»

3D Realms šli rakom žvižgat, Duke Nukem Forever tudi

Shacknews - Leta 1987 ustanovljeni 3D Realms je sklenil svojo pot, poroča ShackNews. Ker je 3D Realms širšemu igralskemu občestvu poznan predvsem po franšizi Duke Nukem, katere nadaljevanje Duke Nukem Forever obljubljajo že dvanajst let, je to takoj zastriglo z ušesi ob vprašanju, ali je Duke Nukem Forever zdaj dokončno postal For Never. Odgovor je najverjetneje pritrdilen. Založnik Take-Two je potrdil, da njihova pogodba ne vključuje financiranja razvoja Duke Nukem Forever, a so kljub temu obdržali založniške pravice, če bo igra kdaj po kakšnem čudežu dokončana. To se zdi malo verjetno, saj je tudi Joe Siegler potrdil, da se obubožani 3D Realms poslavlja. Apogee Software in Deep Silver, ki razvijata Duke Nukem Trilogy, sta medtem zagotovila, da dogodki nanju ne vplivajo in da bo ta igra izšla po načrtih.

92 komentarjev

Pri nagradah Vaporware nič novega

Duke Nukem Forever

vir: Wired News
Wired News - Revija Wired je v skladu s tradicijo razglasila že 11. nagrade Vaporware, ki jih v svetu računalništva podeljujejo za izdelke z največjimi, najpogumnejšimi in najgromovitejšimi napovedmi in obljubami, ki se potem ne udejanjijo. Prvo mesto je že tradicionalno oddano za Duke Nukem Forever, ki je to dosegel že šestkrat: leta 2001, 2002, 2005, 2006, 2007 in 2008. Poleg tega se je leta 2000 zavihtel na odlično drugo mesto, leta 2003 pa je prejel posebno nagrado Vaporware za življenjske dosežke. Po dvanajstih letih razvoja Duke Nukem Forever ni nič kaj bistveno bližje prodajalnim policam, čeprav so že februarja napovedali, da je zdaj pa res v postprodukciji in izjavo kmalu preklicali. Broussard in Miller za zamudo ne krivita le kurb in kokaina, temveč tudi...

7 komentarjev

FreeDOS 1.0

Slo-Tech - Pred nekaj dnevi je izšla prva t.i. milestone različica programske opreme FreeDOS. Gre za odprtokoden operacijski sistem, ki je 100% kompatibilen s starejšimi DOS-i, uporablja pa se ga predvsem za poganjanje starih iger (ah, nostalgija...), posebnih programov (recimo računovodskih) in za uporabo na namenskih računalnikih, kjer naprednejši operacijski sistemi niso potrebni. Več o programu, ki ga na cenejše konfiguracije pogosto nalagajo domači prodajalci, lahko izveste na uradni strani, na voljo pa je tudi brezplačen download najnovejše različice 1.0.

28 komentarjev

Revija Wired objavila najodličnejše predstavnike kategorije "Vaporware"

Duke Nukem Forever

Slo-Tech - Za vse, ki ne veste, kaj se skriva za pojmom Vaporware, si najprej oglejmo definicijo, ki jo ponuja spletna enciklopedija Wikipedia. Vaporware je strojna ali programska oprema, katere razvoj razvijalec ali založnik obelodani dolgo pred izidom. Pojem označuje prevaro ali vsaj negotovo pričakovanje izida (ko bo končan). Datum izida, nabor možnosti, tehnične zahteve ipd. razvijalec skriva zaradi tega, ker je produkt še tako globoko v razvoju, da ne more odgovorno pojasniti ta vprašanja ;). Več o tem in o primerih...

21 komentarjev

Wikipedia uvedla novo zaščito pred vandalizmom

Slashdot - Wikipedija je ta teden uvedla svojo novo zaščito pred spletnim vandalizmom, ki se pojavlja na Wikipedijinih straneh z občutljivejšo vsebino. Teh zaščitenih strani tako ne bo mogoče več prosto urejati; to možnost bodo imeli le dlje kot štiri dni registrirani uporabniki Wikipedije, dočim jih bodo neregistrirani uporabniki lahko le brali.

Uredniki poudarjajo, da bodo pri uporabi tega ekstremnega ukrepa sila previdni in da ga bodo uporabili zgolj v boju zoper vandalizem na že oskrunjenih straneh. Vsebin, ki še niso bile tarča vandalizma, ta zaščita ne bo prizadela. Trenutno so s to tehnologijo zaščiteni članki o ameriškem predsedniku, Hitlerju in Jezusu, v prihodnosti pa kaže pričakovati še kakšnega.

43 komentarjev

GDCAlpeAdria 2006

Slo-Tech - Game Developers Conference Alpe Adria se bo pri nas dogajal prvič. Podobna odvijanja se čez lužo vrstijo že kar nekaj let, tokrat pa bo Ljubljana gostiteljica dogodka, katerega namen je spodbujati rast industrije interaktivne zabave - iger. To je idealna priložnost za širjenje koristnih informcij skozi predavanja ali okrogle mize ter seveda možnost za sklepanje poslov. Tematika se tako deli na programiranje, ustvarjalno stran ter poslovno stran, kjer razvijalec računalniških iger poskuša prepričati založnika, da je prav njihova igra prihajajoča uspešnica.

V upanju, da dogodek privabi čim širše občinstvo, GDCAA vabi vse, ki bi bili pripravljeni sodelovati pri pripravi kvalitetnih predavanj.

4 komentarji

Bi izvorno kodo Duke Nukema 3D?

Planet Duke - 3DRealms se je odločil, da svetovni javnosti ponudi izvorno kodo legendarne igre Duke Nukem 3D. Dostopna je pod licenco GPL, kjer odslej dela družbo Linuxu in njegovemu spremstvu. Velja opozoriti, da bo 3DRealms še vedno obdržal vse pravice (copyright) in da bo igro še vedno "prodajal" in tržil. Ta izdaja je namreč namenjena predvsem programerjem in priljubljeno igro že lahko v celoti pristno igramo tudi na Linuxu. Seznam zrcalnih strežnikov:

2 komentarja