»

Windows XP na 8 MHz in 20 MB

Slashdot - Medtem ko večina Windows uporabnikov nadgrajuje svoje mlinčke in vgrajuje 128-megabajtne grafične kartice, da bodo lahko v Windows Vista poganjali Minolovca, drugi podirajo rekorde v nasprotno smer. Slashdot poroča o skupini Nemcev, ki so se odločili, da bodo našli najšibkejšo možno konfiguracijo, na kateri je še možno pognati Windows XP.

Z dolgotrajnim poskušanjem in soočanjem s problemi pri nižanju takta so se nazadnje ustavili na zavidljivo nizki frekvenci in količini pomnilnika. Sistem je namreč deloval pri 8 megahercih in bil opremljen z - reci in piši - dvajsetimi megabajti RAM-a. Za vse...

23 komentarjev

Razvoj analognih fotoaparatov pod velikim vprašajem

Reuters - Še zadnji v vrsti odstopov in delnih sestopov podjetij iz analognega tržišča fotoaparatov, je pogojno najavil največji na tržišču: Canon. Zaenkrat ne predvidevajo novih modelov analognih fotoaparatov, tako kompaktnih, kot zrcalno refleksnih. Pravijo, da bodo še naprej spremljali zahteve na tržišču, zato nadaljnji koraki še niso čisto dorečeni.

Pred mesecem dni je iz sveta fotografije, tako kot Konica Minolta, odstopila še Mamiya, veteran profesionalne fotografske opreme.

213 komentarjev

WinXP na 8 MHz in 20 MB

Slo-Tech - Na Winhistory.de so naredili zanimiv eksperiment, v katerem so poskušali najti tisto res minimalno konfiguracijo, na kateri se Okna XP še zaženejo. Microsoft uradno priporoča najmanj 233-megaherčen procesor in 64 megabajtov pomnilnika, fantje na Winhistory.de pa so dokazali, da Windows XP deluje tudi na dosti počasnejšem sistemu. Sestavljali so ga na 8 MHz underclockan Pentium Overdrive 83 MHz, 20 MB pomnilnika ter grafična kartica Vision964-PCI. Ob odvitem procesorju je bilo potrebno grafiko nastaviti na le 256 barv.


Če ste lastnik podobne konfiguracije in želite na svojem mlinčku poganjati Windows XP, boste morali imeti veliko potrpljenja. Na omenjenem sistemu se je namizje Oken...

37 komentarjev

Podpora Windows XP Home podaljšana

Microsoft - Kljub nekaterim napovedim oziroma opozorilom o tem, da bo Microsoft že v prvi polovici leta 2007 Windows XP Home poslal na odpad, so si v Redmondu, kot že večkrat prej, premislili. Odločili so se, da bodo tekočo podporo podaljšali in z njo prenehali šele 2 leti po izidu Windows Vista, tako kot so prvotno nameravali storiti le s profesionalno inačico Oken XP. Če ne verjamete nam, se prepričajte sami.

31 komentarjev

Windows XP home - predčasno stara šara?

Ars Technica - Naslov novice je žal resničen. Uporabniki microsoftovih izdelkov za poslovne uporabnike (2003 server, XP Professional) bodo še 2 leti po izidu Windows Vista uživali tekočo podporo, nakar bodo prešli v fazo razširjene tehnične podpore, ki bo trajala vsaj še 5 let. Obe vrsti podpore vsebujeta vse posodobitve, varnostne popravke, servisne pakete, telefonsko podporo in možnost plačljive podpore. Po zaključku obeh obdobij bo Microsoft še 10 let nudil spletno podporo v obliki baze znanja, raznih FAQ-jev in podobno.

Drugače pa je z Windows XP Home, verziji za domače uporabnike. Ta izdaja bo namreč 1. 6. 2007 takoj prešla v fazo spletne podpore, kar med drugim pomeni tudi, da uporabnikom Windows XP ne bo več mogoče posodabljati njihovega sistema z varnostnimi popravki in ostalimi posodobitvami, ki so jih bili do takrat deležni.

Za uporabnike Home izdaje to pomeni, da bodo po izidu Viste, ki bo predvidoma oktobra, imeli le 2 meseca časa, da presedlajo na novejši sistem, preden podpora...

66 komentarjev

Crossfire dela tudi na neCrossfire kartici

Hkepc - Na HKEPC so uspeli z manjšo modifikacijo omogočiti Crossfire na dveh grafičnih karticah, ki ne podpirata te tehnologije. Opravili so testiranja X800 XT, X800 PRO, X700 in X300, seveda vsakič po dve. Za nas, potrošnike, je to zelo dobra novica, ker bomo lahko dobro izkoristili obstoječe kartice, brez da bi kupovali ATijeve Crossfire Edition izdelke. Več tukaj.


A ste za X300 Crossfire?

7 komentarjev