»

PS4 brez optičnega pogona?

Slo-Tech - Čeprav PS3 še ni prišel na police, Sony že govori o nasledniku (PS4), vsaj glede optičnega pogona. Tega namreč, po besedah Sony-evih predstavnikov, v PS4 sploh ne bo.

Razlog za takšno odločitev je v tem, da se tako Sony kot NVidia strinjata, da je pričakovani proizvodni ciklus PS3 deset let. Do takrat naj bi bilo dovolj širokopasovnih povezav, pa tudi digitalna tržnica naj bi bila toliko razvita, da fizičnih kopij multimedijskih vsebin ne bo več.

22 komentarjev

IE 7 preko samodejnih posodobitev

News.com - Kot poroča C|net news, bo Microsoft razpošiljal popolnoma prenovljeno različico spletnega brskalnika Internet Explorer preko samodejnih posodobitev. Pri Microsoftu to odločitev pojasnjujejo z vidika varnosti končnih uporabnikov, saj predhodnik IE 7 ni doživel konkretnejše dodelave že kar celih 5 let.

Zgornja odločitev sicer ne pomeni, da namestitve IE 7 ne bo moč preprečiti - uporabnik bo moral namestitev potrditi, Microsoft pa namerava za poslovne uporabnike izdati tudi posebno orodje, ki bo preprečilo namestitev IE 7 na računalnike. Razlog za takšno odločitev so znane težave z vsiljevanjem SP2 preko samodejnih posodobitev. Tako se bo možno izogniti težavam zaradi morebitne...

26 komentarjev

Izšel je Internet Explorer 7.0 beta 3

Slo-Tech - Microsoft je 29. junija izdal še tretjo različico brskalnika IE 7.0. Tokrat gre le za manjše popravke, ki povečajo zanesljivost in kompatibilnost, nekaj popravkov, ki odpravijo napake pri izrisovanju, malenkost pa je bil spremenjen tudi vmesnik. Od vidnejših sprememb je možnost razporeditve zavihkov po principu drag and drop.

Brskalnik je trenutno na voljo za XP SP2 in Windows Server 2003 SP1, prenesete pa si ga lahko iz uradne strani. IE 7.0+, ki je oznaka tega brskalnika za operacijski sistem Windows Vista, še ni na voljo.

51 komentarjev

Internet Explorer je najmanj varen brskalnik

Crypto-Gram - Kot v svojem članku z naslovom Internet Explorer Sucks piše eden najbolj znanih ameriških varnostnih strokovnjakov Bruce Schneier, se brskalnik Internet Explorer na varnostnem področju spet ni najbolje izkazal.

Schneier namreč poroča o raziskavi Browser Security Test, ki je skušala ugotoviti koliko časa je bil posamezni brskalnik (testirali so MSIE, Opero in Firefox) "znano ranljiv". Obdobje znane ranljivosti so definirali kot obdobje med javno objavo odkritja varnostne pomankljivosti in izdajo popravka zanjo. Dejstva, da si veliko posameznikov varnostnih popravkov ne...

79 komentarjev

Symantec bo ukinil brezplačni Sygate požarni zid

News.com - En mesec po nakupu podjetja Sygate Technologies so se pri Symantecu odločili (pa saj smo vsi vedeli), da bodo ukinili popularno brezplačno različico Sygate požarnega zidu konec tega meseca, ker predstavlja direktno konkurenco njihovemu izdelku Norton Personal Firewall. Vsem dosedanjim uporabnikom ukinjenega programa, ki je bil samo s strani c|net prenešen več kot 3.600.000-krat, bodo kot alternativo ponudili omenjen plačljiv firewall.

Še vedno je na voljo kar dosti brezplačnih alternativ, a Sygatov izdelek je bil ena boljših, tako da ga bomo pogrešali.

33 komentarjev

Internet Explorer 7 Beta 1

Slo-Tech - Vzporedno z izzidom prve beta inačice operacijskega sistema Windows Vista je izšel tudi nov brskalnik Internet Explorer 7, prav tako Beta 1.

Kot je bilo za pričakovati, smo tudi uporabniki tega brskalnika dočakali zavihke (tabe). Le-ti se nahajajo pod vrstico, v kateri je URL naslov. Nov zavihek je možno odpreti tako, da kliknemo na majhen kvadratek, ki se nahaja desno od zadnjega zavihka, lahko pa tudi tako, da ob kliku na povezavo držimo tipko Ctrl.

Druga novost je t.i. Phishing filter, ki je privzeto izključen. Ob vključitvi omogoča, da brskalnik ob obisku strani sam pregleda stran, prav tako lahko to mi sami zahtevamo, lahko...

38 komentarjev

Microsoft opozarja na Internet Explorer 7

Slashdot - Eweek poroča, da Microsoft zaradi neizbežnega približevanja izida prve beta različice brskalnika Internet Explorer 7 že opozarja razivjalce spletnih strani, naj le-te preverijo če bodo na novem brskalniku pravilno delovale.

Čeprav trenutno še pravzaprav ni veliko informacij, kaj bo novi brskalnik sploh vseboval, bi se naj le-te pojavile kaj kmalu, če lahko verjamemo Garyu Shareu, direktorju Microsoftovega oddelka za internetne platforme in varnostne produkte. Priporoča tudi, da naj razvijalci sledijo IEBlogu, kjer bi naj informacije o novem brskalniku dobili direktno od tehnične ekipe.

Ali je upanje, da se bo nov brskalnik držal standardov, prazno?

61 komentarjev