»

Za razlitje nafte v Mehiškem zalivu kriv moder zaslon?

Deepwater Horizon v plamenih

Slo-Tech - V Mehiški zaliv je vse od eksplozije na plavajoči naftni ploščadi Deepwater Horizon do pred nekaj dni, ko so delavci družbe BP plc, ki je imela vrtino v zakupu, na morsko dno poveznili posebno kupolo, iztekala nafta. Razlog za eksplozijo je še neznan, a pričevanje glavnega skrbnika elektronike na ploščadi Michaela Williamsa kaže, da gre za kombinacijo človeške napake in nestabilnih računalniških sistemov.

Kot pišeta neworleanski časnik Times-Picayune in The New York Times, so Williamsa približno mesec dni pred eksplozijo poklicali, naj pride na ploščat pogledat računalniške sisteme za nadzor in upravljanje vrtanja. Williams je odkril, da so se sistemi redno sesuvali z modrim zaslonom...

78 komentarjev

Alienware z zaobljenim zaslonom

Gizmodo - Alienware je na lasvegaškem Consumer Electronics Showu (CES) predstavil zaobljen monitor z ločljivostvo 2880x900 pikslov. Sodeč po treh jasno vidnih črtah na slikah omenjenega monitorja se predvideva, da je le-ta sestavljen iz štirih med seboj povezanih delov.

Po zagotovilih proizvajalca je reakcijski čas monitorja pod 0,02 milisekundama, kupcem pa bo na voljo predvidoma v drugi polovici letošnjega leta. O morebitni ceni zaenkrat ni informacij.

Več o tem si preberite na Gizmodu

10 komentarjev

Alienware ohišja naprodaj

TG Daily - Ko se je pred leti začel trend prodaje predelanih računalnikov, namenjenih zahtevnim uporabnikom, so bila mnenja deljena. Navdušenci z zajetnimi bančnimi računi so veselo nakupovali, medtem ko so tisti bolj previdni radi komentirali, da podjetja, kot je Alienware, ne ponujajo ničesar posebnega. Malce navite standardne komponente, kak predelan gonilnik in simpatično ohišje je bilo vse, kar je ločevalo pregrešno drag sistem od običajne sive kište, ki jo lahko vsakdo kupi in sestavi.

Proizvajalci so svoje skrivnosti skrbno čuvali. Ohišja niso bila naprodaj, zato so malce bolj elitistični...

28 komentarjev

Dell in Alienware s terabajtnimi diski

Dell - Alienware ter njen lastnik Dell bosta kmalu postali prvi podjetji, ki bosta v svoje sisteme začeli vgrajevati diske s terabajtom kapacitete. Tako si lahko Alienware Auroro in Area 51 ter Dell XPSa zaželite z okusom Hitachi Deskstara 1 TB 7K1000. Zadeva pa ne bo poceni, saj morate v primeru XPS sistema doplačati kar zajetnih 540$.

Dellova uradna izjava.

Nič ne kaže da bi rastlinjaki nehali rasti...

4 komentarji

AMD: pomanjkanje procesorjev

CRN - Computer Reseller News poroča o pomanjkanju AMD-jevih procesorjev za podnožje AM2, ki najbolj prizadene predvsem proizvajalce računalniških sistemov. Le-ti za pomanjkanje procesorjev s prstom kažejo na Dell, ki od poletja ponuja kupcem računalniške sisteme z AMD-jevimi procesorji. Zaradi njihovega pomanjkanja, se utegne povečati delež Intelovih procesorjev, saj ta lahko zapolni vrzel.

Več o tem si preberite na Computer Reseller News.

15 komentarjev

HP kupil Voodoo PC

Slashdot - Večja podjetja ponavadi ne morejo posvečati veliko pozornosti podrobnostim, zato izdelujejo običajne izdelke za masovno potrošnjo, medtem ko najbolj luksuzni produkti prihajajo iz manjših delavnic, ki imajo zaradi tega veliko ugleda. Pojav lahko prepoznamo v avtomobilski industriji, v svetu mode, nedvomno pa tudi na področju računalništva, kjer smo v letošnjem letu doživeli mnogo prevzemom opisanih manjših podjetij s strani njihovih večjih konkurentov. Najprej je Dell kupil Alienware, potem se je ASUS smukal okrog XFX-a, sedaj pa se pridružuje tudi Hewlett-Packard, ki se je odločil za nakup Voodoo PC-ja. Slednje je podjetje, ki se, podobno kot Alienware, ukvarja predvsem z izdelavo vizualno privlačnih in zmogljivih namiznih ter prenosnih računalnikov.

o prevzemu poročajo Inquirer, OSNews, Register, NotebookReview, Slashdot in še mnogi drugi, najbrž najbolj obširno poročilo o zelo prikrito izvedenem poslu pa so spisali kar pri Voodoo PC.

Zahvaljujemo se MYTiX-u, ki je...

1 komentar

Dell kupil Alienware?

CNet - Po poročanju nekaterih virov, je eden izmed največjih proizvajalcev računalniških sistemov na svetu, Dell, kupil konkurenčno podjetje Aliernware, znano po proizvodnji high end računalniških sistemov. S tem naj bi se Dell še dodatno utrdil na tem trgu. Uradne potrditve nakupa še ni.

Z nakupom Alienware-a bi imel tako Dell (sicer posredno) v svoji ponudbi tudi sisteme opremljene z AMD-jevimi procesorji, saj le-te ponuja Alienware v svoji seriji Aurora.

Več o tem v izvorni novici na CNet.com.

14 komentarjev

Sestavljeni PC-ji z Intel Pentiumi 4 - tokrat na 4 GHz.

X-Bit Labs - Alienware, izdelovalec 'ekstremnih' PC-jev, se je odločil, da bo na trg prišel z novimi konfiguracijami PC-jev, katerih glavna značilnost je, da so že naviti na 3.8 oz. 4 GHz. Za hlajenje procesorjev, dobavljenih s frekvenco 3,4 in 3,6 GHz, skrbi Alienwarova posebna hladilna tehnologija, imenovana Liquid Cooling.

Serija Area-51 ALX pa tudi z ostalo opremo vse prej kot skopari - srečni lastniki bodo tako dobili v roke prej omenjen Intel Pentium 4 Extreme Edition, 1GB pomnilnika DDR2 533MHz, NVidia GeForce 6800 Ultra, Western Digitalov Raptor kapaciteta 140 GB v konfiguraciji RAID 0, Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS ter Microsoftov Window XP Professional. Ni slabo, a kaj manj verjetno tudi ne smemo pričakovati od konjička za $5458 dolarjev.

18 komentarjev