»

Microsoft osvežuje Windows Live

Prenovljen Movie Maker

vir: TechCrunch
TechCrunch - Večina uporabnikov (vsaj tisti z uradnim klientom v operacijskih sistemih Windows) Microsoftovega sistema za komunikacijo Messenger verjetno veste, da se je uradni Microsoftov klient pred časom premaknil pod okrilje skupine Windows Live Essentials, v katero je Microsoft vključil še nekaj bonbončkov. Poleg Messengerja je mogoče namestiti tudi odjemalec elektronske pošte Mail, pripomoček za urejanje slik Photo Gallery, znotraj paketa je Microsoftov Movie Maker, namestit pa je mogoče še orodno vrstico za brskalnik.

Prav Photo Gallery in Movie Maker sta tokrat deležna največjih sprememb. V Movie Makerju je zdaj lažje ustvarjanje animacij iz video posnetkov in slik, dodanih je več stilov prehodov,...

14 komentarjev

Združitev Yahoo! in Windows Live Messenger

Ars Technica - Microsoft in Yahoo! sta sklenila dogovor, v skladu s katerim bosta povezala svoji omrežji za takojšnje sporočanje, s čimer bosta po lastnih navedbah ustvarila največje tovrstno omrežje na svetu (350 milijonov uporabnikov), v praksi pa bo to najbrž pomenilo, da bo nastala direktna konkurenca AOL-u, ki trenutno na globalnem nivoju dominira. Uradna najava je bila izrečena včeraj, kmalu pa lahko pričakujemo posodobitvi programskih klientov za dostop do obeh omrežij. Kaj nam bo združitev prinesla, se sprašujejo tudi na Arstechnici.

11 komentarjev

Encarta prek MSNja

Slo-Tech - Uporabniki MSN Messengerja lahko preizkusite zanimivo stvar, avtomatizirani sistem za iskanje odgovorov prek Microsoftove enciklopedije Encarte, imenovano Encarta Instant Answers. Računalniškemu sogovorniku postavljate vprašanja, ta pa vam na to odgovori z jedrnatimi odgovori in/ali vam v oknu Messengerja prikaže stran z željenimi informacijami.

Pod kontakte dodajte naslov encarta@conversagent.com in na spisku kontaktov se pojavi Encarta, s katero lahko takoj začnete pogovor. Primeri vprašanj, ki jih sistemu lahko zastavljate (zna tudi računati [8-)] - prikaže tudi postopek!) so:
  • Show me the flag of Slovenia
  • What is the time in Somalia?
  • How many calories are there in an orange?
  • What is five times two?
  • Solve 2x^2+7x=5
Seveda lahko poskusite tudi običajen pogovor in se zabavate ob domiselnih odgovorih, s katerimi vam sogovornik postreže [8-)]

84 komentarjev

Cenzura v MSN Messengerju

Source Forge - Kot nas je v forumu opozoril Grudge in kot lahko izkusite tudi vsi uporabniki MSN Messengerja sami, se je Microsoft odločil filtrirati vsebino pogovorov po svojem protokolu. Vsa sporočila, ki vsebujejo besedni niz download.php, so zavrnjena in ne dosežejo prejemnika, zanimivo pa je, da lahko niz download.asp normalno pošljemo. Filter deluje na ravni strežnika, ne odjemalca, zato ne pomagajo niti alternativni oz. večprotokolni odjemalci.

131 komentarjev

Microsoft in Yahoo sklenila IM partnerstvo

Yahoo News - Microsoft ter Yahoo sta sklenila povezati svoja IM izdelka, tako da bodo lahko uporabniki MSN Messengerja ter Yahoo! Messengerja po novem medsebojno komunicirali. Za vse, ki komunicirajo s pomočjo omenjenih dveh programov, je to vsekakor vzpodbudno, saj se bo njihovo število močno povečalo, pa tudi obe podjetji sta se s potezo rešili resne medsebojne konkurence (Yahoojev Sporočevalec je čez Lužo bistveno popularnejši kot pri nas).

Do junija 2006 lahko tako pričakujemo možnost pošiljanja sporočil med uporabniki obeh programov, kasneje pa podjetji upata tudi na podporo glasovni komunikaciji (VoIP).

55 komentarjev

MSN Messenger 7.5

Information Week - Po tem, ko je Google predstavil svoj novi IM, si Microsoft ni mogel pomagati in je še sam predstavil, kar je naredil novega s svojim MSN Messengerjem.

Taisti dan je namreč izdal rahlo prenovljeno verzijo ne toliko starega MSN Messenger 7.0. Novosti v novi verziji 7.5 sicer ni veliko, vendar so kljub temu dobrodošle. Med njimi je novost, ki omogoča shranjevanje in kasnejše pošiljanje zvočnega zapisa v dolžini 15 sekund, vendar mora imeti uporabnik najnovejšo različico, t.j. 7.5. Prav tako nova verzija posega na področje pogovora; natančneje na izboljšano kakovost zvoka.

Da uporabniki brez mikrofona ne bi ostali...

58 komentarjev

MSN Virtual Earth

Slo-Tech - Pred dnevi je Microsoft širši javnosti ponudil MSN Virtual Earth, ki je trenutno v beta fazi.

Gre za servis, ki vam ponuja brskanje po karti celega sveta. Tako lahko iščete določene ulice v državi, pomaga vam pri izbiri poti med dvema točkama in podobno. Samo premikanje po zemljevidu v celoti poteka z miško ali s smernimi tipkami. Prav tako lahko uporabimo kolešček miške ali tipki + in - za spreminjanje zooma.

Trenutni pogled na karto si je možno shraniti, ter ga kasneje uporabiti. Kar nam olajša vrnitev na predhodno pozicijo in pogled, parv tako lahko to povezavo pošljemo prijatelju preko elektronske pošte. Primer takšne povezave izgleda nekako takole.
Zanimiva, a hkrati uporabna je funkcija, ki vam na podlagi IP številke pokaže, kje se nahajate.

31 komentarjev

Prenovljeni iskalnik MSN

vir: MSN
Slo-Tech - Po skoraj letu dni Microsoftovega sodelovanja z MSN, so izdelali iskalni pogon, ki v celoti temelji na njihovi lastni tehnologiji. Danes smo tako dočakali dokončano verzijo novega iskalnega pogona, ki je bil še do pred kratkim v preizkusni (beta) fazi.

Isklanik ponuja iskanje po spletu za različnimi stvarmi, kot so internetne strani, novice, slike, tečaji, video posnetki, pa iskanje po enciklopediji Encarta in ostalo. Prav tako ponuja grafični vmesnik za t.i. search builder, ki nam ponuja preciznejše iskanje, kar poveča možnost, da najdemo željeno informacijo.

V primeru, da uporabljate MSN orodno-vrstico, pa lahko na enem mestu iščete informacije po spletu...

30 komentarjev

Thunderbird ne bo dovolil infokraje

Mozillazine - Mozilla Foundation ne pripravlja novosti samo v svojem brskalniku, pač pa tudi v njegovem bratu - poštnem odjemalcu Thunderbirdu.

Že pred dnevi je Scott MacGregor predstavil sprotno črkovanje v različici za Windows. Med vnašanjem besedila se besede, ki niso v izbranem slovarju, obarvajo z rdečo vijugasto črto, podobno kot v urejevalniku besedil in tudi nekaterih poštnih odjemalcih. Poskusite lahko razvojno različico z vgrajeno noviteto, vendar pred tem preberite opozorila in opombe v forumu. Najnovejša pridobitev Thunderbirda pa je zaščita pred...

11 komentarjev

Prvi virus v MSN Messenger

The Register - Pojavil se je prvi virus, ki se razširja s pomočjo MSN Messenger programa. W32/Hello, internetni črv, se širi na računalnikih z operacijskim sistemom Windows, kot datoteka Hello.exe. Če uporabnik klikne na to datoteko, ki je v resnici Visual Basic 5 aplikacija, črv napravi bližnjico brez imena in ikone v start-up mapi v Windows-u. Potem se bo poskušal poslati vsem ljudem na kontaktni listi uporabnika MSN Messenger programa.
Če MSN Messenger ni instaliran na računalniku v pričakovani mapi, se bo namesto črva prikazalo sporočilo: "Run-time Error '91'. Object variable or With block variable not set."
Ta črv je označen kot low risk, ker se ne razširja hitro ter ne povzroča dosti škode. Vseeno pa je v opozorilo uporabnikom, da naj bodo previdni tudi pri programih za "instant messaging".

4 komentarji