»

OCZ opušča izdelavo pomnilnika

OCZ-jev pogon Vertex za namizne računalnike

vir: Daily Tech
Daily Tech - Iz podjetja OCZ je prispela vest, da bodo opustili proizvodnjo računalniškega pomnilnika, s katerim so sploh vstopili na trg računalniških komponent davnega leta 2000. Od takrat se je njihov obseg močno razširil, prek hladilnikov, grafičnih kartic in napajalnikov nazaj proti pomnilnikom v obliki pogonov SSD. V začetku leta so sicer že sporočili, da se vračajo h koreninam ter se bodo posvetili le izdelavi pomnilnika, pogonov SSD ter napajalnikov (že pred časom so kupili med navijalci nekdaj zelo cenjeno podjetje PC Power & Cooling), zdaj pa se bodo očitno posvetili le dvema področjema.

Odločitev za prekinitev proizvodnje pomnilnika je prišla zaradi upada...

47 komentarjev

Nov IBMov čip združuje električne in optične komponente na enem kosu silicija

Procesor z optično IO plastjo iz nanofotonske mreže

vir: IBM
IBM - Kot je znano, pri IBMu že vrsto let razvijajo povezovanje električnih in optičnih komponent za komunikacijo med procesorji. Tokrat so naznanili, da jim je uspelo obe komponenti stlačiti na en sam kos silicija. Nova tehnologija, imenovana "CMOS Integrated Silicon Nanophotonics", bi naj povečala hitrosti prenosa za 10x v primerjavi z obstoječimi tehnologijami, ob manjši porabi. S tem želi IBM doseči hitrosti prenosa, ki bi nosile predpono Exa, kar je 1018 bitov na sekundo. Prednosti so tudi v velikosti, saj en oddajniški kanal s celotnim električnim in optičnim vezjem zavzema le 0.5 mm2. To pomeni, da je mogoče izdelati en čip v velikosti 4x4 mm2, ki lahko oddaja in sprejema več kot 1 Terabit na sekundo. Tudi tukaj se prednosti ne končajo. Takšne čipe je moč...

22 komentarjev

Varnostna luknja v večini HP in Compaq prenosnikov

Slashdot - Strokovnjak za varnost pod vzdevkom "porkythepig", je objavil kodo za napad na HP in Compaq prenosnike. Exploit izkorišča ActiveX v HP-jevem programu za posodobitve, s čimer omogoči napadalcu dostop do Windows kernel modulov, kar lahko povzroči neodzivnost sistema ali pa z malo truda prevzame nadzor nad njim.

Prav tako je prejšnji teden "porkythepig" objavil kopico varnostnih pomankljivosti v HP in Compaq prenosnikih, za katere pa je HP že izdal popravke.

Vir

11 komentarjev

Piratsko kopijo Viste bo doletel "Black Screen of Darkness"

Slashdot - Microsoft se je odločil za nov korak v boju proti piratstvu. Tokrat bodo na udaru piratske kopije Winsows Viste z Reduced Functionality mode. Le ta bo po eni uri normalnega delovanja onemogočil sistem ter prikazal črn zaslon. Microsoft se je odločil za faktor zastraševanja in o tem obvestil vse ponudnike OEM verzije Viste, da morajo svojim strankam namestiti licenčno kopijo.

Vir

196 komentarjev

Stare IT reklame odličen vir zabave

ComputerWorld - Fantje na ComputerWorldu so se ob 40. obletnici lotili listanja starih številk svoje revije z namenom zbiranja oglasnih sporočil, ki za današnje razmere izgledajo zelo duhovita. Med drugim so odkrili odlične ponudbe trdih diskov (80 megabajtov za manj kot 12.000 dolarjev), peresno lahke prenosnike (samo 5 kilogramov) in seksi 1600-baudne modeme. Ogled priporočamo!



Izvorna novica.

Žal, deklica ni del kompleta. Oh, gospod, naj vas ne bo sram, niste prvi, ki kliče s tem vprašanjem.

15 komentarjev

Soapbox

Computerworld - Že nekaj časa je Microsoft razvijal SoapBox, stran na kateri si je možno ogledati posnetke uporabnikov, ki te filme prenesejo na strežnik. Tako je že vsem znani YouToube, ki spada pod Googlovo okrilje, dobil manjšo konkurenco. Do nedavnega je bila ta stran na voljo samo za ožji krog povabljenih uporabnikov, sedaj pa se je ta omejitev sprostila, tako da si lahko vsak ogleda vsebine na tej strani.

Več o novici poroča Computerworld.

32 komentarjev

Shranjevanje podatkov v prihodnosti

ComputerWorld - Na ComputerWorld so objavili nadvse zanimiv prispevek, v katerem so opisani trije IBM-ovi znanstveni koncepti, povezani s pomnjenjem podatkov. Eden od njih govori o izdelavi pomnilnika s pomočjo nanotehnoloških procesov izdelave, tovrstni izdelki naj bi nekoč v prihodnosti prinesli čipe v velikosti kovanca, na katere bomo lahko shranili 10 TB podatkov, obenem pa bodo dosegali tudi izjemne hitrosti prenosa. To bi v praksi pomenilo, da v osebnih računalnikih ne bi več potrebovali ločenega delovnega pomnilnika in trdega diska, kar bi v končni fazi prineslo sisteme, ki se ne bi zaganjali, ampak bi bili pripravljeni za delo takoj ob vklopu. Poleg opisanega sta v članku omenjena še dva koncepta -- eden vsebuje holografske optične medije, pri drugem pa gre za magnetno zapisovanje na trde diske s pomočjo toplote. Nedvomno zanimivo in branja vredno čtivo.

O članku nas je obvestil danes vizionarsko navdahnjeni snow.

13 komentarjev