»

New York: blogerji so enakovredni novinarjem

Slashdot - V svetu spoznavajo, da so blogi resničen medij in ne neka obskurnost na internetu. Navadili smo se že, da so ob velikih novicah in dogodkih blogi običajno ažurnejši od velikih novinarskih hiš, mnogokrat so celo bolj nepristranski. Da gre za zaresen medij, so priznali tudi v New Yorku, kjer bodo odslej blogerji upravičeni do značk press, ki jim bodo dovolile vstop na mesta, doslej rezervirana le papirnate, televizijske in radijske novinarje.

Odločitev seveda ni spontano vzniknila v mestnem svetu, marveč gre za odgovor na tožbo iz leta 2008, ko so trije spletni novinarji tožili, ker niso dobili novinarskih prepustnic. V New Yorku te navadno omogočajo prehod policijskega rumenega traku. Newyorška policijska uprava bo odslej blogerjem, ki...

7 komentarjev

Intervju z avtoriteto na področju spletnega mreženja

Slo-Tech - Odločili smo se za pogovor z najbolj uspešnim slovenskim uporabnikom Facebooka, MySpaca in ostalih družbenih omrežij. Medtem ko se nekateri trudimo zadevo spraviti v okvire koncepta, s katerim bi uporabniku pomagali pri koristni uporabi, naš sogovornik trdi, da smo vsi navadni bleferji in da samo on pozna skrivnost uspešnega mreženja.

Intervju z avtoriteto na podrocju mreženja: "Mreže so za amaterje, razen če imam jaz prste vmes."

33 komentarjev

Zemanta te vabi/rabi!

Zemanta v akciji

Slo-Tech - Ne zgodi se vsak dan, da bi slovensko podjetje lansiralo produkt na svetovno tržišče, še redkeje se to zgodi na področju spletnih tehnologij. In 26. marca bo eden tistih dni.

V Zemanti se trudimo narediti orodje, ki bo blogerjem samodejno obogatilo njihove blogerske spise (kasneje pa bo delovalo tudi v drugih sistemih CMS). Poskušamo analizirati vsebino besedila in samodejno predlagati sorodne novice, primerne slike, povezave in značke.

V tem trenutku iščemo slovenske blogerje za beta testing! Če imaš blog in nekaj časa, se javi na naslov jure@zemanta.com. Radi bi, da čimveč ljudi poskusi storitev na svojih blogih in javi kako...

11 komentarjev

Nova Tyanova dvoprocesorska platka

X-Bit Labs - Tyan se je specializiral kot proizvajalec dvoprocesorskih matičnih plošč za Athlon procesorje. Kmalu bo najavil svojo tretjo matično ploščo, ki se bo imenovala Tiger MP (S2460). Plošča bo bazirala na AMD 760MP chipsetu na prodajne police pa prišla sredi avgusta. Po besedah Tyana naj bi, zahvaljujoč svoji ceni (250 $), postala najbolj priljubljena dvoprocesorska plošča v družini. Bodoče kupce bo (poleg nizke cene) gotovo razveselila novica, da plošča za delovanje ne bo potrebovala 460W napajalnika. Specifikacij je preveč, da bi jih prepisoval, zato si jih oglejte sami.

2 komentarja

Test treh ventilatorjev

Overclockers Cafe - Zadnje čase se je pojavilo kar veliko proizvajalcev, ki so se specializirali na področju ventilatorjev. Eden izmed najbolj znanih proizvajalcev je Delta, ki je znana po svojih kvalitetnih (in ne ravno tihih) ventilatorjih, zadnje čase pa nanje pritiska tudi konkurenca v obliki Sunnon-a, Sanyo-ta in še kakšnega. Na Overclocker Cafe so stestirali dva Deltina in en Sanyov ventilator. Nad vsemi ventilatorji so bili enako navdušeni, čemur priča tudi visoka ocena - 10. Kako so prišli do takega zaključka si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

Filmski studio v vesolju

FOX News - Kje so ljudje že snemali filme? Pod vodo, na vodi, v zraku, na zemlji (zeh ), potem pa je prizorišč že počasi konec. Morda bomo čez nekaj let tem prizoriščem dodali še eno - vesolje. Vesolje? Ja, izgleda, da je tudi vesolje komercialno zanimivo prizorišče za snemanje visokoproračunskih filmov. Tako naj bil konec leta 2003 ali zgodaj 2004 dobili prvi filmski studio, ki se bo nahajal v vesolju, točneje na Mednarodni vesoljski postaji. Modul, ki bo na pritrjen na vesoljsko postajo delajo pri SPACEHAB, ki se je specializiralo za "privatne doživljaje" v vesolju. Dovoljenje za izstrelitev je že dala RASA (Ruska vesoljska agencija), na dovoljenje drugih udeleženk v vesoljskem programu pa še čakajo. Več podatkov dobite na tej strani.

0 komentarjev

Jet Panel

X-Bit Labs - ASUS je s svojim iPanelom dosegel kar precejšenj uspeh na tujem trgu in ni čudno, da so se začele pojavljati razne kopije dotičnega pripomočka. Pogojno bi za eno izmed njih lahko označili tudi Jetwayev Jet Panel. Za razliko od iPanela, je Jet Panel v bistvu le malce nabildano hladilno ležišče za diske, torej nima LCDja in gumobv za "hitre funkcije". Kot takšen je tudi precej manj zanimiv, je pa res, da dela na vsaki matičnih plošči, ki ima dodatne izhode za USB. Večina vas bo verjetno rekla "krneki" in v trenutku pozabila na vse skupaj, toda za tiste, ki vas zadeva zanima, je tu še povezava.

0 komentarjev