»

Novosti iz Microsofta

ZDNet - Pred dobro uro je vodja razvoja Windows Viste, Jim Allchin, razglasil, da je Vista končana. Za vse, česar o njej še ne veste, priporočam obisk WinSuperSite-a. Dva dni nazaj je bil končan tudi razvoj Officea 2007.

Na nekoliko drugem področju, si lahko ogledate tudi Virtual Earth beta, ki je tudi izšel ta teden in seveda posnema NASA World Wind in Google Earth, prinaša pa boljši 3D pogled na nekaj ameriških mest (vključno s teksturiranimi stavbami). Za namestitev morate svoje Windowse prepričati (lokalne nastavitve), da ste doma v ZDA, sicer se ne bo hotel namestiti.

24 komentarjev

Internet Explorer 7

Microsoft - Microsoft je po slabih dveh letih razvoja izdal končno različico Internet Explorerja 7. Uporabniki Windowsov XP in Serverja 2003 si ga lahko brezplačno prenesete z navedene spletne strani. Po dveh resetih in precej zamudni namestitvi boste tisti, ki se niste pustili zapeljati lisici, lahko uživali v zavihkastem brskanju, RSS virih, boljšem tiskanju, izboljšani varnosti (anti-phishing), (malo) boljši podpori standardom ter se ubadali z novim uporabniškim vmesnikom... Čez predvidoma tri tedne bo IE7 pričakal vse "zasebne" uporabnike Windowsov kot posebna posodobitev visokega nivoja. Podrobnejši opis novosti najdete na Winsupersiteu.

Prostora za izboljšave je še precej, zato lahko le upamo, da Microsoft tokrat IE ekipe ne bo ponovno poslal na zimsko spanje.

101 komentar

Windows Vista RC1

Microsoft - Izšel je Windows Vista Release Candidate 1. Na voljo je TechNet in MSDN naročnikom in vsem, ki so se javili za "Customer Preview Program" za beta 2, in sicer preko te povezave. V tej različici bi naj bil nabor funkcionalnosti že zamrznjen in do končne različice, naj bi le še izpilili delovanje in spolirali videz. RC1 je precej boljši od bete 2, od zanesljivosti, podpore strojne opreme, (ne)vsiljivosti..., ima pa tudi svoje "temne strani", ki si jih lahko ogledate tudi sami, če imate veselje s temi rečmi. Zdaj lahko le še stavimo, koliko RCjev in mesecev bo še minilo do uradnega izida.

22 komentarjev

Windows Live Local prenovljen

Slo-Tech - Microsoft je prenovil ponudbo na področju spletnih zemljevidov, dostopnih na njihovi strani Windows Live Local. Prva in najpomembnejša novost, zadeva zemljevid, v katerega je po novem vključena tudi naša Kokoška. Tako se lahko sprehajamo po skoraj vseh cestah naše dežele ( primer), kar je vsekakor dobrodošlo za potepanje po neznanih krajih.

Poleg tega so dodane tudi nekatere novosti, kot so Collections, kamor si lahko shranimo zaznamke določenih krajev, Traffic, ki omogoča realno časovni pregled prometa, a ta storitev pri nas še ni na voljo, in Driving directions, ki nam izriše pot med dvema poljubnima krajema ( primer).

Zemljevid si lahko delimo tudi z ostalimi (Messenger, Email, URL, ...), prav tako si ga lahko natisnemo, pri čemer imamo več možnosti (zemljevid, zemljevid in tekst, ...).

20 komentarjev

MSN Virtual Earth

Slo-Tech - Pred dnevi je Microsoft širši javnosti ponudil MSN Virtual Earth, ki je trenutno v beta fazi.

Gre za servis, ki vam ponuja brskanje po karti celega sveta. Tako lahko iščete določene ulice v državi, pomaga vam pri izbiri poti med dvema točkama in podobno. Samo premikanje po zemljevidu v celoti poteka z miško ali s smernimi tipkami. Prav tako lahko uporabimo kolešček miške ali tipki + in - za spreminjanje zooma.

Trenutni pogled na karto si je možno shraniti, ter ga kasneje uporabiti. Kar nam olajša vrnitev na predhodno pozicijo in pogled, parv tako lahko to povezavo pošljemo prijatelju preko elektronske pošte. Primer takšne povezave izgleda nekako takole.
Zanimiva, a hkrati uporabna je funkcija, ki vam na podlagi IP številke pokaže, kje se nahajate.

31 komentarjev

Windows bodo dobili črno skrinjico

ZDNet - Kot poroča ZDNet, je Microsoft najavil, da bo v naslednjo verzijo operacijskega sistema Windows vgradil programski ekvivalent črne skrnjice, kakršno najdemo na letalih. Orodje, ki bo zgrajeno na osnovi obstoječega sistema Dr.Watson, bo v primeru napake posnelo vse programe v delovnem pomnilniku, odprte dokumente ipd., da bi lažje ugotovili, kaj je šlo narobe. Greg Sullivan iz Microsofta je zagotovil, da bo orodje uporabniku prikazalo, kateri podatki so vsebovani v poročilu in dalo možnost, da nekatere odstrani ali pa sporočila o napaki sploh ne pošlje. Vse seveda popolnoma anonimno. Pri Microsoftu so poudarili, da je to začetek poti proti dobi, ko bodo lahko vsakemu uporabniku točno povedali, zakaj se je napaka zgodila in bodisi z nasvetom ali popravkom preprečili ponovitve.

74 komentarjev

Microsoftov Anti-Spyware

Slo-Tech - 16. decembra 2004 je Microsoft naznanil prevzem podjetja Giant Software Company, ki izdeluje programsko opremo za ustavitev nadležnega spyware-a, ki pa je do sedaj bilo precej neznano.
Zanimiv članek lepo opisuje, zakaj Giant AntiSpyware je in bo najboljši program za odstranjevanje zalege na računalnikih, saj po nekaterih testih ta program močno prekaša vse ostale na trgu, vključno z dobro znanima Ad-Aware in Spybot-om. Soustanovitelj prevzetega podjetja, s katerim se je avtor članka pogovarjal le nekaj dni pred prevzemom, pravi da je ključna prednost v primerjavi s konkurenco, real-time zaščita.

Očitno le ni tako čudno, da se je gigant iz Redmonda odločil za akcijo.

24 komentarjev