»

Electronic Arts naprodaj

Slo-Tech - Igralni gigant Electronic Arts je naprodaj in se že pogovarja z več potencialnimi snubci, ki bi podjetje kupili ali pa se z njim združili. Trenutno so glavni kandidati Disney, Apple, Amazon in Comcast, najresnejši pa naj bi bil prav slednji. Electronic Arts se z njim pogaja vse od najave Microsoftovega prevzema Activision Blizzarda. Nezanemarljive možnosti pa ima tudi Apple.

Electronic Arts si želi, da bi tudi po prevzemu oziroma nakupu na čelu mogel ostati Andrew Wilson. EA je že marca stopil v stik z Disneyjem, ali bi lahko sodelovanje poglobili (trenutno gre v glavnem za licence), a Disney tedaj ni bil najbolj navdušen. Trenutno je v igri morebitna združitev z Disneyjevim ESPN-jem. Resnejši so pogovori s Comcastom, ki ima v lasti tudi NBCUniversal. Načeloma je bilo že dogovorjeno, da bo Brian Roberts obdržal večinski nadzor nad novim podjetjem, Wilson pa bi ostal izvršni direktor. Na koncu se je zataknilo pri ceni in organizacijski strukturi, zato je minuli teden dogovor padel...

16 komentarjev

EA se seli na Facebook

Madden NFL 10

vir: CNet
CNet - Že lani so za 300 milijonov dolarjev pri Electronic Artsu kupili razvijalski studio Playfish, ki izdeluje igre v Flashu za socialne spletne strani, kot je Facebook, MySpace in podobni. Zdaj bomo, kot kaže, ugledali tudi prve sadove te združitve, saj se po besedah vodilnega moža EA Sports, Petra Moorea, Electronic Arts seli na Facebook. Kot prvo bomo ugledali eno izmed vsakoletnih serijskih iger, Madden NFL, v kateri se igralci pomerijo v ameriškem nogometu. Že pred časom se je predvidevalo, da se bosta Facebook in Madden povezala, a je bilo takratno mnenje, da bo šlo za realno-časovne posodobitve statusa, npr. z dosežki iz igre (Facebook Connect). Temu ne bo tako, saj bo Madden dobil kar svojo Facebook različico igre. Le-ta bo mnogo preprostejša od polnokrvne PC...

11 komentarjev

Poravnava v primeru Hot Coffee za GTA San Andreas

Hot Coffee na delu

The Register - Zgodba je tako smešna, da je pravzaprav že žalostna. Celotna franšiza GTA je zgrajena okrog kriminalnih dejanj igralca - kraja avtomobilov, ubijanje, izsiljevanje itn. - začinjenih z dobršno mero dirkanja z avtomobili, motorji, letali, čolni in drugimi prevoznimi sredstvi. Leta 2005 pa je izbruhnil škandal, ko so v GTA San Andreas odkrili prizore simulirane spolnosti. Ti so bili pobrisani iz zgodbe, ne pa tudi iz kode, tako da so nadebudni hekerji kmalu izdali popravek, poimenovan Hot Coffee, ki te vrstice kode odklene v igri. Igra je tedaj dobila oznako Adult Only v ZDA, kar je poljub smrti za vsako igro. Take-Two je tedaj porabil milijone dolarjev za zamenjavo vseh kopij iger z...

24 komentarjev

Take-Two Interactive toži 3D Realms

Bloomberg - Prejšnji teden je navdušence nad franšizo Duke Nukem pretresla novica, da težko pričakovanega nadaljevanja Duke Nukem Forever po več letih prelaganj in praznih obljub ne bo. Razlog je zaprtje studia razvijalca 3D Realms. Z dokončno odpovedjo pa se ne strinjajo v podjetju Take-Two Interactive, ki razvoja igre sicer ni financiralo, je pa plačalo 12 milijonov dolarjev za založniške pravice, poroča Bloomberg. Take-Two in Apogee (pravno ime za 3D Realms) sta prvo pogodbo sklenila leta 2000, tri leta po napovedanem začetku razvoja igre. Takrat je Take-Two plačal omenjeni znesek in pridobil založniške pravice. Drugo pogodbo, ki javnosti še ni poznana, sta sklenila leta 2007. Take-Two razvijalcem očita, da so zavlačevali in zavajali, saj naj bi jim večkrat zatrdili, da se približujejo koncu razvoja igra. Klik!

18 komentarjev

Veliki Brat bo poleg očes v Pekingu dobil še možgane

New York Times - Kot pišejo v New York Timesu, naj bi IBM za potrebe varovanja olimpijskih iger v Pekingu prihodnje leto razvil poseben sistem videonadzora.

Gre za sistem Smart Surveillance System (S3), ki ga je mogoče priključiti na obstoječe videonadzorne kamere, sistem pa s pomočjo različnih analitičnih orodij obdeluje video posnetke ter išče vzorce sumljivega obnašanja.

Sistem zna zaznati oz. razpoznati gibanje (vključno s smerjo gibanja), odvržene predmete, izginotje (krajo) predmetov, onesposobitev varnostne kamere, itd. Seveda zna sistem tudi arhivirati posnetke in iskati po njih, kar je mogoče kombinirati tudi z npr. iskanjem obrazov in lociranjem posameznikov, ki so se v preteklosti pojavili na videonadzorovanem območju.

Formalni razlog za uvedbo sistema v Pekingu je seveda strah pred terorističnimi napadi v času olimpijskih iger. A ko bo olimpijskih iger konec (in teroristične nevarnosti ne bo več), Kitajska sistema zagotovo ne bo prenehala uporabljati.

IBM podoben sistem razvija za...

23 komentarjev

NEC bo prodal Packard Bell

The New York Times - NEC se že nekaj časa trudi znebiti Packard Bella. Sprva uspešna znamka, se je po umiku iz tržišča ZDA v letu 1999, še uspešno zadrževala v Evropi. Zadnji letni promet naj bi bil 1.9 milijarde ameriških dolarjev z rahlim dobičkom.

Prodaja se bo zaključila konec tega meseca. Podrobnosti med kupcem Lap Shun Huijem (soustanovitelj podjetja eMachines) in NEC-om, naj ne bi bili na voljo javnosti. Za Packard Bell bo to že peta reinkarnacija v ZDA. Prvič so leta 1930 začeli s prodajo radijev.

3 komentarji

TrackMeNot

Slo-Tech - V začetku avgusta 2006 je AOL na internetu objavil iskalne nize več kot 650.000 svojih uporabnikov interneta, ki so jih ti vpisovali v spletne iskalnike od marca do maja 2006. Kmalu se je izkazalo, da je mogoče na podlagi objavljenih podatkov izslediti konkretne fizične uporabnike, ki so te iskalne nize vpisovali v svoje brskalnike. Med drugim so našli tudi nekoga, ki očitno načrtuje umor svoje žene.

Da bi se takšnemu nadzoru lahko izognili, sta dva profesorja iz New York University napisala dodatek za Firefox z imenom TrackMeNot.

TrackMeNot teče kot nizkoprioritetni proces v Firefoxu in v ozadju spletnim iskalnikom periodično pošilja naključne poizvedbe. S tem naj bi skril prave uporabnikove poizvedbe in onemogočil nadzor.

A zadeve niso tako preproste. Schneier namreč na svojem blogu ugotavlja, da zadeva pravzaprav ne deluje. Prva stvar je, da je v programu samo 1673 iskalnih pojmov, ki bi jih nadzorni program brez večjih težav lahko izfiltriral. Druga stvar je, da program...

14 komentarjev

Iskanje zvezd za lenuhe

CNet - Amaterski opazovalci nočnega neba naj bi, če sodimo po poljudnoznanstvenih oddajah, znatno prispevali k novim odkritjem. Mimogrede, za vse vas, ki imate tovrstne ambicije, po novem ponujajo tudi posebne opazovalske stole.

Večina dosedanjih amaterskih teleskopov deluje tako, da se s pomočjo računalnika usmerjajo proti želenim planetom, zvezdam, ozvezdjem in galaksijam, pri Celestronu pa so si teleskop zamislili na ravno obraten način. Njihov nov izdelek omogoča, da skozenj pogledamo v nebo, pri čemer nam naprava pove, kam gledamo. Model Skyscout to naredi z vgrajenim GPSom, senzorji za x,y in s komponente ter bazo s 6K+ podatki. Ima tudi utor za SD spominsko kartico za nalaganje dodatna pojasnila.

Verjetno se bo s prodajo te naprave zmanjšalo število prijav opažanj NLPjev. Še resen premislek - Ali ponujajo različice za severno in južno poloblo posebej?

11 komentarjev

Neskončna nadaljevanja

Slashdot - Največja založniška hiša zemeljski obli, ki pokriva 25% trga, Electronic Arts, bo v torek izdala igro Madden N.F.L. 06. V tej verziji nam bodo presenetili z razsvetljenim delom igrišča, da bo lahko podajalec bolje videl kam in komu mora podati, poleg tega bomo lahko spremljali ob-igriščno življenje atletov. Zvrhan koš novosti torej.

Do konca leta kanijo izdati 26 iger, vključno s šestnajsto različico igre N.H.L. Hockey in enajsto verzijo naslova Need for Speed, samo ena od njih ne bo nadaljevanje. Podjetje se torej zelo naslanja na preizkušene konje (in nezahtevne kupce). Tudi ostali založniki se močno oklepajo uspešnic, saj smo povsem novim naslovom priča strašno redko. Devet od deset lansko leto najbolje prodajanih iger so bila nadaljevanja. GTA: San Andreas, paradni konj podjetja Take-Two Interactive Software, je peto nadaljevanje te igre.

EA je letos prvič zabeležil izgubo v višini 58 milijonov zelencev (Q1). Se je trg (in vi, dragi bralci) naveličal nadaljevank?

Še izviren ...

26 komentarjev

Deveti ljubljanski maraton -- v živo

Slo-Tech - Danes se v Ljubljani odvija deveti ljubljanski maraton, kar najbrž lahko občutite vsi, ki danes s svojim avtomobilom niste mogli v center Ljubljane. Po številu promocijskih tekov in tekov za mlade s prilagojenimi dolžinami, bo ob enajstih dopoldne prišlo do tistega pravega 42-kilometerskega teka, na katerem sodelujejo udeleženci iz kar 26 držav.

Le-tega boste lahko tudi, hvala sodobni tehnologiji, spremljali v živo. Na zemljevidu boste lahko spremljali trenuten položaj vodeče ženske in vodečega moškega, hkrati pa tudi spremljali galerijo slik, ki jih bodo organizatorji prenašali na stran s pomočjo UMTS povezave.

Dan, ko so buzz-wordi, kot so bluetooth, gps, gprs in umts dejansko pokazali nekaj uporabne koristi ...

9 komentarjev