»

LCD-ji se bodo spet podražili

The inquirer - Kar malce prelepo je izgledalo, ko so se cene monitorjev LCD tako umirjeno spuščale proti znesku, ki si ga navadni smrtniki že skoraj lahko privoščijo, vendar pa se padanje cen ne bo več nadaljevalo, saj se bodo LCD-ji zopet podražili. Čeprav podražitev ne bo tako zelo očitna (10-20 $), upajmo da se draženje teh zaslonov ne bo nadaljevalo, kot se je pred časom že zgodilo.

0 komentarjev

Dlančniki z igricami

Slo-Tech - Naslednjo novico nam je poslal MorpheusX:

Kot nekateri veste, se namerava Sega umakniti iz igričarske hardware scene in se osredotočiti na izdelovanje iger. Tu sem zasledil informacijo, da se Sega namerava povezati s Synovial Inc. s pomočjo katerega bo izdelovala igre za popularne dlančnike in njihove operacijske sisteme. Sega tako namerava klasike, kot so Sonic The Hedgehog prenesti na dlančnike. Po zgodbi sodeč, naj bi bila prva skupna igra firm imenovana Virtual Game Gear, ki naj bi delovala na Pocket PC-jih kot je Compaq-ov iPAQ.

1 komentar

Prihaja strašni 1. junij

Jaz - Do napovedane podražitve telefonskih impulzov in naročnin nas loči samo še en dan... Mnogi so od oznanitve podražitve, ki nas je zadela marca že kar pozabili, da se strašni dogodek ima za zgoditi ravno na jutrišnji dan. Od jutri naprej bodo tako dial-up uporabniki interneta še bolj trpeli, saj se bo telefonski impulz podražil za 9.5% in sicer na 5.22 SIT. Podražila se bo tudi osnovna telefonska naročnina, in sicer za 7.3% na 1497.83 SIT.
Domnevni razlog za podražitve naj bi bil precej manjši dobiček Telekoma lansko leto. Očitno mu razmah mobilne telefonije res gre v nos, toda vprašanje je, ali so ti ukrepi pravi. Uporabniki bodo namreč še naprej (oziroma še bolj) telefonirali po GSMjih, bolj bomo trpeli le dial-up uporabniki. Skrajnji čas je, da si omislim kabel ali ADSL in se neham ubadati z glupim Telekomom ...

14 komentarjev

Cene RAMa

Jaz - Ok, to je samo preventivno opozorilo. Iz več različnih virov sem zasledil informacije, da se bo RAM v bližnji prihodnosti precej podražil. Čeprav je prva podražitev že bila, in sicer kakšna dva tedna nazaj, se ima stanje še precej za spremeniti. Po nekaterih informacijah naj bi se RAM že podražil za približno 40%, toda tega ne morem potrditi. Sicer so se cene v naših trgovinah opazno zdebelile, toda 40% podražitve še ni za opaziti.
S to novico nikakor ne mislim povzročiti kakšne panike, toda vseeno bodite previdni...

25 komentarjev

Dual SocketA plate

HardOCP - No, po nekaterih informacijah naj bi se resen razvoj na dvoprocesorskih ploščah za AMDjeve SocketA plošče končno začel. To niti ni čudno, saj je povpraševanje po njih zares ogromno. Nihče se ne bi branil poceni dvoprocesorskega sistema, kajne? No, razvoj poteka, toda prve plošče bomo verjetno ugledali šele čez kakšna dva meseca. Potrpite.

9 komentarjev

Duron 850MHz že naslednji teden

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so dobili nekatere informacije o AMDjevih načrtih za Duron procesorje. Tako naj bi prvi 850MHz Duroni bili na voljo že prihodnji teden. Procesorji bodo še vedno bazirali na starem Spitfire jedru, prvi Duron z novim Morgan jedrom bo 900MHz različica. AMD torej spet pridobiva prednost pred Intelom. Po nekaterih informacijah sodeč bi lahko AMD že zdaj brez večjih problemov predstavil in izdeloval 1GHz Durone, toda zaenkrat še ni potrebe...

Ob tem naj vas še enkrat opozorim, da bodo po vsej verjetnosti vsi novi Duroni hardversko zaklenjeni, torej brez BP_FID nožic. Tega še vedno ne morem trditi z gotovostjo, toda dobil sem dovolj informacij, da sem v to 90% prepričan. Če le lahko, si Durončke nabavite že zdaj in uživajte v navijanju. Čez par tednov bodo zadeve veliko težje!

10 komentarjev

100MHz Celeroni že naprodaj!

X-Bit Labs - Pojavile so se nekatere informacije, da so novi 800MHz Celeroni s 100MHz zunanjo frekvenco že naprodaj. Enkrat za spremembo svoje glave niso najprej pomolili na Japonskem, temveč v ZDA. Tam so naprodaj za okoli 200$. Ta procesor naj bi se sprva pojavil komaj 28. januarja, toda Intel je seveda moral pohiteti. Zaenkrat še ni znano, kdaj se bo začela masovna prodaja.

2 komentarja