»

Battlefield 5 potopil vrednost delnice EA

vir: EA

Slo-Tech - Electronic Arts, gigantski ponudnik digitalne zabave, se sooča z realnimi posledicami slabega sprejema zadnje inkarnacije njihove franšize Battlefield. Drži, da so se igralci pogosto zgražali tudi nad igralnostjo prejšnjih različic te igre, a petico spremlja smola že od samega začetka.

Prve negativne odzive je lansko pomlad po objavi sprožil trailer, največ zaradi kopice zgodovinskih netočnosti pri nekaterih orožjih, nekaj pa tudi zaradi obilice novodobne politične korektnosti; v njem smo namreč lahko v prvih bojnih linijah druge svetovne vojne videli ženske, kar se sicer ni dogajalo ravno pogosto. Drugi očitki so leteli na prekratko samostojno kampanjo, pa na opustitev podpore za kooperativno igranje in na zamik pri vpeljavi trenutno ultrapopularnega načina igranja battle royale.

EA je nato izid igre zamaknil z oktobra na...

224 komentarjev

NVidia proti porabi s Hybrid SLI

Neowin - Skozi razvoj grafične kartice počasi postajajo ključni porabniki električne energije v računalniških sistemih. Vanje moramo priključiti ločen kabel za napajanje, po možnosti pa si lastimo kar 2 ali celo 4, sparjene v SLI / Crossfire navezo, kar zna račune dvigniti do višav. Fantje pri nVidii se zavedajo težave, zato so stuhtali tehnologijo, imenovano Hybrid SLI.

Začeli bodo ponujati sisteme z dvema grafičnima karticama, najprej bo tu primarna (ali več njih), kot do sedaj, dodatno pa bo na matični plošči integriran še manj zmogljiv čip, ki se bo vklopil vedno, ko zverinska moč ne bo potrebna. Tehnologija bo omogočala, da lahko monitor enostavno vključite v matično ploščo, pa bo tamkajšnja grafikulja vedno servirala sliko, četudi bo številke mlela močnejša kartica.

Izvorna novica.

15 komentarjev

Več mišk na enem sistemu

InternetNews - Microsoftov razvojni oddelek v Indiji je razvil tehnologijo, imenovano MultiPoint, ki omogoča hkratno uporabo več kot ene računalniške miške na istem sistemu. Zadeva naj bi bila namenjena predvsem državam v razvoju, kjer izobraževalne ustanove ne morejo zagotoviti dovolj velikega števila računalnikov, da bi pokrili potrebe vseh otrok. Tako si pri pouku agresivnejši učenci izborijo mesto pred zaslonom, medtem ko jih njihovi bolj nebogljeni vrstniki le opazujejo in se s tem bistveno manj naučijo.

Po novem bo imel vsakdo od participantov v izobraževalnem procesu na voljo svojo miško, s katero bo po zaslonu vodil ločen, drugače obarvan kazalec, dodatna programska oprema pa bo zahtevala, da vsi uporabniki opravijo svojo nalogo, preden bodo lahko dosegli naslednji korak. Preberite več v izvorni novici ali v povzetku na Neowin.

Sam med drugim pričakujem tudi kooperativno igranje strategij v načinu split-screen.

22 komentarjev

Nove miške in tipkovnice iz Microsofta

Microsoft - V Redmondu so pred kratkim predstavili tri nove krmilne naprave iz serije 8000 - dve miški in en namizni komplet. Glodalca so poimenovali Wireless Laser Mouse 8000 in Wireless Notebook Presenter Mouse 8000, od tega je prvi precej običajen brezžičnik s standardnimi funkcijami (scrollanje v vse smeri, možnost polnjenja, dodatni gumbi in laser namesto LED diode), drugi pa je bolj inovativen. Brezžični Presenter je poleg običajne miške namreč še laserski kazalec, multimedijski daljinski upravljalec in pa naprava za upravljanje prezentacij (preklapljanje med slajdi).

Inovacij je bil deležen tudi tretji izdelek, Wireless Entertainment Desktop 8000, sestavljen iz zgoraj omenjene brezžične laserske miške in tipkovnice, ki je doživela precej izboljšav. Odlikuje jo prenovljen dizajn,...

12 komentarjev

Milo namesto miške

engadget - Microsoftovi razvijalci so se odločili oblikovati popolnoma novo napravo za krmiljenje osebnega računalnika, imenovano Soap, ki za delovanje ne potrebuje podlage in bi lahko v prihodnosti nadomestila miško. Stvar je sestavljena iz hardverskega dela, ki je podoben brezžični optični miški, dejansko gre za škatlico z optičnim senzorjem, gumbom za klikanje in brezžičnim oddajnikom. Finta pa je v drugem delu -- jedro z elektroniko je všito v kosmato elastično tekstilno preobleko in se premika neodvisno od nje, tako uporabnik v roki drži puhasto kepico in jo gnete, s čemer dosega gibanje miškinega kazalca po ekranu. Stvar je možno uporabljati...

46 komentarjev

Novosti na področju računalniških mišk

Microsoft Habu

Slo-Tech - Microsoft in Razer sta predstavila prvi sad sodelovanja, računalniško miško z imenom Habu, z ločljivostjo 2,000 DPI. Po besedah pristojnih, gre za prvi izdelek iz nove generacije t.i. High-End računalniške periferije.

Genius je predstavil igračarsko miško Navigator 535 Agama, posebnost katere je pet prednastavljivih programov delovanja, kar omogoča enostavno menjavo med različnimi nastavitvami.

Logitech bo s...

97 komentarjev

Windows Fundamentals za stare PC-je

InternetNews - Microsoft je izdal Windows Fundamentals for Legacy PCs, okleščen operacijski sistem, namenjen starejšim PC-jem, ki niso dovolj zmogljivi za Windows XP.

Gre za sistem, ki temelji na Windows XP Embedded Service Pack 2 in omogoča zagon le omejene zbirke programov, namenjen pa je predvsem za uporabo kot thin-client, torej za povezavo za na strežnike na primer preko Remote Desktop protokola. Te programske opreme ne bo v prosti prodaji, ampak le pod "Software Assurance" licenco (enterprise). Za dodatnega branja željne je na voljo tudi uradna objava na strani Microsofta.

35 komentarjev

61" plazma zaslon

Electic Tech - Tako velik zaslon bo izdeloval NEC, ki je že kar uveljavljeno podjetje na področju plazma zaslonov. Masovna proizvodnja zaslona pa se bo začela 23 julija. Ta plazma zaslon je trenutno največji (diagonala 155 cm), zdizajniran pa je bil z namenom, da pokrijejo potrebe poslovnega (borze, ...) in izobraževalnega (predavanja?) sektorja. Več informacij najdete tukaj.

2 komentarja