»

Aretirali osumljenca za razkritje GTA VI

Slo-Tech - Britanska policija je v Oxfordshiru aretirala 17-letnika, ki je po neuradnih podatkih osumljen vdora v Rockstar North in razpečevanja vsebin iz prihajajoče igre Grand Theft Auto VI, kar so v podjetju uradno potrdili minuli teden. V četrtkovi aretaciji je sodelovala National Cyber Crime Unit pri britanski policiji. Posnetki igre, ki so pricurljali na splet, so tedaj razkrili špekulacije, da je prizorišče Vice City, glavna junaka pa par. Heker se je bil tedaj pohvalil tudi z vpletenostjo v vdor v Uber (kar je podjetje pripisovalo skupini Lapsus$) in Rockstar Northu zagrozil z objavo izvorne kode in še več informacij, če se ne bodo dogovorili drugače. GTA VI sicer razvijajo od leta 2014 in je še precej daleč od izida, igralci pa jo nestrpno pričakujejo.

Uradne potrditve, da je aretacija povezana z razpečevanjem GTA VI, še nimamo. Je pa Rockstar North potrdil, da je na internet pricurljala avtentična vsebina, ki pa resda izvira iz tri leta stare kopije. Ko so se na internetu začele...

26 komentarjev

Nintendo s 66 % manjšim zaslužkom

Nintendo Wii

vir: engadget
engadget - Vse kaže, da se je vsaj v drugi četrtini letošnjega leta norija okrog Nintendove konzole Wii umirila. Kljub zastarelost v obliki šibkejše strojne opreme v primerjavi s PlayStation 3 in Xbox 360 (ter celo Applovim iPhoneom), se je prodajal odlično in ima po svetu skoraj 50 % tržni delež ob PlayStation 3 in Xbox 360. A količina prodanih Wiijev in Nintendove prenosne konzole DSi je upadla za kar 40 % v primerjavi z drugo četrtino lanskega leta. Za počasnejšo prodajo DSijev Nintendo deloma krivi Apple in njihov iPhone, za katerega zdaj priznavajo, da je na področju mobilnega igranja iger resen konkurent. Najbolj verjeten razlog za upad prodaje je, poleg recesije, prav velika...

17 komentarjev

Sony na skrivaj navdušen nad Androidom

Sony Walkman z Androidom

vir: engadget
engadget - Sledeč mobilni navezi z Ericssonom bo Sony Android uporabil tudi v nekaterih lastnih mobilnih napravah. V letu 2010 naj bi pohod začela Walkman in osebna navigacijska naprava, katerih osnova bo Googlov operacijski sistem. Sony trenutno v PlayStation 3 in PlayStation Portable uporablja poenoten uporabniški vmesnik, XrossMediaBar, ki bo zaradi odprte narave Androida vsaj delno lahko prenešen tudi na nove mobilne naprave. Če bodo naprave podpirale tudi Android Marketplace pa še ni znano. Mogoče je to le predpriprava za konec sodelovanja z Ericssonom.

1 komentar

Wii daleč spredaj, Xbox povozil PS3

TG Daily - Če gre verjeti Microsoftovim besedam, je njihov Xbox 360 na razprodajah v ZDA ta petek dobesedno povozil konkurenta iz Sonyja. V primerjavi z lanskim črnim petkom je Microsoft prodal za četrtino več konzol, skupaj torej slabih 400.000. Trdijo še, da so prodali kar trikrat več konzol kot Sony na isti dan, medtem ko je lani ta faktor znašal le dve. Neodvisnih podatkov za letošnji november še ni, povejmo pa, da je bil lani absolutni zmagovalec Wii z 981.000 prodanimi, sledila pa sta Xbox s 770.000 in PlayStation 3 s 466.000.

42 komentarjev

GTA IV z 32 igralci naenkrat

bit-tech.net - Seveda to ne bo mogoče na enem računalniku, temveč v večigralskem načinu prek interneta, žal pa ne v vseh načinih medmrežnega igranja. Poleg tega pa bo PC verzija imela še nekaj izboljšav v primerjavi z obema verzijama za konzoli, saj bo mogoče nastavljati gostoto prometa, daljša bo vidljivost, posnetke bo mogoče naložiti na Rockstar Social Club, uživati pa bo mogoče tudi v lepši grafiki, ki bo posledica dodatnih nastavitev.

Z enaintridesetimi soigralci bo sicer mogoče igrati le v treh načinih - deathmatch, GTA race in v prostem načinu, medtem ko bodo drugi omejeni na 16 igralcev, kolikor jih podpirata tudi obe konzoli. Velja omeniti še, da bo PC verzija izdana pod Games for Windows znamko, z čimer bo večigralski način povezan s PC verzijo Xbox Live-a. Še vedno pa se izid pričakuje 3. decembra, kar je že čez 3 dni! Klik!

25 komentarjev

Kam so šli vsi Blu-Rayi?

The Register - Poročali smo že o vedno cenejših predvajalnikih Blu-Ray, katerih cene so se v ZDA spustile pod 150 dolarjev, pri čemer smo tiho pričakovali podobno tudi na tej strani Luže. Očitno smo se ušteli. Tržni analitiki ocenjujejo, da se pomanjkanje poceni (to pomeni do 300 dolarjev) predvajalnikov na evropskem trgu do konca božične nakupovalne sezone ne bo popravilo, tako da jih letos Božiček ne bo nosil.

Proizvajalce je nekoliko iznenadil nepričakovan odstrel konkurenčnega standarda HD DVD in Sonyjeva vključitev Blu-Ray enot v PlayStation 3, kar je povzročil hiter dvig povpraševanja. Pomanjkanje ključnih komponent (neuradno se omenjajo modre laserske diode) se je sicer kasneje uredilo, a še vedno ni dovolj izdelanih končnih enot za globalno povpraševanje. Zato so se odločili, da jih pošljejo v ZDA in na Japonsko, kjer pričakujejo najboljši odziv, Evropa pa je za letos izvisela. Prihodnje leto se pričakuje še dodatno znižanje cen.

54 komentarjev

GTA IV za PC bo zamudil

bit-tech.net - Na srečo bo zamuda dolga le dva tedna glede na prejšni uradni izid (če pustimo približno enoletno razliko med izidom za osebne računalnike in konzole ob strani), uradnega razloga za zamudo pa niso izdali. V trgovine naj bi igra tako prišla 2. decembra.



Poleg tega sporočila pa so dodali še uradne zahteve za igranje igre. Za igranje boste potrebovali vsaj dvojedrnika (s približno 1,8 GHz za Core 2 Duo čipe oz. 2,4 GHz za AMDjeve X2 procesorje), gigabajt in pol pomnilnika, grafično kartico z vsaj 256 MB pomnilnika iz nVidia 7900 oz. ATi X1900 serije ter resnično osupljivih 16 GB prostora na trdem disku. Potrebovali pa boste še prvi oz. 3 servisni paket za vaš priljubljeni operacijski sistem, seveda za Windows Visto oz. za XP.



...

77 komentarjev

Britanski kupci PS3 dobili brezplačne TV-je

The inquirer - Več kot sto navdušencev, ki so v Londonu taborili pred trgovinami in čakali na izid Sony-jeve zadnje (no pun intended) konzole, je bilo nagrajenih za svoje skavtsko-geekovske sposobnosti, skupaj s PlayStationom 3 so namreč prejeli 46-palčne televizorje, povrh vsega pa so jih s taksiji tudi brezplačno zapeljali domov (večina najbrž ni pričakovala dodatne teže). Razveseljivo vest je objavil Inquirer, dodajajo še, da je na Otoku ob izidu bilo v trgovine poslanih 200 tisoč primerkov IgralnePostaje 3, od tega se jih je dobrih šeststo že pojavilo na eBay-u.

8 komentarjev

GTA: IV

Slo-Tech - Rockstar North je oznanil, da bo nova igra iz franšize GTA izšla 16. oktobra prihodnje leto v ZDA in tri dni za tem še v Evropi. Igra bo na žalost na voljo le za PlayStation 3 in Xbox 360, PC verzija bo verjetno zunaj poleti 2008 - vsaj do zdaj je bilo tako.



Še uradna stran: GTA: IV

50 komentarjev