»

Microsoft: ne kupujte applov, pojdite raje na dopust

ZDNet - Microsoft je začel novo reklamno kampanjo, v kateri želijo kupce prepričati, da so Applovi izdelki predragi za to, kar ponujajo. V ta namen so postavili stran PC vs. Mac, ki ima slogan Deskajte po spletu ali na Havajih.

Na strani najdemo Applove prenosnike in namizne računalnike, ki jim je Microsoft primerno zbral konkurente iz PC-sveta. Ti so izbrani tako, da za občutno nižjo ceno ponujajo enakovredne zmogljivosti, kar Microsoft predstavi v tabeli. Vsi PC-ji imajo seveda spodaj tudi gumb Kupi zdaj. Pri tem ugotovimo, da je bil Microsoft dovolj pošteno, da so po pravici zapisali, da ima baterija v nekaterih applih daljšo avtonomijo kot v PC-jih (so pa na ZD Netu našli manjšo netočnost pri opisu opreme za zaščito računalnika, ki je za mace v nasprotju z navedbami tudi...

114 komentarjev

Užaljeni odpuščeni poskušal pobrisati strežnike

TG Daily - Fannie Mae je neuradno ime za ameriško Federal National Mortgage Association, o kateri smo v zadnjih mesecih mnogo slišali. Skupaj z drugim paradržavnim podjetjem Freddie Mac, kar pomeni Federal Home Loan Mortgage Corporation, obvladujeta ameriški trg nepremičnin s prepakiranjem, prodajo in odkupom hipotekarnih posojil.

Kako se lahko malomarni varnostni ukrepi hitro maščujejo, so, k sreči brez posledic, ugotovili pri Fannie Mae. Do lanskega oktobra je zanje delal indijski državljan Rajendrasinh Babubaha Makwana kot računalniški inženir. Ko so ugotovili, da je 10. in 11. oktobra v strežnike vstavil nepooblaščeno skripto, so mu prepovedali delovanje na tem področju, a gesel za dostop niso spremenili. Nekaj dni pozneje, 24. oktobra, so ga zjutraj obvestili, da ga bodo odpustili, vendar so mu dovolili ostati na delovnem mestu do konca dne, pri čemer mu niso onemogočili dostopa do računalnikov.

Svoj čas je izkoristil za pisanje logične bombe, ki bi se bila sprožila danes, če je ne bi...

36 komentarjev

Resne težave na Mednarodni vesoljski postaji

vir: MSNBC
MSNBC - Pri MSNBC poročajo, da so na Mednarodni vesoljski postaji doživeli kritično odpoved sistemov. Vseh šest nadzornih računalnikov v ruskem delu postaje je namreč nehalo delovati.

V Nemčiji izdelani računalniki so odpovedali v sredo in več poskusov ponovnega zagona je bilo neuspešnih. Do četrtka zjutraj so vzpostavili nekaj osnovih funkcij, a računalniki so spet odpovedali po vsega sedmih minutah. To je najresnejša odpoved opreme na postaji po letu 2001, ko bi odpoved računalnikov v ameriškem delu postaje skoraj prinesla prezgodnji konec njenega delovanja.

Okvarjeni računalniki ponavadi...

51 komentarjev

Apple predstavil Mac Pro

Mac Pro

Slo-Tech - Apple-ov prehod na Intelova srca je s predstavitvijo Mac Pro končan. V kateri koli konfiguraciji boste dobili par Woodcrestov (Xeon 5100 – 4 MB L2 in 1.33 GHz FSB), od 2, preko 2.66, do 3 GHz. Mac Pro z dvema 2.66 GHz Xeon 5100, z 1GB RAM-a, GeForcem 7300GT (256MB RAM) in 16x SuperDrive pogonom, bo denarnico stanjšal za 2.499 dolarjev. Na očitke, da gre še vedno za (pre)drage stroje, Jobs odvrača, da podobe Dell-ove postaje stanejo skoraj 1000 dolarjev več.



Najnovejša delovna postaja je na zunaj enaka kot prejšnja, G5. Ohišje se na zunaj ni spremenilo, novosti so...

126 komentarjev

Prvi rezultati uporabe Boot Campa

CNet - Kot smo poročali že včeraj, se je Apple odločil uporabnikom svojih novejših sistemov, ki temeljijo na x86 arhitekturi, ponuditi podporo za poganjanje Windows XP brez kakršnihkoli modifikacij. Poteza je mnoge presenetila in je bila deležna različnih mnenj in komentarjev, pionirski poskusi pa so naleteli tudi na določene težave. Na internetu so se začeli pojavljati prvi rezultati različnih benchmarkov, ki ne presenečajo preveč in kažejo na to, da so novi Applovi sistemi popolnoma enakovredni PC sorodnikom s podobnim hardwarom, prihodnje dni pa lahko pričakujemo še več tovrstnih člankov.

6 komentarjev

Apple Boot Camp - ali kako legalno poganjati Windows na Mac-u

MacRumors.com - Pri Applu so se odločili, da bodo vseeno uradno podprli Windows na svoji strojni opremi. Tako so ustvarili Apple Boot Camp.

Boot Camp je orodje, ki v zagonski cd Windows-ev vgradi vse potrebne gonilnike za Mac-e, pripravi particijo na disku brez potrebe po novem nameščanju Mac OS X-a, prav tako pa Windows-em kljub manjku klasičnega BIOS-a omogoči, da se zaženejo. Po končani operaciji nas v primeru da ob zagonu držimo tipko "alt" pričaka zagonski meni, kjer lahko izbiramo med zagonom Mac OS X-a ali Windows-i. V primeru da tipke "alt" ne držimo se samodejno zažene Applov operacijski sistem.

Zakaj so se pri Applu za to potezo odločili lahko le špekuliramo, verjetno pa računajo na večjo...

19 komentarjev

Apple ne bo onemogočil poganjanje MS Windows na svojih računalnikih

MSNBC - Apple je nedavno predstavil svoje prve računalnike, katerih srce tvori Intelov procesor. Danes pa so iz tega podjetja potrdili, da ne bodo onemogočili poganjanja priljubljenega operacijskega sistema MS Windows. Ni pa za pričakovati, da bo Apple nudil podporo ali celo prilagal Windows.

Novico pozdravljajo tudi v Microsoftu, saj se ne branijo nobenega kosa strojne opreme, ki je zmožen pognati Windowse.

Je to korak k večji popularnosti Applovih strojev?

43 komentarjev

MacWorld Expo 2006

vir: Apple
Apple - Zgodil se je zloglasni Macworld Expo 2006. Gre za dogodek, ki so ga Apple zanesenjaki nestrpno pričakovali. Steve Jobs je v svojem nastopu predstavil kup novosti.

Najprej je predstavil nove iMace, v različicah s 17" (1.83 GHz iMac, ki bo stal 1,299 zelencev) in 20" (2.0 GHz za 1,699 dolarjev). Poganjal ju bo Intelov procesor Core duo. Oba modela sta menda precej hitrejša od svojih G5 predhodnikov. Prav tako na njima teče operacijski sistem Mac OS X Tiger 10.4.4 in vse aplikacije kot nativni programi na Intel arhitekturi.



Druga novost je MacBook Pro, nov prenosnik z intelovim drobovjem, 1.67 GHz različica s 15" zaslonom in pa 1.83 GHz, s 15" zaslonom. Oba MacBooka bosta imela vgrajeno iSight kamero na vrhu zaslona. Še ena novost pri MacBookih pa je MagSafe, ki ni nič dugega kot...

49 komentarjev