»

Ruski rootkit Uroburos

Slo-Tech - Nemško podjetje G-Data je odkrilo kos zlonamerne programske opreme za prestrezanje podatkov, ki so ga najverjetneje napisali v ruskih obveščevalnih agencijah. Imenuje se Uroburos in neopaženo deluje že vsaj tri leta.

Kot je razvidno iz podrobnega poročila, gre za zelo dovršen kos programske opreme oziroma rootkit, ki ga sestavljata gonilnik in šifriran virtualni datotečni sistem. Ime je dobil po besedi, ki se pojavlja v njegovi kodi, in pomeni kačo, ki grize lasten rep.

Uroburos je sposoben okužiti računalnike, na katerih teče kakšna izmed različic sistema Windows. Ko ga okuži, začne...

13 komentarjev

Test Cooler Master hladilnikov

X-Bit Labs - Na X-bit labs so opravili test treh procesorskih hladilnikov proizvajalca Cooler Master in sicer modele Mars, Eclipse in Hyper TX, ki imajo precej nevsakdanjo obliko. Namen testa je bil ugotoviti, ali ti hladilniki ponujajo poleg zanimive oblike tudi dobre hladilne sposobnosti oziroma vpliv njihove oblike na zmogljivost. Test je bil opravljen na procesorju Core 2 Duo E6300. navitem na 3300 MHz. pri 1, 4 V, za lažjo primerjavo pa so v test vključili tudi Thermaltake-ov Big Typhoon. Kako so se odrezali Cooler Masterjevi hladilniki, si oglejte v testu.

5 komentarjev

X-bit labs popeljal na test 4 najnovejše procesorske hladilnike!

X-Bit Labs - Kolegi iz ruske strani X-bit labs so na test popeljali štiri najnovejše zračne hladilnike za procesorje na podnožju 939 - Titan Vanessa S- ter L-Type, Thermaltakeov Big Typhoon in Zalmanov CNPS-9500 LED. Uporabili so t.i. burn-in program S&M ter izmerili, kateri procesorski hladilnik se je najbolje odrezal v hlajenju na 2700MHz navitega procesorja AMD Athlon64 3000+ z jedrom Venice E3. Testirali so tako v zaprtem ohišju kakor brez njega, tako da so rezultati pričujočega testa karseda objektivni. Če vas zanima, kako se je obnesel zloglasen Zalmanov gorostas in ali je Thermaltakeov Veliki Tajfun za svojo ceno res najboljši hladilnik, vam branje testa toplo priporočam.

7 komentarjev

Zalman CNPS9500 Cu LED

vir: Hexus
Zalman - Na sejmu Computex v Tajpeju je Zalman predstavil nov hladilnik za procesorje. Kaj je tako posebnega na njem? Zalman trdi da Pentium 4 670 (3,8 GHz) ohladi bolje, kot vodno hlajenje z 120 mm ventilatorjem.

Haldilnik je sestavljen iz treh vročih cevk, 'heatpipe-ov', ki pa po besedah Zalmanovih predstavnikov delujejo enako učinkovito kot bi sicer 6 cevk, saj so razporejene v obliko številke 8. Ventilator z LED diodami je 92 milimetrski. Za razliko od 7x00Cu...

34 komentarjev

Navijanje novega Semprona Palermo 3100+

X-Bit Labs - AMD je sočasno s predstavitvijo novega jedra Athlonov 64, imenovanega Venice, predstavil tudi izpopolnjeno jedro svojega low-end procesorja Sempron, imenovano Palermo. Palermo predstavlja novo E-revizijo jedra in je zgrajen v sodobnejši - 90-nanometrski tehnologiji, podpira strojno izvajanje ukazov SSE3, sede pa v podnožje Socket 754. Ker so se tudi prejšnji Semproni (revizije CG in D) za podnožje Socket 754 precej dobro navijali, so se na X-Bit Labs odločili popeljati na test novega Semprona 3100E+....

13 komentarjev

Pregled in ocenitev petih Samsungovih LCD monitorjev

X-Bit Labs - Pri X-bit labs so pred dvema dnevoma pod prste vzeli kar pet Samsungovih najnovejših SyncMaster ( 172X, 173VT, 510MP, 710MP in 173MP) zaslonov, ki so se ali šele prikazali na policah ali pa so jih šele predstavili, jih preizkusili in spisali dvanajst stranski članek. Verjetno največje presenečenje je model 172X, saj se ponaša z odzivnim časom komaj 12ms.

Skrajni čas, da posodobim moje računalniško namizje in postavim nanj dva nova srebrna lepotca...

2 komentarja

Testi na X-Bit Labs

X-Bit Labs - Te dni, ko je vročina povsem neznosna, so na X-Bit Labs izvedli nekaj testov računalniških komponent in spisali zanimiv članek. Seveda zadnje čase na področju procesorjev in matičnih plošč teče največ besed okrog Intela ter njihovega čipovja i875P oziroma i865PE, ki so ju tudi stestirali. Za več informacij pa vam podajam povezave do testov.

0 komentarjev

Odprta ali zaprta?

Overclockers.com.au - Stranica ohišja - namreč. Na avstralskih navijalcih se je razplamtela dokaj zanimiva debata, ali je bolje uporabljati računalo z odprto ali zaprto stranico. Je važnejši brezprašni okoliš računala - ali bi raje imeli tistih nekaj stopinj hladnejši procesor? Ali zaprto ohišje dejansko pripomore k mešanju zraka? Klik! Še opozorilo - za gledanje foruma OC.AU morate biti prijavljeni, kar je neumno - a vam vseeno ne bo vzelo več kot 2 minuti vašega časa.

3 komentarji

Kolobocija okoli iXBT Labs strani

Jaz - Huh, moram reči, da me je ta stvar kar pošteno presenetila! Večina vas verjetno pozna odlično hardversko stran, iXBT-Labs in tudi ve, da je na voljo v ruskem in angleškem jeziku. No, fantje na angleškem delu so nedavno najavili spremembo URLja v http://www.xbitlabs.com. Vse lepo in prav? V bistvu niti ne. Na originalnem http://www.ixbt-labs.com/ naslovu se je zadnje dni namreč nahajala samo ruska stran, danes pa so zadevo malce spremenili in objavili nekaj zanimivih informacij. Izkazalo se je, da so resničnemu iXBT-Labsu pred nekaj časa ukradli URL in da je ta stran, ki smo jo celi čas spremljali v bistvu nekakšna prevara! Sedaj so si rusi priborili nazaj domeno, "fake" stran pa se je preselila na http://www.xbitlabs.com. "Uradna" angleška verzija "originalnih" iXBT-Labsov je v bistvu stran Digit-Life! Zmedeni? Jaz tudi [:))]...

1 komentar