica.

76 komentarjev

Nintendo brez konkurence tudi v maju

Digital Trends - Po porazih v prejšnjih dveh generacijah se Nintendo v letošnjem letu veseli in ruši prodajne rekorde. Že nekaj mesecev so na vrhu lestvic in v maju ni bilo nič drugače. Najbolj popularna je prenosna konzola DS, ki je ta mesec našla kar 423.000 novih domov, sledi ji Wii s 338.000 prodanimi primerki. Številke so sicer malce manjše kot v aprilu, a še vedno zelo vzpodbudne.

Prodaja konkurence je primerno nižja, Sony je uspel v promet spraviti 81.600 kosov PS3, 187.800 kosov PS2 (malce ironično, kajne?) in 222.120 PSP-jev, kar je zaradi nižjih cen precej več kot aprila. Microsoft ni pretirano zaostajal s 154.900 prodanimi Xboxi 360.

Izvorna novica.

14 komentarjev

Bo IBM res odpustil tretjino zaposlenih?

TG Daily - V zadnjih nekaj dneh se na mnogih straneh z IT tematiko pojavljajo poročanja o govoricah, da naj bi se IBM pripravljal na masovna odpuščanja. Izvor cele zadeve je naslednje poročanje, v katerem avtor trdi, da bo Big Blue do konca tega leta izpeljal reorganizacijski projekt LEAN, ki med drugim vsebuje omenjena odpuščanja 100.000 - 150.000 ljudi. IBM, ki bo v najslabšem primeru ohranil dvesto tisoč zaposlenih, kar je še vedno več od HP-ja, govoric zaenkrat ne komentira.

Izvorna novica.

46 komentarjev

Wii še vedno vodilni

The inquirer - Nintendo v boju konzol zadnje generacije zaenkrat še kar prepričljivo vodi. Prejšnji mesec so prodali 259 tisoč primerkov svojega Wii-ja, na drugem mestu se je znašel Microsoft, ki je prodal 199 tisoč konzol, na repu lestvice pa je Sony s številko 130.000. Obenem je zanimiv tudi podatek, da se še vedno najbolje prodaja Playstation 2, ki avtorjem tudi dejansko prinaša zaslužek. Kljub vsemu pa analitiki menijo, da je uspeh Nintenda bolj začasen in da dolgoročno zaradi Wii slabše strojne zmogljivosti ne bo mogel zagotavljati tako dobrih rezultatov. Izvorna novica.

4 komentarji

Nintendova prodaja nad pričakovanji

TG Daily - Po poročanjih TG Daliy je Nintendo v preteklem letu (merjeno od marca 2006 do marca 2007) prodal za pol milijarde dolarjev več svojih konzol, kot je njihov finančni oddelek napovedoval. Namesto predvidenih 7,6 milijard so zaslužili 8,1 milijarde, kar je približno šest odstotkov več, številke pa so precej vzpodbudne.

Nintendo ni bil v preveč bleščečem položaju na trgu polnokrvnih konzol, kar se počasi izboljšuje (v dobro vseh kupcev), na področju prenosnih izdelkov pa še vedno dominirajo. V že omenjenem obdobju so recimo prodali dvakrat toliko svojih DS-jev, kot je Sony prodal lastnih žepnih PlayStation-ov Portable. Izvorna vest.

2 komentarja

Uradna izdaja ljubiteljskih iger za Nintendo DS

Slashdot - Poleg pravih, komercialnih iger, za izdelavo katerih se porabi milijone dolarjev, obstajajo tudi take manj uradne, ki jih v prostem času spiše kak posameznik z obilico inspiracije ali pa nekaj nadobudnih glav. V večini primerov se tovrstni izdelki s komercialnimi ne morejo primerjati, tu in tam pa lahko tudi v spalnici kakšnega programerja nastane izdelek zavidljive kakovosti. Slashdot poroča, da je podjetje Datel izdalo Games ‘n’ Music, kartico za Nintendo DS, ki omogoča uporabnikom, da na konzoli predvajajo glasbo in videoposnetke ter se zabavajo z doma napisanimi igrami, brez da bi pri...

0 komentarjev

Nov članek: Nintendo Wii

SLO Reactor - Tokrat smo na SLO Reactorju spisali članek, namenjen vsem željnim odlične zabave in odgovor starševski pridigi o tem, kako se pred televizorjem uničuje hrbtenica.

Opisali smo namreč Nintendovo najnovejšo konzolo Wii, ki ta trenutek s svojo uspešnjostjo podira vse rekorde. Ocenili smo njegov ogled, se premaknili na možne nastavitve, pa kanale, "revolucionarni" WiiConnect24, dostop do interneta, ter nenazadnje- opis priloženih iger Wii Sports.

Odlična zabava v eno, dvoje ali več. Zakaj je temu tako in še več pa v članku tukaj.

84 komentarjev

Tokrat vpoklicuje Nintendo

Gizmodo - Potem ko smo v poletnih mesecih spremljali nemočnega Sonyja, ki je bil glavni krivec za vpoklic več milijonov akumulatorjev prenosnikov, ki so se tu pa tam tako zelo segreli, da se je tu pa tam tudi pokadilo in počilo, je imel pri igralnih konzolah (vsaj zazdaj) nekoliko več sreče kot konkurent Nintendo.

Ta je bil zaradi serijske napake prisiljen vpoklicati 3,2 milijona vrvic za igralne palice konzole Wii, ki v prvotni obliki niso bile dovolj čvrsto pritrjene na palice, zato so se nesrečni uporabniki na nekaterih blogih razpisali o razbitih oknih, arkadah in televizorjih. Nove vrvice bodo na voljo od 21. decembra naprej.

Če ste ponosni lastnik plazemskega ali "tekočekristalnega" TV in konzole Wii, raje počakajte na zamenjavo. Pa tudi sicer ne škodi

28 komentarjev