»

CentOS v težavah

Slo-Tech - CentOS, najbolj znani klon RedHat-a, oz prominentnega Severnoameriškega ponudnika Linux-a, kot mu pravijo sami, je na svoji spletni strani objavil odprto pismo ustanovitelju projekta. Lance Davis je namreč že nekaj časa neaktiven, poleg tega pa ni možno priti v stik z njim. Problem pa povzroča dejstvo, da je lastnik domene in računov, kamor se stekajo donacije, nekateri razvijalci pa se tudi sprašujejo kam je izginil denar, saj ga razvijalci niso dobili.

Odprto pismo je očitno dejanje obupa razvijalcev, ki želijo projekt ohraniti pri življenju.

In hkrati dobro opozorilo ostalim, da ni zdravo vse moči prepustiti enemu samemu človeku.

20 komentarjev

Odprto pismo Googlu za povečanje varnosti

Slo-Tech - Skupina 38 uglednih raziskovalcev in akademikov je včeraj Googlovemu izvršnemu direktorju Ericu Schmidtu poslala odprto pismo, v katerem Google pozivajo, naj za storitve Google Mail, Google Docs in Google Calendar privzeto omogoči HTTPS šifrirane povezave.

Google sicer omogoča prijavo preko varne HTTPS povezave, vendar pa povezava kasneje delno poteka na ne-šifriran način. Stalno šifriranje je namreč potrebno omogočiti med nastavitvami pod Browser connection, kjer je treba vključiti Always use https.

Podpisniki pisma poudarjajo, da bi morala biti privzeta opcija, da je povezava vedno šifrirana, s čimer bi precej povečali varnost, hkrati pa ne bi bistveno upočasnili same povezave do strežnika.

11 komentarjev

IBM izziva Microsoft z brezplačnim pisarniškim paketom

Slashdot - Kot smo že poročali, se je Veliki Modri pridružil OpenOffice.org razvoju, ter jim v pomoč poslala 35 svojih razvijalcev. Danes pa je napovedal, da bo izdal brezplačen pisarniški paket, ki temelji na OpenOffice-u in Lotus Notes-u, pod imenom Lotus Symphony, ki pa je še ena aplikacija ki podpira Open Document Format (ODF).

Prav tako bo 135 milijonov uporabnikov Lotus Notes 8 prejelo, Symphony brezplačno, IBM pa obljublja tudi brezplačno podporo za nov pisarniški paket. Zaenkrat pa še ni znana podprtost operacijskih sistemov, predvideva pa se, da bodo podprti vsaj Windows, Linux in MacOS.

33 komentarjev

Bo IBM res odpustil tretjino zaposlenih?

TG Daily - V zadnjih nekaj dneh se na mnogih straneh z IT tematiko pojavljajo poročanja o govoricah, da naj bi se IBM pripravljal na masovna odpuščanja. Izvor cele zadeve je naslednje poročanje, v katerem avtor trdi, da bo Big Blue do konca tega leta izpeljal reorganizacijski projekt LEAN, ki med drugim vsebuje omenjena odpuščanja 100.000 - 150.000 ljudi. IBM, ki bo v najslabšem primeru ohranil dvesto tisoč zaposlenih, kar je še vedno več od HP-ja, govoric zaenkrat ne komentira.

Izvorna novica.

46 komentarjev

IBM pripravlja nov najhitrejši superračunalnik

Daily Tech - Kot smo poročali že lansko jesen, bo Los Alamos National Laboratory v New Mexicu v začetku leta 2008 sprejel v svoje prostore superračunalnik z imenom RoadRunner, ki ga trenutno načrtujejo pri IBMu. Novi rekorder in naslednik trenutno vodilnega Blue Gene-a bo opremljen s 32 tisoč procesorji (polovica Opteronov, polovica Cell-ov), njegova računska moč bo približno en petaflop (trilijon operacij na sekundo), zavzemal pa bo dobrih 1100 kvadratnih metrov prostora.

Pojavile so se nove informacije o prihajajočem IBM-ovem monstrumu, tako da lahko zainteresirani kopico podrobnosti o Cestnem dirkaču najdete v izvorni novici na Daily Tech-u.

20 komentarjev

Boj med IBM in Microsoft

Ars Technica - Že nekaj časa se odvija zanimiv boj med IBM, velik zagovornik OpenDocument, ter Microsoft, ki podpira svoj lasten Open XML format. Te dni je bilo moč zaslediti veliko napisanega na to temo, tako iz ene kot iz druge strani. Danes je presenetil Microsoft z objavo odprtega pisma, v katerem ostro napada IBM za njihove izjave o Open XML formatu.

Več na to temo si lahko preberete na ars technica.

50 komentarjev

Belgijska vlada sprejela OpenDocument Format za edini način komuniciranja

Slo-Tech - Belgijska vlada se je odločila, da bo od septembra 2008 dalje, vsa internetna komunikacija med njenimi agencijami in državljani po internetu, morala potekati v formatu OpenDocument.

Belgija s tem postaja prva država, ki bo uvedla ODF kot njen primarni način elektronske komunikacije. Ostale oblike oz. formati bodo še vedno bili v uporabi znotraj agencij, ki se jim bo nekoč morda pridružil še Microsoftov prihajajoči odprti format Open XML. Pogoj za to pa bo sprejetje s strani ISO in kompatibilnost z obstoječim OpenDocument formatom. Po trditvah belgijske vlade se na podobno potezo pripravljajo še Danci in Francozi.

58 komentarjev