»

Google izrinil Microsoft na ameriškem razpisu za 90.000 pisarniških licenc

Techworld - Ameriško minisrtstvo za okolje in prostor (Department of the Interiour oz. DOI, ko jim pravijo) je pravkar najavil podpis nove krovne pogodbe za dobavo pisarniških storitev. Za ~90 tisoč svojih zaposlenih so izbrali Google Docs, Gmail, Calendar in druge oblačne storitve, na škodo klasične Microsoftove pisarne oz. spletne pisarne Office 365. Prihranka nad ji bilo za 500 milijonov dolarjev na naslednjih 7 letih, kar je ob vrednosti tega razpisa (35 milijonov dolarjev) zelo lepa cifra.

Google in Microsoft sta se za podaljšanje pogodbe dajala že od predlani, ko je Google celo tožil ministrtsvo zaradi domnevno pristranskih razpisnih...

44 komentarjev

10. NT Konferenca

Slo-Tech - V ponedeljek se je v Portorožu (oziroma bolj natančno v Bernardinu) pričela jubilejna 10. NT Konferenca. Ne njej se vsako leto srečajo uporabniki Microsoftovih rešitev, partnerska podjetja in drugi členi informacijskega ekosistema. Udeleženci poleg zanimivih predavanj dobijo še obilico neuradnih informacij, dobro pa je poskrbljeno tudi za razvedrilni program.

Tokrat je udeležba spet rekordna, saj je v Porotorož prišel vsak tisoči slovenec. Predstavljenih je bilo kar nekaj zanimivosti, med drugim slovenska različica Navision 4.0.

Na sliki: Master bwana slovenskega Microsofta in master bwana Istrabenza.

4 komentarji

Abitov GeForce 4

Tweak Town - Torej, našemu master bwani luniju se je očitno zmešalo. Dal mi je pooblastilo, da pišem na Slo-Techu novice. Khm, be afraid, be very afraid... je nekoč zapisala TinkaPinka. Zgodovina se ponavlja, le imena so drugačna. Bojte se.[>:D].

Na TweakTown so si ogledali Abitovega GeForca 4 Ti4200, ki se ponaša z zanimivo lastnostjo - O.T.E.S (Outside Thermal Exhaust System), ki naj bi pomagala k boljšemu hlajenju ter, jasno, navijanju kartice. Klik!

3 komentarji

Vihar pred zatišjem

Slo-Tech - Konec šole! Kaj to pomeni, dragi bralci in bralke? Da greva danes s Primožem na končni izlet. Ergo, naslednjih 5 dni začnite plesati ples dežja, plodnosti ter dobre volje za to, da bo strežnik preživel 5 dni brez Primoževega vpliva nanj. Ker je tudi DrSergioDJ gimnazijec, bo tudi on 5 dni odsoten. Prav za to je bila sedaj dodana nova recenzija filma Gladiator. Vihar pred zatišjem . Da pa ne bo pomote, novice bodo. Pa, saj imamo lunija, našo Master Chief Bwano ter ostale p'šančke, kot so slycer... Aja, saj res... Pretorijanec je šel danes na dopust . Pa saj boste preživeli. Klik!

21 komentarjev

Pol miljona

Slo-Tech - Kaj napisati, česar že ne veste? Kako sestaviti ubitačno samohvalo ter kovanje v nebesa in hkrati tudi povedati kaj novega? Moram priznati, izjemno težko opravilo, a se bom vseeno pomujal ter vam probal naložiti čimveč s to lepo lastnostjo, da bom dejansko povedal čimmanj. Veste že, da je Slo-Tech ustanovil naš master-bwana luni šestindvajsetega decembra leta Gospodovega 1999. Stran je bila privlačna, brez foruma, brez lastne domene, z dosti vsebine, testi, triki, članki, ažurnimi novicami. Gostovala je na strežniku Robas s povprečjem okoli 50 obiskov na dan. Ostalo je zgodovina. Vsak dan več, vsak dan bolje, vsak dan više ter zahtevnejše. Tako je prišel v svojo vlogo Primož, ki smo ga prosili samo in le za uslugo, da nam bi naredil skripto, ki bi pošiljala naslove novic na mobilne telefone. Pa poglejte, kaj je danes Primoževega. Celoten forum, prijavna skripta, skripta za novice, struktura baze, vnos DVDjev. Vse, kar je na tej strani sprogramiranega, je napisal Primož v lastnem...

25 komentarjev