»

Bodo ZDA v osebna vozila namestile motilnike signala?

Slo-Tech - Razne prisilne ukrepi v Evropi videvamo pogosteje kakor v ZDA, kjer radi poudarjajo svobodo, zato je zelo zanimiv aktualni predlog, ki ga zagovarja ameriški minister za promet Ray LaHood. Predlaga namreč, da bi v avtomobile vgrajevali motilnike signala za prenosne telefone. LaHood je dejal, da je tehnologija že zdavnaj nared in da bo kmalu uporabljena v avtomobilih, kjer bo onesposobila mobilne telefone med vožnjo. Zatem je nanizal še statistiko, koliko nezgod zakrivijo vozniki zaradi telefoniranja med vožnjo, a to niti ni tako pomembno. Vprašanje je namreč, od kod pravica vladi predpisati obvezno vgradnjo motilnikov signala v avtomobile, saj seveda ni nujno, da telefonira ravno voznik.

93 komentarjev

Gran Turismo 5 prihaja novembra

2. novembra 2010!

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Saga, ki je čakanje na izid 5. izdaje ene izmed najpopularnejših dirkačin na svetu, Gran Turismo, bo očitno zaključena pozno jeseni. Na E3 so namreč poleg detajlov v zvezi z Move ter predstavitvijo Portal 2 na Sonyjevi predstavitvi obiskovalci izvedeli datum izida, ki naj bi tokrat držal kot pribit. Na koledarjih si torej označite 2. november 2010, ko bo ta perfektna igra končno na voljo publiki. Prav perfektnost oz. stremenje k njej naj bi bil razlog za vse zamude.

Kazunori Yamauchi, CEO Polyphony Digital, razvijalskega studia, ki stoji za serijo Gran Turismo, je sicer že nekajkrat v preteklosti povedal, da je Gran Turismo 5 tik pred koncem razvoja. Očitno so vsakič našli še nekaj podrobnosti, ki so jih morali popraviti. Nedvomno je to zgolj dobro za nas...

10 komentarjev

Gran Turismo 5 pri nas šele konec leta?

Na lepotce bo treba še počakati

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Pri vseh zamudah lahko le upamo, da se 5. izdaje priljubljene serije Gran Turismo ne loteva sindrom Duke-Nukem-Forever. V intervjuju za špansko stran Canarias al Dia je James Armstrong, vodilni mož portugalske veje Sonyja ter član Sony Europe, povedal, da Gran Turismo na policah evropskih trgovin pričakuje še pred letošnjim božičem. Glede na prvotno načrtovan marčevski izid na Japonskem, ki se je že zamaknil za nedoločen čas, igro lahko pričakujemo šele v drugi polovici leta, najverjetneje v jeseni oz. šele decembra. Vsi ljubitelji serije pa pozor! James Armstrong je imel podobne napovedi že lani, ko je napovedal, da se bo evropski izid zgodil še pred koncem leta 2009, kar je potrdil tudi Sony in se tega držal vse do lanskoletnega Tokyo Games Showa. Takrat so...

28 komentarjev

Gran Turismo 5 spet zamuja

Na lepotce bo treba še počakati

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Spomladanski oz. poletni datum izida (odvisno v katerem delu sveta živite), napovedan za tako težko pričakovan Gran Turismo 5, očitno ne bo držal, saj je prišlo do še ene (izmed mnogih) zamud pri izidu. Pri Bit-techu so nad zamudo nadvse začudeni, predvsem po demo različici GT5 Prologue ter v decembru napovedani demo različici (Academy Time Trial) ter po prvoosebnih izkušnjah z GT5 na GamesCom 2009 lanskega avgusta. Že takrat se jim je igra zdela bolj ali manj dokončana. Za zamudo so pri Sonyju okrivili težave v produkciji, ki so v tem stadiju razvoja nekoliko presenetljive. Nov datum izide še ni znan, kar je seveda ujezilo mnoge ljubitelje. Kako težko pričakovana je igra, prvič javnosti predstavljena že na E3 leta 2006, vam lahko pove podatek, da so zadnjo...

10 komentarjev

Gran Turismo 5 prihaja 'že' poleti?

Manjka le še predenje motorjev

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Gran Turismo 5, najlepša, najobširnejša, najbolj dovršena in ostalo naj- igra iz slavne družine Gran Turismo je brez dvoma eden izmed najbolj pričakovanih naslovov za Sonyjev PlayStation 3, napovedan že daljnega leta 2006. Ustvarjalci, Polyphony Digital, so potencialne kupce na robove stolov spravili že z GT5 Prologue, ki je zgolj smetana na torti v primerjavi s polno izdajo igre. Prologue je na police trgovin na Japonskem prišel skoraj natanko 2 leti nazaj, preostali svet pa se je lahko začel sliniti v februarju in marcu leta 2008. Dve leti kasneje, 31. marca 2010, bo celotna igra, ki bo prišla kar na dveh BluRay ploščkih, izšla na Japonskem, medtem ko avtomobilski navdušenci željno pričakujejo datum izida drugod po svetu. Severnoameriška divizija Sonyja je...

36 komentarjev

PS3 Slim povečal prodajo

Prodajni hit PS3 Slim

vir: Wikipedia
engadget - V tednu po predstavitvi Slim modela PlayStation 3 je prodaja močno poskočila tako v Veliki Britaniji kot v ZDA. Medtem ko se je v ZDA prodaja povišala za zgolj 300%, je na Otoku poskočila za kar desetkrat. Poleg tega je bila konzola, prvič po prvem tednu leta 2008, na vrhu prodajnih statistik, pred svojima konkurentoma Xbox 360 in Wii. Prodaji je zagotovo poleg novega, tanjšega modela pomagalo tudi znižanje cen starejših dveh modelov.

Obenem z GamePlan Insights lestvice 10 najbolj pričakovanih izidov kupci hočejo kar polovico naslovov za PlayStation 3, med katerimi sta tudi dve ekskluzivi, Gran Turismo 5 in God of War III, poleg Final Fantasy XIII, Assassin's Creed 2 in Call of Duty: Modern Warfare 2. Dobre prodajne...

27 komentarjev

Gran Turismo HD bomo plačevali po delih

Ars Technica - Ena največjih uspešnic na Sony-jevih konzolah PlayStation je nedvomno dirkačina Gran Turismo. V naslednji izdaji, imenovani HD, nam bodo njeni stvaritelji postregli z zanimivim konceptom plačevanja, kjer ne bomo več odšteli visoke vsote za celotno igro, ampak jo bomo plačevali po koščkih, kolikor nam bo pač všeč. Osnovna različica ne bo vsebovala prog in avtomobilov, saj bo oboje potrebno kupovati kasneje po cenah od 0,45 do 0,85 dolarja za jeklene konjičke in od 1,70 do 4,30 dolarja za steze. Na voljo bodo še dražje, omejene serije, kar bo v končni fazi izdelovalcem najbrž prineslo obilo dobička, ker je kupce lažje pretentati s pogostimi nakupi majhnih vrednosti kot pa z enim, višjim zneskom. Več o novem konceptu na Ars Technici.

27 komentarjev

Office 11 samo za Microsoftove izbrance

več strani - Velikan iz Redmonda nas spet preseneča. Kot ponavadi ne pozitivno, saj bo to svojo potezo verjetno povzročil sive lase predvsem poslovnim uporabnikom. Za kaj torej gre?

Kot poročajo tukaj in tukaj, se je Microsoft, ki je pred dobrim tednom poslal beta testerjem Office 11 (naslednika Office XP), odločil, da požene voz operacijskih sistemov naprej, in da bodo lahko uporabniki namestili nov pisarniški paket samo na računalnike z Windowsi 2000 s servisnim paketom SP3 in pa na Okna XP. Sicer je namera lahko tudi dobronamerna, vendar pa tržni analitiki ugotavljajo, da bo to povzročilo predvsem jezo pri večjih uporabnikih, ki bodo plačevali še večje licenčnine. Ali pa, kot napovejuje drugi, uporabili alternative, kot je npr. OpenOffice.

Sicer pa to ni prva takšna Microsoftova poteza, saj je že dolgo znano, da Offica XP uporabniki niso mogli namestiti na Okna 95.

Hvala pa PicNiKu, ki nas je opozoril na novico.

Kaže, da je voz napredka hiter. Microsoft mora paziti, da ne bo sam padel z...

4 komentarji

Semi računalniška novica

Overclockers Australia - Tole je pa zopet ena stvar, ki me je impresionirala... Sicer ni ravno veliko povezana z računalništvom, malce pa vseeno. Vsi tisti, ki občudujete dobre jeklene konjičke si morate ogledati tole.
Nekdo je v svojo Hondo Acuro vgradil čuda stvari. Če si ogledamo je tu en super-duper radio, oh in sploh hudi zvočniki, ki si jih lahko od spodaj ogledamo iz prtljažnika skozi pleksi steklo, znotraj je en kup huuuudih ojačevalcev ter računalnik! Da, prav ste slišali... računalnik z monitorjem v prtljažniku ter z dvema v naslonjalih za glavo od voznika in sovoznika. Res, tole si le oglejte, načudili se boste še in še!

6 komentarjev

Cene storitve ADSL

Jaz - Telekomove cene so znane. Za vzpostavitev ADSL kanala boste morali odšteti 30.000 SIT, mesečna naročnina bo pa znašala 3034,5 tolarja. Ampak, pozor! Za lastništvo ADSLa morate imeti ISDN (kar je, za moje pojme glupo, ampak pustimo to za naslednjič). Ta cena 3034 tolarja na mesec je tako kot nekakšna mesečna naročnina, na katero boste plačevali še dostop ponudniku za internet (v tem primeru trenutno edinemu, ki ima možnost ADSL, SiOlu). Torej, če bo SiOl prizanesel nam, krotam, si lahko celo še kaj obetamo. Če ne - bomo pa videli. Vse, kar mene zanima, je: Koliko bo SiOl odštel od mojega prasca za 128k povezavo v tujino, pavšalno 24h na dan, z neomejenim SLOVENSKIM prometom.

16 komentarjev