»

WSUS 3.0

Slo-Tech - V začetku tega meseca je Microsoft izdal naslednjo različico dokaj priljubljenega programa za posodabljanje Microsoftove programske opreme. Gre za WSUS 3.0, ki prinaša nekaj novosti, med katerimi so spremenjen vmesnik za upravljanje (sedaj snap-in, prej web vmesnik), podpora za Visto, izboljšano poročanje o stanju računalnikov, za katere skrbi WSUS, osnovno poročanje o novih popravkih in stanju po elektronski pošti, čarovnik za odstranjevanje starih računalnikov in popravkom, katere so nadomestili novejši popravki, ter še nekaj drugih. Razveseljivo za vse, ki že sedaj uporabljajo WSUS 2.0 je to, da WSUS 3.0 podpira migracijo iz starejše verzije.

Več na uradni strani.

3 komentarji

Windows Server Longhorn Beta 3 je tu

Slo-Tech - Pred nekaj dnevi je Microsoft izdal prvo javno dostopno verzijo prihajajočega operacijskega sistema, ki je prvotno namenjen strežnikom. Med najbolj opaznimi novostmi vsekakor spada nova možnost pri namestitvi poimenovana ServerCore, katero uporabniki nekaterih drugi strežniških okolji že poznajo. Gre za možnost namestitve osnovnih komponent za delovanje strežnika za določeno nalogo (npr. DNS, DHCP, Domain Controller i.d.) pri tem pa se na strežnik ne namesti grafični vmesnik. Tak strežnik lahko urejamo na daljavo, hkrati pa iz varnostnega stališča prinaša izboljšave, saj manj nameščenih komponent predstavlja manjše tveganje.

O tem in še drugih, novih ali prenovljenih, komponentah...

118 komentarjev

Internet Explorer 7

Microsoft - Microsoft je po slabih dveh letih razvoja izdal končno različico Internet Explorerja 7. Uporabniki Windowsov XP in Serverja 2003 si ga lahko brezplačno prenesete z navedene spletne strani. Po dveh resetih in precej zamudni namestitvi boste tisti, ki se niste pustili zapeljati lisici, lahko uživali v zavihkastem brskanju, RSS virih, boljšem tiskanju, izboljšani varnosti (anti-phishing), (malo) boljši podpori standardom ter se ubadali z novim uporabniškim vmesnikom... Čez predvidoma tri tedne bo IE7 pričakal vse "zasebne" uporabnike Windowsov kot posebna posodobitev visokega nivoja. Podrobnejši opis novosti najdete na Winsupersiteu.

Prostora za izboljšave je še precej, zato lahko le upamo, da Microsoft tokrat IE ekipe ne bo ponovno poslal na zimsko spanje.

101 komentar

IE7 končno v naše mlinčke

Washingtonpost - Microsoft namerava jutri izdati Internet Explorer 7 kot popravek z visoko prioriteto. To pomeni, da bo vse, ki imajo nastavljeno avtomatsko nameščanje popravkov jutri po restartu pričakal svež IE7™.

Ob tem velja omeniti da se je od julija malce povečal odstotek uporabnikov Internet Explorerja kljub veliko na novo odkritih ranljivosti v njem.

Le kako je Microsoftu uspelo v petih letih narediti tako malo.

121 komentarjev

Microsoft bo zaračunaval Office Beta

CNet - Office 2007 Beta 2 je bil do sedaj prenesen že 3 milijonkrat. To naj bi bilo 5 krat več, kot so predvidevali pri Microsoftu. Zato bodo začeli prenose zaračunavati. Od srede naprej vas bo prenos bete stal 1,5 dolarja. Pri Microsftu še pravijo, da to ne bo postala stalna praksa. Za dosedanje uporabnike bodo tehnične osvežitve in nadgradnje še naprej brezplačne.

Za navdušence torej prihajajo zadnji dnevi za zastonj beta 2 verzijo. Z opozorilom, da bo normalno delala le do februarja 2007...

46 komentarjev

IE 7 preko samodejnih posodobitev

News.com - Kot poroča C|net news, bo Microsoft razpošiljal popolnoma prenovljeno različico spletnega brskalnika Internet Explorer preko samodejnih posodobitev. Pri Microsoftu to odločitev pojasnjujejo z vidika varnosti končnih uporabnikov, saj predhodnik IE 7 ni doživel konkretnejše dodelave že kar celih 5 let.

Zgornja odločitev sicer ne pomeni, da namestitve IE 7 ne bo moč preprečiti - uporabnik bo moral namestitev potrditi, Microsoft pa namerava za poslovne uporabnike izdati tudi posebno orodje, ki bo preprečilo namestitev IE 7 na računalnike. Razlog za takšno odločitev so znane težave z vsiljevanjem SP2 preko samodejnih posodobitev. Tako se bo možno izogniti težavam zaradi morebitne...

26 komentarjev

Izšel je Internet Explorer 7.0 beta 3

Slo-Tech - Microsoft je 29. junija izdal še tretjo različico brskalnika IE 7.0. Tokrat gre le za manjše popravke, ki povečajo zanesljivost in kompatibilnost, nekaj popravkov, ki odpravijo napake pri izrisovanju, malenkost pa je bil spremenjen tudi vmesnik. Od vidnejših sprememb je možnost razporeditve zavihkov po principu drag and drop.

Brskalnik je trenutno na voljo za XP SP2 in Windows Server 2003 SP1, prenesete pa si ga lahko iz uradne strani. IE 7.0+, ki je oznaka tega brskalnika za operacijski sistem Windows Vista, še ni na voljo.

51 komentarjev

Microsoft IE 7.0 in https, Exchange 5.5 gre v pokoj, prihaja MSN Book Search

Slo-Tech - Microsoft namerava ob koncu leta prekiniti podporo za Exchange Server 5.5, kateremu je že dodobra zrastla brada, prav tako pa je že zdavnaj dobil (celo dva) naslednika - o mlajšem med njima, ki je te dni dobil tudi drugi servisni paket, smo nedavno pisali.

Prav tako se ukinja splošna brezplačna podpora za Exchange 2000, za katerega bo od začetka naslednjega leta na voljo še samo plačljiva različica. To v praksi pomeni, da bodo morali uporabniki plačati tako za podporo, kot tudi za popravke, ki niso varnostne narave (slednji bodo še naprej na voljo zastonj). Velja dodati še, da Microsoft namerava izdati naslednjo verzijo Exchangea pod številko 12 ob koncu naslednjega leta ali v začetku leta 2007. Več o tem lahko preberete na PCWorld.com.

Naslednja točka na seznamu je prihajajoči Internet Explorer 7.0 (IE7), ta naj bi na področju varnosti svojo nalogo opravljal bolje kot predhodnik, tudi po zaslugah privzeto vključene podpore Transport Layer Security (TLS). Trenutno IE6 privzeto...

21 komentarjev